22 februari 2011

Guvernör Walker gör dem sjuka, säger de

Heritage Foundation har sammanställt en video om situationen i Wisconsin och jag måste säga att lärarnas intelligensnivå är föga imponerande.Det som händer i Wisconsin och de beslut som fattas, är livsviktigt för den statens ekonomi och framtid, men det betraktas också med spänning av övriga stater på ruinens brant. Stater som sugs ut av fackföreningar, som kräver att skattebetalare ska bidra med mer av sina intjänade dollar.
Guvernör Walker vann valet i Wisconsin därför att han klart och tydligt lovade att balansera budgeten och det är vad väljarna vill. Hur Walker löser problemet kommer att påverka hur stater som Ohio, Illinois, Minnesota och Iowa, löser sina problem.

Walker kräver att lärarna ska bidra med 5,8% till sin egen pension och 12,8 % till sin sjukvård. Han vill också:
utesluta kollektiva förhandlingar för alla statsanställda,
byta ut automatiska löneförhöjningar mot ett system baserat på meriter,
tillåta staten att anställa tillfälliga vikarier under en strejk,
begränsa fackets rätt om krav på sjukvård och att anställda själva står för 20% av kostnaden vid läkarbesök, (de flesta privata sjukförsäkringar har de villkoren)
stoppa lärares rätt att välja vilken klass de vill undervisa och inte.

Statens 14 senatorer från det Demokratiska partiet har lämnat Wisconsin för att se till att Walker inte har de nödvändiga 20 medlemmar som krävs för en omröstning.
Lärarna har sjukanmält sig och protesterar, skolorna är stängda och "läkare" vandrar runt bland de "sjuka" och skriver intyg till alla som vill ha."Jag frågade läkaren vad han gjorde och han berättade att de delade ut ursäkter till människor som var illamående på grund av känslomässig, mental eller finansiell oro. De gjorde ingen undersökning, han frågade mig hur jag mådde idag och jag sa att jag är från Kalifornien och jag är inte van vid kylan, så han gav mig ett intyg".

Wisconsin anslår $ 10.791 per elev och år, vilket innebär att staten spendera mer på lärare och administratörer än någon annan stat i mellanvästern.
Det som pågår är ett typexempel på vad som händer när man ger fördelar och sedan försöker ta tillbaka en del. Det handlar om makt!

Hur mycket kostar det skattebetalarna när dessa lärare protester i Wisconsin ? Om alla lärare bara i Milwaukee och Madisons skoldistrikt får betalt för de dagar de kallar sig sjuka, kostar det mer än 6.6 miljoner dollar.

Men det är inte bara skattebetalare i Wisconsin som betalar för dessa fackliga protester. År 2008 gav den federala regeringen 669.6 miljoner dollar till de statliga skolorna i Wisconsin.

Det innebär att vi alla skattebetalare runt om i landet har bidragit till löner och förmåner för dessa lärare, tack vare de federala bidragen. Det är att mer än 20 gånger mer än de 30 miljoner som Gov. Scott Walker försöker spara med sitt förslag. Och det var bara för ett år.
Vem vet hur många skattebetalare runt om i landet som betalar så att dessa lärare kan låtsas vara sjuka dag efter dag.

Logiskt vore att lämna över utbildningssystemet till den fria marknaden. Avskaffa statliga skolor, låt skolor och lärare konkurrera om lön och arbete och låt föräldrar välja den skola de tycker är bäst för dem.
Men det kommer inte att hända. Regeringen tillåter inte konkurrens.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Dropping the mask of The Great Compromiser, Obama reverted to his role as South Chicago community organizer, charging Gov. Scott Walker and the Wisconsin legislature with an “assault on unions.”

http://takimag.com/article/barack_hussein_alinsky

Knute sa...

The Federal War on the Lightbulb: Obama Seeks to Impose California Model of Economic Ruin on the Entire Country

http://blog.vdare.com/archives/2011/02/21/myron-ebell-the-federal-war-on-the-lightbulb-%E2%80%9Cobama%E2%80%9D-seeks-to-impose-california-model-of-economic-ruin-on-the-entire-country/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.