13 januari 2011

Sarah Palin besvarar elden

Utdrag från Sarah Palins Facebook, efter alla påhopp och anklagelser .

President Reagan sade: "Vi måste förkasta idén om att varje gång någon begår ett brott är det samhället som bär skulden i stället för lagbrytare. Det är dags att återupprätta den amerikanska föreskriften att varje individ är ansvarig för sina handlingar."
Fruktansvärda kriminella handlingar bär sitt eget ansvar. De börjar och slutar med de brottslingar som begår dem, inte kollektivt med alla medborgare i en stat, inte med dem som lyssnar på radioprogram, inte med kartor över politiska distrikt som används av båda sidor om mittgången, inte med laglydiga medborgare som respektfullt utövar sin yttrandefrihet under kampanj-rallyn, inte med dem som stolt röstade i förra valet.

Det senaste valet handlade om att ta ansvar för vårt lands framtid. President Obama och jag kommer inte överens i allt, men jag vet att han står på min sida när det gäller att stödja vår demokratiska process. För två år sedan vann hans parti. I november förra året vann det andra partiet. I båda valen var det viljan hos det amerikanska folkets som hördes, och en fredlig övergång av makten visade ännu en gång den bestående styrkan i vår republik.

Kraftfulla och engagerade offentliga debatter under valet är bland våra mest omhuldade traditioner. Och efter valet skakar vi hand och går tillbaka till arbetet, och ofta hittar båda parter gemensamma nämnare som de kan arbeta tillsammans med i DC och på andra ställen. Om du inte gillar en persons planer för landet, är du fri att debattera den visionen. Om du inte gillar deras idéer är du fri att föreslå bättre idéer. Men, framför allt bör inte journalister och förståsigpåare inom några timmar efter en tragedi, konstruera en *blodskam som bara har till syfte att uppamma mer av det hat och våld de säger sig vilja fördöma. Det är förkastligt.

Som jag sade under kampanjen i mars förra året i Arizona under ett mycket livlig primärval,
"Vi vet att våld inte är svaret. När vi tar upp våra vapen, talar vi om våra röster"
Ja, våra debatter är fulla av passion, men vi löser våra politiska meningsskiljaktigheter respektfullt vid valurnan -så som vi gjorde för bara två månader sedan, och som vår Republik tillåter oss att göra igen i nästa val, och nästa. Det är så som vi amerikaner är och hur vi vill vara. Offentliga samtal och debatt är inte ett tecken på kris utan på vår uthållighet och styrka. Det är en del av förklaringen till varför Amerika är exceptionellt.
-------

* Samma människor som gör sitt bästa för att göra Sarah Palin medskyldig till morden i Arizona gör också sitt bästa för att finna något annat de kan angripa henne för. Eftersom hon avslöjade dem och deras hatfyllda, oansvariga attacker, eftersom de tjänar sina pengar på att spela partiska politiska spel med de verkliga problem som finns i Amerika och därför att hennes namn är Sarah Palin, måste de hitta något fel. Denna gång var det ordet blodskam (blood libel) som de nu säger är kränkande för judar.
Professor Pelotard säger: Den riktiga översättningen av "blood libel" är blodslögn.

Vänstern vill bara krossa Palin oavsett vad hon säger. De problem de har med henne har inget att göra med rationellt tänkande, ärlig debatt eller viktiga frågor. Deras problem är att hon existerar.


Här kan ni ta del av Vänsterns typiska sätt att uttrycka sig:
Twitter Users Wish Death on Sarah Palin from JoeKenha on Vimeo.

Den ursprungliga videon har tagits bort, men jag hittade en kortare version, få se hur länge den får ligga kvar

13 Kommentarer:

Dexter sa...

En spontan reflektion är att vänstern och flumliberalerna delar islams hållning till skuld.

Dvs det är aldrig den enskilde som är skyldig till sina handlingar, utan det finns alltid andra olyckliga omständigheter som sägs ligga bakom. Gärningsmannen blir därmed i själva verket ett offer.

Skulle kunna se det lustiga i hur perfekt dessa ideologier smälter ihop på mer än ett plan, om det inte vore för allvaret i det hela.

Anonym sa...

Blodskam på svenska är tror jag analogt med incest dvs en skamlig avel.

Blood libel är svåröversatt utan tvekan. Blodsanklagelse? Blodstillvitelse? Engelska är ett rikt språk.
Mordanklagelse?
Kuriosa:
Vikingarna ristade blodörn dvs revbenen lossades från ryggraden och bröstkorgen bändes ut och lungorna utdrogs så att liket såg ut som en oflygg örnunge. Ivar Benlös son av Ragnar Lodbrok skall ha ristat blodörn på den Engelske kungen Ella som hämnd. "Grymta månde grisarna om de visste hur den gamle galten lider lär RL ha yttrat i ormgropen". Jag undrar bara om engelskan har något ord för den företeelsen?

Berit sa...

Blodskymf är ett annat ord jag stötte på när jag letade

marcus sa...

Hej
jag har en fråga till dig. Vi är en familj som bara måste bort från Sverige och islamiseringen av vårt land. Hur är det att bo i USA. Såväl socialt som yrkesmässigt.
Skriv gärna om det
Mvh
Marcus

Eilert sa...

När det gäller högern ska vi se individen men när det gäller muslimer ska vi se gruppen? Rätt uppfattat?

Vivian sa...

Censur av Youtube igen.
Kunde videoen ha sat Liberals i ofördelsaktigt ljus?

Ann-Marie sa...

Eilert:
Om det gäller enstaka knäppgökar vare sig det är höger, vänster, muslimer eller vad du nu vill och gruppen tar avstånd från vad individen har gjort, absolut ska vi se individen! Men om gruppen hurrar över vad individen (knäppgöken) har gjort, då måste vi tyvärr se gruppen. Ganska elementärt.....

ProfessorPelotard sa...

Berit!

Den riktiga översättningen av "blood libel" är blodslögn.

Utomordentligt tal av Sarah Palin, presidentlikt.

Berit sa...

Tack Professorn!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Blodörn heter något så pass enkelt som blood eagle på engelska.

Eilert sa...

Ann-Marie: Nu är det ju inte så att gruppen hurrar över något. Så det är skillnad på folk och folk?

Berit sa...

Det finns mängder av supportgruppper för alla dessa muslimska bombare, de som lyckas och de som misslyckas. Människor dansar på gatorna och hyllar dem. Imam Anwar al Awlaki och hans anhängare kallade tex. Nidal Hasan (Fort Hood mördaren) för en hjälte.
Det är klart att det är skillnad på folk och folk beroende på vilka handlingar de utför.
Du verkar helt okunnig om världen.
Visa oss någon som hyllar vansinnesdådet som hände i Arizona

Ann-Marie sa...

Tack Berit! Jag hoppades att jag gjort mig förstådd men uppenbarligen har inte det skett. Om Eilert inte förstår nu är nog loppet kört för honom.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.