14 februari 2011

De menar vad de säger


Omedelbart efter BP-olyckan i Mexikanska Golfen införde Obama ett stopp för all djuphavs-oljeborrning. Förbudet har senare hävts (på papperet) men de regler som ska följas och de inspektioner och åtgärder som numera krävs, gör det i praktiken omöjligt att få ett tillstånd.

Dessa åtgärder är inte för att skydda miljön, utan för att avsiktligt förstöra den amerikanska ekonomin. Det är så frustrerande när jag hör folk som säger att "Vänstern" bara är dumma och förstår inte att de skadar ekonomin...
Men ta en närmare titt på vilka dessa människor är .... Carol Browner (advokat och chef för White House Office of Energy and Climate Change Policy), Lisa Jackson, (kemi-ingenjör för Environmental Protection Agency EPA), Cass Sunstein (professor) osv.... De är inte outbildade och dumma i ordets bemärkelse. De har en plan och amerikansk överlägsenhet är inte en del av den planen.

Under flera år har vi hört från Vänstern att Amerika är en förskräcklig plats och en korrupt idé som måste tryckas ner, så att resten av världen kan lyftas (hypotesen är att Amerika håller resten av världen tillbaka genom förtryck och stöld).
Man vi borde uppmärksamma vad de säger, på samma sätt som vi borde ha tagit Bin-Ladin på allvar. I slutet av nittiotalet sade Madeline Albright "... vi vill inte vara den enda stormakten i världen ..".

Välkommen till den världen. Det är inget misstag att man inte ger ut tillstånd. Det är inget misstag att Texas, en av de få stater som klarat lågkonjunkturen bättre än de flesta, är under attack av EPA. Det är inget misstag att Obamas förslag till budget innebär ett underskott på 1,600,000,000.000.00 dollar. OBS! Det är inte budgeten utan den summa pengar vi måste låna för att "balansera" budgeten.
Det är inget misstag att Fed trycker pengar, som om morgondagen inte existerar. Det är inget misstag att privat industri attackeras i detta land genom lagstiftning, skatter, avgifter, fackföreningar, miljörörelser och vänsterpolitiker .. de har gång på gång sagt sagt att det är vad de kommer att göra .. och de håller sitt ord.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Ur askan i elden?

Verkar som du är tillbaka i den svenska mardrömmen igen.

Knute sa...

Berits artiklar om USAs förändring under Bush och Obama är ovedersägliga historiska dokument utan motstycke i Sverige och de flesta europeiska länder. Tro mig, jag har kollat.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.