05 februari 2011

Är inte vänsteraktivismen en härlig religion?

1970-TALET TOG ALDRIG SLUT. Marxism och revolutionsromantik genomsyrar inte bara de autonoma på Nørrebro i Köpenhamn, som i fredags kastade brandbomber på polisen, utan halva världen ända in i president Obamas hjärna, han som har terroristerna Ayers och Dohrn att tacka för sin karriär. För kommunister och islamister har fria val inget annat värde än som en hävstång till makten (vilket vi kanske får se i Egypten).

Bill Ayers och Bernardine Dohrn är numera väl etablerade i Chicagos akademiska och politiska värld. Men tidigare var de ledare av den kända terroristgruppen Weather Underground - och är fortfarande misstänkta för att ha placerat ut den bomb som dödade polisen Brian McDonnell i San Francisco år 1970.

I mitten av 1990-talet var båda med till att hjälpa den 34-årige Barack Obama vidare med hans politiska karriär i Chicago. Varför valde Obama att samarbeta med före detta terrorister? Hade eller har han samma extrema åsikter som dem?

VI KÄNNER IGEN MÖNSTRET. Här i Skandinavien sitter många före detta militanta aktivister och drar i tåtarna. Det är tänkbart att en del liksom Dohrn har blivit juridikprofessor eller som Ayers pedagogikprofessor. Även inom journalistik och politik finns de, vilket förklarar varför svenska staten hemligstämplat Stasi-dokumenten om vilka som spionerade för Östtyskland och Sovjetunionen.

För att återgå till nutiden. Efter kravallerna på Ungdomens hus i Köpenhamn på fredagskvällen överväger nu politiker att stänga huset.

200 svartklädda vänsteraktivister hade krossat fönster, kastat en brandbomb på polisen och skrikit stridsrop mot staten och kapitalet. Orsaken till protestdemonstrationen var stängningen av ett liknande ungdomshus i Berlin.

På avstånd verkar det lätt löjligt, men tyvärr är det alldeles för många tongivande personer som accepterar att gatans parlament ska ha lov att regera. Gatu-aktiviteter är populära bland vänstervridna politiker och ger karriärmöjligheter.

Birthe Skaarup från Dansk Folkeparti säger dock ifrån: "Det er jo helt hul i hovedet, at kommunale kroner skal bruges til at finansiere et hjemsted for autonome ballademagere."

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Vänstern har hoppat i galen tunna genom att utse den islamska umman till förföljd arbetarklass

skrev Lars Åberg träffande i en artikel
(i Sydsvenskan eller Göteborgsposten)

Arlav sa...

Stasilistan MÅSTE offentligöras.
Det blir alltmer prioriterat!
Jag ska kampanja i ämnet så mycket jag kan.

Anonym sa...

Finns det inga möjligheter att få fram Stasi-arkiven om svenskarna som löpte med DDR?
Har inte tyskarna kopior? Wikileaks?
Det måste ju finnas en anledning till att Reinfeldt satte hemligstämpeln på tämligen omgående.

Vivian sa...

Socialisterna har lång tradition för att aliera sig med islam.
Hitlers nationalsocialister hade också ett bra förhållande till Stormuftien av Jerusalem.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.