02 februari 2011

Problemen beror inte på Mubarak utan på radikal islam

Två tretusenåriga mumier halshöggs i det egyptiska museet i Kairo av islamister som drog fördel av kaoset kring demonstrationerna. Men även levande "otrogna" drabbades: i Övre Egypten dödades elva kopter av muslimska grannar och islamister i förening. Kopterna är som bekant Egyptens kristna ursprungsbefolkning.

"Nästa akt av det vansinniga Medelhavsunions-dramat spelas nu," skriver Euro-Med. Plötsligt har det kommit en ström av välorganiserade revolutionärer.

Gång på gång nämns Muslimska brödraskapet, vars plan för islamisering av Europa avslöjades i Schweiz för ett par år sedan. De har nu slagit sig ihop med FN:s förre atom-vakthund, ElBaradei, och tycks vara nära allierade med den egyptiska armén som vill avstå från våld och sympatiserar med demonstranterna. Brödraskapets mål är sharia - och de vet att den endast kan införas under extrema omständigheter.

Om Medelhavsunionen fortsätter - och det gör den givetvis - kan vi förvänta oss flyktingströmmar utan motstycke från "partnerländerna" till EU - att radikal islam kommer att ha en avgörande röst i EU:s politik - och att en mycket större del av våra skattepengar kommer att skickas till "partnerna" för att "stabilisera" dem.

De flesta européer har inte fått veta att Medelhavsunionen existerar - den har bara dragits ner över deras huvuden med alla de olyckor som följer av obegränsad muslimsk invandring.

Om Muslimska Brödraskapet får möjlighet att påverka utvecklingen får Egypten inte en demokrati Västs mening. Videotips MXp:





Av denna video att döma är stödet för radikal islam större än omvärlden är villig att erkänna. De senaste dagarna har vi också sett bilder av enorma folkmassor som demonstrerar mot regimen. Å andra sidan är Kairo en stad med 18 miljoner invånare, så vad med alla dem som är förtvivlade över kaoset, och som förmodligen vill att Hosni Mubarak sitter kvar.

Svenska media verkar överlag entusiastiska över den pågående revolutionen i Egypten. Självaste president Obama har ju gett klartecken. Men Unni Wikan, professor i socialantropologi i Norge, vågar vara kärringen mot strömmen:

Mubarak är ingen diktator, utan problemen beror på mycket annat, inte minst islam. Demonstranterna, företrädesvis män med religiöst utseende, är köpta och betalda.
Hellre chefen för underrättelsetjänsten Omar Suleiman som Mubaraks efterträdare, än El Baradei som Muslimska Broderskapet har valt som sin förhandlare.
Erfarenheterna från Irak visar på svårigheterna att skapa en demokrati. Det är för sent att upptäcka det när man har kastat av en regim och står mitt i kaos och inbördeskrig och flyktingströmmar.
Demonstranterna i Kairo slåss mot regimen och regimen slåss mot demonstranterna, rättare sagt har den organiserat en mobb som går till angrepp på dem. Om Mubaraks strategi kommer att lyckas beror på om han har folklig uppbackning. Helt osannolikt är det inte, sedan en vecka är bankerna stängda och folk är hungriga och vill ha ett fungerande samhälle.

Men det mesta talar för ett islamistiskt maktövertagande. Universalgeniet skriver:

"En tredjedel av alla araber bor i Egypten. Det är därför länder som Saudiarabien och Iran har pumpat enorma mängder pengar i moskéer och divers islamistiska organisationer i Egypten. När man kontrollerar Egypten, har man makt i arabvärlden. Nu är loppet kört för Väst. Islamisterna vinner en lätt seger med stöd från president Obama."


11 Kommentarer:

Knute sa...

AntiJihad Norge skriver:

"Obama-administrasjonen har nå offentlig tilkjennegitt at de støtter en rolle for Det muslimske brorskap og andre lignende organisasjoner i en reformert egyptisk regjering. Israelske kommentatorer er sjokkerte og lurer på om det betyr at USA vil slå hånden av Israel.

Jo før det går opp for israelerne at USA gikk over fra å være deres venn til å være deres svorne fiende da Obama ble innsatt 20 januat 2009 jo større sjanse vil de ha for å overleve."

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/02/obama-sttter-det-muslimske-brorskap.html

E-mannen sa...

Radikal islamism är ett problem, men att påstå att Mubarak inte är en diktator, är det verkligen sant?
Har de verkligen demokrati i Egypten? Har alla andra medier så fullständigt skev världsbild?

Anonym sa...

Oj vad arg jag blev av att läsa det här inlägget.

Jag är inte muslim, men kommer från Egypten och jag har, tro mig eller ej, faktiskt VARIT i Egypten och vittnat hur otroligt korrupt deras ekonomiska och politiska system faktiskt är. Det har ingenting med islam att göra.

Och VART är din källkritik någonstans? Det här är amerikanska, antagligen republikanska, män som talar. Det muslimska brödraskapet har hittills haft en tillbakadragen roll i demostrationen och har uttalat sagt att de INTE kommer att ställa upp som en alternativ kandidat till presidentposten.

Egypten har fram till 1960-talet varit extremt framgångsrik, men har brutalt förstörts av de två största diktaturerna som regerat i Egyptens historia. Detta är en klar smutskastning mot det muslimska brödraskapet och tar bort fokuseringen från den befogade kritik som Mubarak faktiskt förtjänar.

Knute sa...

Visst är det provocerande när Unni Wikan säger att Mubarak inte är en diktator. Nominellt har Egypten ett flerpartisystem men i praktiken råder undantagstillstånd sedan 1967.

Du skriver "Det här är amerikanska, antagligen republikanska, män som talar." Faktum är att både höger och vänster i USA och Europa är lika ivriga att införa demokrati i Egypten, och lika förblindade. Efter en revolution kommer oftast en ny diktatur. Även om landet blir av med Mubarak kommer det säkert en ny Farao.

"Pro-democracy neocons on one hand and anti-colonialist leftists on the other both cheer developments that will bring about the radical Islamic takeover of the largest Arab country."

http://www.amnation.com/vfr/archives/018554.html

Naivtive sa...

Stora delar av väst hyllade Ayatollah Khomeini när han satt i Paris och vräkte shahen av tronen. Resten vet vi. Skall vi prata om demokrati skall islam stängas ute från all inblandning korruption eller inte.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Svenska politiker och poliser finns på bland de svenskar som samarbetade med Stasi.
-Men de viktigaste namnen är journalister säger professor Birgitta Almgren efter att hon granskat det hemligstämplade Säpo-materialet.
Detta uppger idag tidningen Världen idag i en artikel med rubriken ”Många journalister finns i Stasi-arkiven”.
Regeringsrätten gav under föra året Birgitta Almgren rätten att granska det så kallade Stasi-arkivet. Läs artikel.
Sverigedemokraterna förbereder nu en interpellation till justitieminister Beatrice Ask om att offentliggöra den så kallade Stasilistan med anledning av de nya uppgifterna.
Journalistkåren och journalistförbundet borde också fundera på om det inte är dags att tvätta sin egen byk ren från dessa journalister annars riskerar hela journalistkåren att bli nedsmutsade av dessa överlöpare.
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/february/stasilistan.html#comment

Anonym sa...

Trist å lese. Hva skjedde med troen på det gode i mennesket? Den som helt klart er ansvarlig for denne situasjonen er Mubarak og hans allierte, som i en årrekke har undertrykket araberne og hindret de i å utvikle sin egen demokrati.

Knute sa...

Revolutionen sprider sig, men det är ingen sammetsrevolution som i Östeuropa utan en genuin revolt mot demokrati o västerländska dumheter som yttrandefrihet, jämlikhet mellan könen, tros- o yttrandefrihet.

http://fjolsvinn.blogspot.com/2011/02/rubinreports-article-that-can-and.html

Knute sa...

Kommentar av Vivian:

En meningsmåling viser at Egypterne for 59% er for “islamisk” styre og 27% for “modernt” styre. 20% kan lide al-Qaeda, 30% Hezbollah og 49 % foretrak Hamas.

Endvidere var 82% tilhænger af stening for utroskab, 77 % ønskede tyveri bestraffet med pisk og håndamputering og 84% ønskede dødstraf for muslimer der forlod Islam.

Der ser ikke ud til at være meget af et demokratipotentiale i Egypten?

http://levnedogmeninger.wordpress.com/2011/02/02/utrolig-fornuftigt-indlaeg-om-egypten/#comment-12980

Knute sa...

Apropå min kommentar om neocons

"Neo-konservativ används i amerikansk politik om personer som kännetecknas av två saker: för det första var de vänsterorienterade, och för det andra är de intelligenta nog att tänka självständigt och anständiga nog att behålla sin ungdoms ideal om frihet för alla, oavsett om de därigenom hamnar i lag med personer från den konservativa högerflygeln."

http://www.b.dk/kronikker/oproer-og-svigt-i-mellemoesten

Knute sa...

Caroline Glick:
The West's Proxy War Against the Jews

Two important things happened during Qaradawi's appearance in Cairo. First, his handlers refused to allow Google's Egyptian Internet revolutionary Wael Ghonim to join the cleric on the dais. For anyone willing to notice, Qaradawi's message in spurning Ghonim was indisputable. As far as the jihadists are concerned, Ghonim and his fellow Internet activists are the present day equivalent of Lenin's useful idiots.

They did their job of convincing credulous Western liberals that the overthrow of Mubarak was all about sweetness and light.

And now they are no longer needed.

The second message was Qaradawi's call to destroy Israel.

http://townhall.com/columnists/carolineglick/2011/03/01/the_wests_proxy_war_against_the_jews

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.