23 januari 2011

Orealistiska önskningar


Opinionsundersökningar är vad man presenterar som "nyheter" nu för tiden, och det visar sig att om frågorna i undersökningen är formulerade så att möjligheten finns, kommer majoriteten av de tillfrågade alltid att vilja ha mer statliga program som ger dem själva fördelar och samtidigt vill de ha lägre skatter.
Att påstå att dessa två inte går att genomföra har inte med politisk ideologi att göra, utan är helt enkelt fakta.

Den senaste CBS-undersökningen visar samma sak.
7 utav 10 är "mycket bekymrade" över det statliga underskottet och statsskulden och vill att man gör åtstramningar och nedskärningar. Men INTE i Medicare or Social Security, som är de största kostnaderna och anledningen till underskottet. Regeln är: "Beskatta andra, inte mig! Speciellt de orättvist, ondskefulla, själviska Rika"

De Rikaste, 1% av befolkningen, står för 40.4 % av den totala federala inkomstskatten.
Det betyder att 1.4 miljoner människor betalar mer i skatt än de övriga 134 miljoner skattebetalarna tillsammans.

Det är intressant att se att majoriteten också säger att de vill skära ner på militära utgifter. Sekreterare Gates förslag innebär bara att man håller tillbaka tillväxten av militären, men det kanske är dags för en allvarlig diskussion om hur mycket USA-inblandning vi ska ha i världen, speciellt i muslimska länder, men också i Japan, Korea och Tyskland.
Trots att Obama är långt ut på vänsterkanten i så gott som alla frågor säger han emellertid till Kina att USA kommer att skicka fler trupper till regionen om kineserna inte kan kontrollera Nordkorea.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.