03 februari 2011

"Att köra över folk"

När man säger det, menar man vanligtvis inte bokstavligt, men det är precis vad Mubaraks säkerhetsstyrka gör . Varning! Mycket obehagligt.
1 Kommentarer:

Knute sa...

Idag är egyptierna rädda. De har fått en glimt av helvetet och de gillar inte vad de ser. I motsats till Al Jazeeras propaganda, demonstrerar inte de egyptiska massorna längre. De skyddar sina hem och familjer. Demonstrationen i går kväll hade 5.000 politiska aktivister som deltar och inte 150.000 som Al Jazeera insisterar.

http://varstundisverige.blogspot.com/2011/02/egyptisk-revolt-och-framtiden.html

Det var en en mobb, organiserad av regimen, som gick till angrepp på demonstranterna. Om Mubaraks strategi kommer att lyckas beror på om han har folklig uppbackning. Helt osannolikt är det inte, sedan nio dagar är bankerna stängda och folk är hungriga och vill ha ett fungerande samhälle.

http://www.document.no/2011/02/mobben-som-spydspiss/

Många i Väst lider av revolutionsromantik och inbillar sig att oron i arabvärlden är en fråga om klasskamp och revolution, men glömmer att islamisk fanatism är starkare.

Jämför när arbetarklassen glömde sin solidaritet vid första världskrigets utbrott. Få eller ingen visste då vilken kedjereaktion skotten i Sarajevo skulle sätta igång.

Vem vet vad störtfloden av revolutioner kommer att leda till. För Europas del innebär det i vilket fall fler invandrare och dyra skattepengar till arabländerna för att hålla dem lugna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.