13 februari 2011

För evigt förbittrade vänsterister

Nu flyr folk från Tunisien till den italienska ön Lampedusa. Varför flyr de när de fått frihet och blivit av med sin diktator Ben Ali? Varför bryter den nya regimen mot överenskommelsen om att förhindra illegal utvandring till Italien? Kan det vara så att man inte anser sig behöva hålla några löften till de "otrogna"?

Proffstyckare som Jan Guillou & Co. vädrar morgonluft inför utsikten att Egypten får en islam-regering. Bland annat hoppas de att blockaden av Gaza därmed skulle kunna brytas. Ja, de önskar mer än så; undrar om Israel ens får existera för dem.

Inga motargument biter på Guillou & Co. De har en gång för alla bestämt sig för vem som är skurken i dramat och vill att vi andra ska stämma in i mobbningskören. Men det skadar inte att påpeka att blockaden faktiskt är till för att hejda vapensmuggling från Iran; vad gazanerna behöver av övriga varor får de via Israel.

För fanatiska kommunister gör det inget om det blir ännu ett krig mot Israel. Har vi inte hört det till leda, "internationell solidaritet, krossa imperialismen, Palestinas sak är vår," osv osv... Och när de pratar om demokrati är det inget annat än en dimridå för att uppnå dessa mål.

Om egyptierna vill ha frihet och demokrati ska de självklart uppmuntras till det. Men mycket tyder på att de önskar islam i stället. Det är bara att konstatera, och inte mycket att göra åt. Vi i väst får förbereda oss på nya flyktingströmmar, och att hjälpa arabländerna med våra skattepengar (trots att de har oljepengar) för att "stabilisera" dem.

15 Kommentarer:

Marissa J sa...

Varför kan inte Saudi Arabien och Förenade Arabemiraten ta emot några flyktingar, när de är så rika som de är. Kan inte FN och Europa sätta lite press på dem att ta emot lite flyktingar, det skulle inte skada!

gäster sa...

Et demokratisk Egypt har alt å tjene på å opprettholde freden med Israel. Israel er en økonomisk motor i regionen. Jødisk kultur dyrker kunnskap. Jødene utgjør 0,2 prosent av verdens befolkning. Men 27 prosent av alle Nobelprisvinnere i kjemi, og over halvparten av alle verdensmestre i sjakk, har jødisk bakgrunn.

Få, om noen, nasjoner bruker mer penger enn Israel pr innbygger på sivil forskning og utvikling. I årene mellom 1980 og 2000 registrerte egyptere 77 patenter i USA, israelere registrerte 7652. Hundre ganger så mange nye oppfinnelser i Israel som i Egypt, med andre ord.

Og ikke minst: På tross av feil og mangler, har Israel et velfungerende demokrati. Israel er en rettsstat, der domstolene stadig tar avgjørelser som går på tvers av regjeringens ønsker. Mediene driver undersøkende journalistikk, samfunnsdebatten er kritisk og intens. Slik er det ikke i den arabiske verden.

http://hanneskartveit.vgb.no/2011/02/12/egypt-i-israels-fotspor/

John Olsson sa...

Det ser nu ut som Bush hade rätt då han antydde att demokratisering av Irak skulle kunna sprida demokratisering till andra arabiska länder. Men det nämndes väl knappast i svensk vänstermedia kan jag tänka mig.

Knute sa...

John Olsson, till skillnad från alla i min omgivning var jag en stor beundrare av Bush och blundade liksom han för vad den vedervärdiga ideologin islam skulle kunna ställa till med vid en invasion av Irak. Det visade sig dock att det gick ganska bra där, demokratin är på god väg. Så även om det finns fog för tvivel är det bara att hoppas att din optimism är befogad.

Fotsvett sa...

Knute: Mitt största problem med Bush var att han lät bolånekarusellen gå för långt bara för att vinna valet. Tyvärr tror jag det är lite samma sak i Sverige, Alliansen väntade tex med 85%-gränsen för bolån till efter valet för att inte förlora.

Unknown sa...

Hej!
Den nya frihetstiden för de förtryckta folket i de ädla kulturlandskapet som under sekler av övergrepp och våld frigör sig från det vilda Väst har bara börjat, stora intresse för det EoruAmerikanska dekadensen med förlusten av världens hjärta ,dess energitillgångar,marknad,naturtillgångar kommer att på långsikt leda till den nykolonial vitt söndrade liberalismen sönderfall.
Man är tvungen att tager man haver , en förlorad liten överklass i Iran för att ev. förlänga den konstgjorda andningen för den förfallna mediamilitära våld-världsmakten, den vilda västern.
Den Iranska kulturrevolutionen som inspirationskälla för miljoner frihetssökande själar kommer att med dynamisk vilja skapa ett alternativ för den övergriplig våldsam beväpnade världsdiktaturen.
Den lilla klicken överklass skapad av den Israeliska infiltrationsmaskineriet kommer att som ett pappersnäsduk ligga långt ner i historiens sopbärg.
Stöd de sanna folklig, vinnande krafterna.
Tiden är mogen för födelse, den nya frihetstiden är under förlossning....

Kontemplerande kille sa...

Amir: om Iran är så underbart, varför i helsike förpestar du då Sverige med din närvaro? Bortsett från att du säkerligen gillar att suga ut samhället.

Andreas sa...

Saudiaraberna är gladare över om Muslimska "flyktingar" bosätter sig och koloniserar västvärlden.,

Unknown sa...

Det envåldshärskande kulturimperialismen tillika EoruAmerikanska mediamilitärismen tror sig att den har monopol på demokrati och lägger krav på ensamrätt på tolkningsrätten, demokrati är en gudomlig gåva liksom talförmågan som inpräntat i den mänskliga samhällets alfabet ingår i den mänskliga arvet.
Mord, övergrepp,utsugning,...som den nygamla kolonialismen under närmare sekel påtvingat kulturfolket strider mot de paroller den västliga teknovålds civilisationen står för,
Parlamentarismen är delvis missbrukad ty multifinansialismen styr i stort sätt och den demokratiska processen med den rådande komplikationer hos den vacklande Liberalismen tyder på stora problem i de härskande system, Så länge den billiga energitillgången och vapenmarknaden under paramilitära övergrepp kan bibehållas kan man delvis upprätthålla välfärden och en relativ stabilitet, i en inte så avlägset framtid kommer den nya frihetstiden ställa v-världen inför nya val, och då vet den Svenska medie makten med historisk hänvisning att länder utan tro faller lätt i händerna på den västliga envåldshärskaren , den Euroamerikanska den ingår i det världsarmé som under 8 år med alla möjliga krigsföring exkl. kärnvapen förgrep sig på den troende lilla Iranska folket utan framgång, han den rätt att försvara sin förfallna system mot det enda möjliga motståndaren, de rättrogna. Det är skamlig för den nationella mediemakten i detta land som genom sina internationella uttalande, utfästelse,institutioner försvarar rätt o sanning, angripa grunden för frihet o fri tänkande genom att snedvrida den Iranska folkmajoritetens rätt genom att förljugna och tysta folkets vilja.
Den 11 Feb. över 10 miljoner folkglada medborgare uttryckte sitt stöd för den nya frihetstid den Arabiska folket har inledd utan att den Svenska monopolet på tankelagarna återger en enda rad, den 25 en grupp Israelfinansierade agenter eldar upp sopkärl, detta är huvudnyhet i detta långa land, dess journalister lik de Nordamerikanska knäcksoldaterna som mördar
försvarslösa individer, på uppdrag av sina arbetsgivare hänsynslös för en futtig månadslön begår det värsta etisk och moraliska brotten, snedvridning,lögn, skapa konflikt mellan folk för att behålla den förfallna liberalismen.

Anonym sa...

Att du beskriver Israel som en demokrati är skrattretande, i och med att de behandlar araberna (med israelsk medborgarskap) som andra klassens medborgare. Du säger att blockaden är för Israels säkerhet, du nämner att det inte ska smugglas in vapen och att Israel släpper in mat. Vet du hur fruktansvärt fel det låter, vem gav Israel rätten att bestämma hur mycket mat som ska släppas in? Du tar för givet att det är ok eftersom vi har blivit vana av att se palestinier förnedrade inför alla. Vem har sagt att palestinierna inte får beväpna sig? Varför inte? Ge mig ett argument! Får inte beväpnade sig? ska dom stå med brallorna nere? De får inte bara beväpna sig de får bygga upp en arme som alla andra stater, om dom nu har ekonomiska resurser till det vill säga med rätten att ha arme är given. Låt oss lägga pajkastning åt sidan och diskutera som två vuxna människor lägga alla kort på bordet och vara öppen för att höra andra åsikter och sen bestämma skurken.

Låt oss utgå från vissa axiom.
Man ingår inte fredsförhandlingar om fredsförmedlaren öppen och klart sagt sig vara partisk. USA och Israel relationen, säger det något?

Man dödar inte 1000 civila som hämde för 11 döda.

Man erkänner inte en annan lands rätt att existera när det andra inte erkänner ditt lands rätt. Alla säger ju att ojojoj vissa palestinier erkänner inte Israel ok då!! varför erkänner inte Israel, palestinas rätt? Ska dom underkasta sig är det som är lösningen?? Jag hoppas det är glasklart det jag skriver.

När du tänkt lite och håller med i dessa tre punkter då kan man diskutera. Håller du inte med i dessa är det fan beckmörkt.

Berit sa...

Du kan inte bestämma premisserna och utgå från felaktigheter och sedan tro att du kan föra en vuxen konversation.

Det område som kallades Palestina inkluderar dagens Israel och Jordanien. Enligt Lausanne avtalet från 1923 överförde Turkiet alla krav vad gällde Palestina till Storbritannien. År 1922 hade Storbritannien tilldelat nästan 80% av Palestina till Transjordanien. År 1947 delade FN resterande mark i två stater, en andra arabisk stat, Palestina och Israel. Den stora majoriteten av araber i större delen av Palestina och Israel delar samma kultur, språk och religion. Araberna i området började identifiera sig som del av ett palestinskt folk år 1967, två decennier efter tillkomsten av den moderna staten Israel. Praktiskt taget alla araber i Judéen, Samarien och Gaza på Västbanken av floden Jordan har full självbestämmanderätt palestinska myndigheters regler.
Myten om Palestina
http://www.eretzyisroel.org/~peters/mythology.html

Knute sa...

I all diskussion om Mellanösterns framtid är det ett ämne som är tabu, och det är demografi. Flera av länderna har upplevt en befolkningsexplosion, men frågan om resurser och utveckling tas sällan tas upp.

Gazas problem är t ex. inte bara Israel, det är lika mycket en befolkningstillväxt som spränger alla ramar. Gapet mellan resurser/politisk struktur/ekonomi och befolkningsökning, bara ökar.

I det politiskt korrekta klimatet är det opassande att tala om demografi. Är det för att man vet att man då skulle stöta på frågan om gränser? Gränser för invandring, förhållandet mellan utveckling i Mellanöstern och Nordafrika och tillströmningen till Europa?

http://www.document.no/2011/02/kurver-som-betyr-noe/

gäster sa...

Genom att säga till egyptierna att de måste ge efter för demonstranterna och inte använda våld mot dem, demoraliserade Obama den egyptiska regimen precis som Carter demoraliserade Shahens regim 1978-79.

http://www.amnation.com/vfr/archives/018676.html

gäster sa...

"Det är nästan något rörande i den nationalromantik som den svenska vänstern hänfallit åt när det gäller de arabiska upproren.

Helt plötsligt är det självklart att prata om "folkets vilja" och deras kollektiva nobla egenskaper, det självuppoffrande lidandet för högre ideal och den vackra framtid som väntar bara de får komma till sin rätt utan USA-sponsrade regimer som håller tillbaks dem.

Bara en bråkdel av den sortens svärmeri för det svenska skulle resultera i att man omgående får bokstäverna "SD" inbrända i pannan av samma människor. För den progressiva vänstern är det nu som alltid skillnad på folk och folk."

http://allraunderdanigast.blogspot.com/2011/02/libyerna-maste-klara-sig-sjalva.html?

Knute sa...

Recent WikiLeaks releases reveal that Iran obtained a cache of advanced missiles capable of carrying nuclear warheads (based on a Russian design) from North Korea. Now, for the first time, Iran has the capability to target every capital in Western Europe.

http://vladtepesblog.com/?p=31033

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.