30 januari 2011

Vem är muslim?

Via bloggen Muslimska Friskolan hittar jag fram till en ovanligt intressant debattartikel i GP.
Författaren är Fateme Gosheh, bildkonstnär, filmare och debattör, bördig från Iran men boende i Sverige sedan 1986.

I artikeln kritiserar Goseh hur politiker och media i Sverige godtroget hjälper till att lyfta fram vissa muslimer och hur detta ger dem makt som de använder för att ytterligare implementera islam i Sverige. Goseh skriver:


"Helena Benaouda agerar talesperson för Sveriges muslimska råd och deltog i alla debatter på TV och i andra medier. Hon valdes för hon var den enda som pratade svenska obehindrat. I Södra moskén, som hon var ordförande för, reagerade hon inte på könsdiskrimineringen och separationen.

Hennes dotter och svärson har tidigare gripits för misstänkta terroraktiviteter. Nu är svärsonen gripen igen i samband med det planerade attentatet i Köpenhamn. Det verkar som att moskéns budskap har nått fram."

Gosheh verkar hoppas på en reformation av islam:

"Vi har en moské som är baserad på en fundamentalistisk herrklubb och som inte förstår att islam måste reformeras till en religion anpassad till ett demokratiskt samhälle. Nuvarande och tidigare svenska regeringar låtsats samtidigt att allt är okej. Ni har bidragit till den misslyckade integrationen..."

Jag är tveksam till möjligheterna att reformera en i grunden så aggressiv och dominant ideologi som islam, till något som kan fungera i ett civiliserat samhälle, och jag har ingen som helst anledning att acceptera att en sådan reformation skall ske på min mark med risk för Sveriges framtid. Alla dessa hundratusentals muslimer skulle öht aldrig getts tillstånd att slå sig ned i det kristna/sekulära Sverige från första början.
Men nu är ju skadan skedd och naturligtvis kan även jag se värdet av personer som Gosheh. Det är tråkigt att vare sig proffstyckare, media, feminister eller politiker verkar göra det, utan gång på gång undviker att ta ställning för de goda krafterna mot de dåliga. Ja inte nog med det, man fortsätter att konsultera och lyfta fram de som Gosheh mfl tydligt kan peka ut är skadliga både för oss svenskar och för de som flyttat hit från de muslimska diktaturerna.


Läs hela artikeln av Gosheh i GP. När jag besökte sidan nyligen gick det fortfarande att kommentera.

Besök även Goshehs hemsida här och här och ta del av hennes islamkritiska konst.

Hemsida 1
Hemsida 2
Hemsida 1 - Direkt till artikel från 00-tal
GP
Kultur väst
Människor och tro p1 om Gosheh
Muslimska Friskolan
.

bilden:
Ökänd svensk politiker talar med ökänd "svensk" muslim
Bilden länkad från Thoralf Alfssons blogg

1 Kommentarer:

Knute sa...

Muslimsk friskola behöver två lärare per klass samt egen särskola

"Massinvandringen visar sitt rätta ansikte när en muslimsk friskola berättar att det krävs inte bara en utan två lärare per skolklass. Dessutom måste denna friskola i Vällingby ha en helt egen särskola, bland annat med anledning av de många inavlade kusinäktenskapen."

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/06/muslimsk-friskola-behover-tva-larare.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.