25 januari 2011

Speech of the Union


I kväll kommer Obama att stå framför sina teleprompters och läsa det årliga presidenttalet till folket. Det kommer att bestå av 1 timme och 15 minuters ljugande.
Varje ord kommer att vara vägt på guldvåg, eftersom de ingår i kampanjen för omval. Han kommer tex. inte längre att använda ordet " utgifter", utan nu är allt "investeringar för framtiden". Investeringar i utbildning, infrastruktur, teknologi, vetenskap. I åratal har vi "investerat" ( skyfflat skattemedel) i alla dessa saker och det har lett till en enorm stats-skuld.

Likaså kommer vi att få höra "civility"= hövlighet, gång på gång.
Obama är så full av plattityder men de döljer inte hans agerande. Talet kommer att vara fyllt av ord som testats av fokusgrupper och opinionsundersökningar och samtidigt som han läser dem innantill, kommer avdelningar av den federala regeringen att stänga oljeplattformar och priset på bränsle och mat kommer att stiga.

Talet kommer att sändas över alla TV-kanaler och jag kommer inte att titta på spektaklet utan se en film eller lösa Sudoku. Utskrifter av talet kommer att finnas överallt på internet en stund efteråt.
Jag står inte ut med att titta på Obama eller lyssna till hans röst. Jag skulle bli så distraherad av mitt ogillande av honom och vad han gjort och försöker göra här i landet, att jag inte skulle uppfatta vad han säger.
Kommer ni ihåg när Obama sade: "Om fem dagar kommer vi att börja en radikal förändring i detta land."
En sådan förändring var inte vad jag såg fram emot. Om ens ambition är "radikal förändring" är man en radikal person och det har vi verkligen fått bevis för att Obama är.
Hans kompis Andy Stern, som är tuppen bland fackföreningsledare, hade varnat oss att under Obama skulle vi se slutet på en marknadsbaserad ekonomi och början av en statligt planerad ekonomi.
Statens övertagande av sjukvårdssystemet, en sjättedel av vår ekonomi, var bara början. Den som kontrollerar sjukvården kontrollerar varje individs liv!
Kapitalism och den fria marknaden har varit de ingredienser i den politiska processen som lyft fler människor ur fattigdom än något annat ekonomiskt system, men Obama har upprepade gånger refererat till den privata sektorn som "fienden".

3 Kommentarer:

Ingenjören sa...

Stor humor att man kommer till detta inlägg via en länk om USAs upptrappade krig i Afghanistan. Verklighetsförankring var det ja...

Berit sa...

Vi är så glad att du kom, Ingenjören

Vivian sa...

Jag tyckte han var en obehaglig karl från första början.
Värre blev det, när man hörde den skrikande massan (mest kvinnor, tyvärr), som repeterade hans två slogans, som var det besvärjelser.

Det förde tankarna ovillkorligt tillbaka till en annan tid, ett annat land och en annan skrikande massa, med armen sträckt i hitlerhälsning.
Den gången var kvinnorna tyvärr också de mest ivriga, tyvärr.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.