02 februari 2011

Groundhog Day


Traditionen säger att om Punxsutawney Phil tittar fram från sin håla under en konstgjord stubbe i Punxsutawney och ser sin skugga den 2 feb. kommer vintervädret att fortgå under sex veckor till över hela USA. Men om Phil inte ser sin skugga då är våren runt hörnet.

Det är mycket troligt att östkusten, som är hem för Groundhog Phil och snorkiga liberaler, kommer att bombarderas av ännu en isig snöstorm i dag.
Phil kommer förmodligen inte ens att gräva sig ur sin håla för att göra denna oantastliga klimatprognoser för amerikanska medborgare (han har haft rätt till 39%). Han kan vara instängd under snö; i själva verket kan han vara död.
De som bor i Punxsutawney har en fyra-dagars festival som leder fram till Ground Hog's Day men man kan undra vad Phil gör alla andra dagar?
Varför är vi bara nyfikna på hans liv den 2 februari och varför är hans namn Phil?
Det låter som könsdiskriminering, tycker jag. Var är Punxsutawney Phyllis?

Om ni har problem med att förstå varför det blir kallare fast det blir varmare, läs denna artikel. Läs den tre gånger för säkerhets skull.

-----
Obama lovade häromsistens att "han skulle se till att alla lagar och förordningar granskas". Det kan naturligtvis tolka av de godtrogna som att han tänker ta bort onödiga, betungande regler, som försvårar och fördyrar för oss alla, men tji fick vi.
Times har en rubrik: "Att hitta onödiga förordningar är svårare än Obama tror."

Vi förstår alla varför *EPA har befogenhet att utfärda föreskrifter för att skydda mot oljeutsläpp, som tex. Exxon Valdez i Alaska eller det senaste BP-oljeutsläppet i Mexikanska golfen. Men det är svårt att förstå hur denna makt ges till en byråkrati som tydligen sedan kan utvidga den hur långt som helst.
EPA har nu beslutat att, eftersom mjölk innehåller olja, har man befogenhet att tvinga lantbrukare att följa nya regler för "krishantering" när det gäller spilld mjölk. Jag skojar inte! Man kan inte bara gråta.

Bönderna kommer att tränas för hur man ska hantera olycksfall och bygga anläggningar och barriärer för att stoppa mjölk som läcker ut.

Eftersom ingenting är gratis, kommer detta att kosta bönderna både pengar och tid, som i stället skulle kunna gå till jordbruket - och det kommer att resultera i högre kostnader som hamnar hos konsumenten i form av högre priser på jordbruksprodukter.

Det kommer att kosta skattebetalarna pengar också, eftersom EPA kommer att behöva anställa folk för att inspektera gårdar, inspektera jordbrukarnas rapporter och åtala jordbrukare som inte följer alla regler i rätt tid och ordning.
Allt detta kommer att "skapa sysselsättning", även om det innebär att skattepengar tas från den privata sektorn, vilket gör att motsvarande antal jobb minskar där.

Finns det någon som på allvar tror att en jordbrukare kommer att spilla tillräckligt med mjölk så att det kan jämföra med Exxon Valdez oljeutsläpp eller BP's oljeutsläppet?

Kan ni föreställer er människor som flyr från sina hem, när en flod av mjölk kommer rinnande utför berget och hotar att utplåna byn nedanför?

Det spelar ingen roll. När lagen, är skriven spelar det ingen roll vad som är vettigt och verkligt. Byråkratin bara utvidgar sitt imperium.

*EPA (Environmental Protection Agency) (Naturvårdsverket ligger väl närmast?)

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Så blir det när vi låter politiker och byråkrater styra och ställa med våra liv. Och som det ser ut, har inte en enda av dom så mycket som ett uns av sunt bondförnuft....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.