28 januari 2011

Winning The Future

Vad trodde du det betyder?

Om man står och läser innantill från något som en annan person(er) skrivit är det inte alltid så lätt att hålla koll på logiken.

Obama: "Ingen av oss kan med säkerhet förutsäga var nya jobb kommer ifrån. För 30 år sedan kunde vi inte veta att någonting kallat Internet, skulle leda till en ekonomisk revolution.

Obama lite senare i samma tal: Med mer forskning och incitament, kan vi bryta vårt beroende av olja mot biobränslen och bli det första landet som ha en miljon elbilar i trafik år 2015.
Vi måste ställas oss bakom denna innovation, och betala för det. Jag ber Kongressen att eliminera de miljarder av skattebetalarnas pengar som vi nu ge till oljebolagen. Jag vet inte om ni har märkt det, men de klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Så istället för att subventionera gårdagens energi, låt oss investera i morgondagens.

Jag önskar jag hade lika pålitlig kaffesump !

Historien om statliga ingripanden, i syfte att "hjälpa till att omfördela mänskliga resurser" är en historia om den ena katastrofen efter den andra . Man agerar som om regeringens byråkrater har tillgång till en speciell typ av kunskap och visdom som vi vanliga dödliga i den privata sektorn saknar. Det visar sig också, att det aldrig har funnits något sådant som "måttligt" stöd.

Social Security (folkpension) var ett "måttlig" stöd som infördes när medellivslängden för män var runt 67 år. LBJ: s Great Society program var "måttligt" stöd och gissa vad? De programmen finns fortfarande och har vuxit så till den grad att de ruinerar landet.
Ju mer dessa program, som får "blygsamma stöd", inte fungerar, desto mer incitament finns det för offentliga tjänstemän att utöka stödet och om programmet visar sig vara ett fullständigt fiasko är det, enligt deras uppfattning att man anslog för lite pengar. Skolor och undervisning i USA är ett utmärkt exempel, men det får bli en annan dag.

Det finns inget som en regeringen kan göra för att "hjälpa" människor genom livets nerförsbackar, utom att skapa ännu en "speciell intressegrupp", vars initiativ blir att behålla och förstärka sina "problem" för att få mer av skattebetalarnas pengar.

Vad regeringen borde göra är att undanröja alla hinder för ekonomisk frihet, så att nya marknader, ny teknik etc. integreras så snabbt som möjligt inom den internationella ordningen för fördelning av arbete.
Kort sagt, regeringen borde se till att det finns så mycket kapitalism som möjligt - så att det man kallar "på lång sikt " inträffar så snart som möjligt - i motsats till vad man kallar "omfördelning av rikedomar."

I början av 1900-talet hävdade många berömda forskare att allt inom fysiken hade upptäckts.
Chefen för patentverket sade 1899 att "allt som kan uppfinnas har nu uppfunnits".

Nej - Vi har ingen aning om framtiden och det bästa sättet är att låta folk lista ut den på egen hand - och se till att USA fortfarande är den bästa plats i världen där det kan hända.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Mördare på Obamas kompislista

Bill Ayers och Bernardine Dohrn - båda tidigare ledare av den kända terroristgruppen Weather Underground - är fortfarande misstänkta för att ha placerat ut den bomb som mördade polisen Brian McDonnell i San Francisco år 1970.

I mitten av 1990-talet var båda med till att hjälpa den 34-årige Barack Obama vidare med sin politiska karriär i Chicago.

Varför valde Obama att samarbeta med före detta terrorister? Hade han samma extrema åsikter som dem?

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/02/mordere-pa-obamas-venneliste.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.