26 februari 2011

Att fundera på under helgen

Om det är fullt acceptabelt att ta någons pengar för att bygga en bro eller en väg, är det också OK att ta någons tid och arbetskraft för att bygga bron?
Varför ta vi alltid för givet att det är riktigt att ta pengar men inte arbete?
Varför ska människor som bygger broar och vägar alltid ha betalt?

Varför kan inte de människor som lever på bidrag och förmåner i det socialistiska samhället, men som inte bidrar med sin "rättvisa, jämlika del", bilda arbetslag och bygga vägar och parker?

Svaret är så klart att, Slaveri är fel.
Men av någon anledning ser vi det inte som slaveri om vi tvingar folk och tar det arbete de gjort tidigare, bara om vi tvingar dem att utföra arbete just nu.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är västvärldens välfärdssamhällenas absolut största misstag. Att försörja folk utan motprestation. Nu kan man ju inte börja ge miljoner folk riktiga jobb i den privata sektorn hur som helst, det skulle sänka lönerna rejält och socialbidragsparasiter skulle utkonkurrera riktiga löner ganska snabbt, det skulle utnyttjas direkt av arbetsgivare. Men däremot statliga arbeten som parkarbeten, renhållning, skulle tro att 99% av den byråkrati som staten sysslar med kan utföras av vem som helst.

Staten ska vara lika ökänd som "socialbidraget". DVS när man går till staten och söker sitt bidrag ska man verkligen veta att det inte blir någon semester. För hur man än ser på saken finns det bara en grupp som ska ha rätt att bli livstidsförsörjda av skattebetalarna, och det tror jag att alla håller med om, och det är folk med medfödda psykiska handikapp Resten är enbart lata, och påstår dom sig inte vara lata så ska dom ju absolut inte ha några problem med att jobba för småpengar åt dom skattebetalare som dom snyltar på.

Man undrar hur folk överlevde i "The wild west". När inga skatter fanns, då var familjerna samalde och alla arbetade, dom som hade medfödaa handikapp togs om hand av familjerna. Skulle tro att majoriteten av dagens människor i väst inte skulle överleva en månad utan pappa staten.

Hur är det man säger..."Om vi vore djur, vet man vilka som skulle bli uppätna av andra omedelbart.."

John.

Berit sa...

Tomtom, ett så "barnsligt och analt" svar (för att använda ditt vokabulär,) tänker jag inte lägga ut. Kom igen och förklara vad och varför.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.