23 februari 2011

Dietrich-doktrinen

Under senare år har det blivit politiskt korrekt att beskylla vem som helst för att vara "rasist". Ulla Lauridsen skriver om den totalt urvattnade betydelse som ordet har fått under senare år:
.

"Marlene Dietrich var tyska. Vid mitten av trettiotalet reste hon till USA, trots att hon hade fått sitt genombrott i Tyskland, och sökte amerikanskt medborgarskap, enligt uppgift för att hon inte längre ville vara tyska i ljuset av utvecklingen i Tyskland.

USA välkomnade henne, och några år senare reste hon runt och underhöll de amerikanska trupperna under andra världskriget. Obs: Ingen tvivlade på hennes lojalitet när hon väl hade valt sida, och de soldater som kämpade mot hennes fosterland var ingenting annat än entusiastiska över att se henne.

Och vad kan vi lära av det? Det finns otaliga exempel på samma fenomen: Vi tar uppriktigt och varmt mot dem som aktivt stöder våra värderingar. Naser Khader var Danmarks mest populära politiker i åratal. Ayaan Hirsi Ali kom till Holland som vuxen, beviljades asyl, fick utbildning, stödde helhjärtat västvärldens värderingar och valdes in i parlamentet.

Var finns rasismen? Den finns helt enkelt inte."


Nej, rasism, antisemitism, kvinnoförakt etc. hittar man på annat håll än hos normalt funtade skeptiker till så kallade hederskulturer.

Läs mer: Varför är det så stilla i Sverige?

5 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Att bli kallad för rasist när man har vänner av alla kulörer och många nationaliteter, är i brist på annat; löjligt! Jag har själv bott i så många länder och har vänner i alla. Men just på grund av att jag bott i så många länder tycker jag att jag har rätten att säga att: MAN TAR SEDEN DIT MAN KOMMER! och jag tänker inte be om ursäkt för det! Folk som flyttar till ett annat land och KRÄVER att man ska ta hänsyn till dom, ger jag inte ett vitten för! Dom har inga som helst rättigheter. Jag har alltid haft mina egna seder men jag har ALDRIG "kört ner dom i halsen" på någon annan och skulle aldrig drömma om att göra det. Däremot om någon frågar och är intresserad... det är en helt annan femma....

Knute sa...

Det finns inte mycket rasism från det håll som till exempel deckarförfattare och filmregissörer försöker försöker rikta vår uppmärksamhet. Det importerade hatet mot judar och andra icke-muslimer är ett mycket större problem än den så kallade islamofobin.

Anonym sa...

Att älska sitt land och dess seder är utgångspunkten för harmoni över hela världen utom i Sverige, här är det rasistiskt och främlingsfientligt....Blodsven

brodeur sa...

Nu är väll "super ariska Dietrich" inget bra exempel för hon var överlägsen på riktigt.

:)

Knute sa...

Og nu til noget helt andet – og alligevel ikke.

"I aftes vandt Danmark en Oscar. Det kan man mene om, hvad man vil, men flot er det med de få midler, der er i Danmark. Vinderen er andengenerationsindvandrer, født af tyske jøder. Den slags præstationer vil man ALDRIG se fra danske muslimers side. Det er forskellem mellem gode indvandrere og dårlige indvandrere. Lad os måle dem på deres produktion. Hvad laver de af blivende værdier?

Tillykke, Susanne Bier."

http://levnedogmeninger.wordpress.com/2011/02/28/follow-up/#comment-13236

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.