13 januari 2011

WPA skapar 50,000 nya jobb

I måndags skrev jag om hur vi förberedde oss för en annalkande is-storm och atlanta-området är fortfarande infruset. Ingen post, skola, sophämtning, plogning sedan i söndags. Det börjar bli lite långtråkigt.
I Jämtland, där jag växte upp, kallade vi det Lappsjuka men det är väl inte PC längre att säga, antar jag. Här kallas det 'Cabin fever'
.

-I ett försök att stimulera ekonomin och öka sysselsättning, meddelade företrädare för de nyligen återupplivade Works Progress Administration i torsdags sin plan att bit för bit, avveckla de 3.250 tusen kubikyard betong som bildar Hoover Dam, och sedan omedelbart bygga upp det igen .

"Detta är en viktig initiativ," säger WPA;s chef Ted Doogan, som utsågs i förra veckan. "Att systematiskt riva en sådan massiv byggnad kommer att skapa minst 25.000 jobb under de närmaste fem åren. Och att sedan återskapa det, med samma bitar i exakt samma konfiguration, kommer att sysselsätta ytterligare 25.000 arbetare. America återhämtar sig!. "
Andra offentliga arbetsprojekt som pågår för närvarande omfattar rivning av bibliotek, bränning av nationella skogar och borttagande av offentliga väggmålningar, vilket kommer att följas av en massiv plan att bygga bibliotek, återuppliva nationella skogar, och dekorera offentliga byggnader.

Det är allt skönt att vi fortfarande har Internet

3 Kommentarer:

Vivian sa...

Varför ska Hoover Dam rivas ner och återuppbyggas?
Är det nå't fel på den ... og biblioteken, de nationella skogarna m.m..?

Det kan väl inte bara va, to 'fix something that ain't broke'.

Berit sa...

För att skapa arbetstillfällen Vivian...arbetstillfällen
Det kallas Keynesian ekonomisk teori och ovanstående
kommer från The Onion som skämtsamt illustrerar det absurda genom att vara absurd

Knute sa...

How Much of Your Money Wasted on ‘Climate Change’? Try $10.6 Million a Day

http://pajamasmedia.com/blog/how-much-of-your-money-wasted-on-climate-change-try-10-6-million-a-day/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.