03 februari 2011

I Norden har nationalismen förstärkt demokratin...

... men numera är nationalism ett fult ord, och diskussion om massinvandringen har därmed blivit totalt tabu. Med rätt eller orätt riskerar man att anklagas för ”rasism”.

Enligt World Database of Happiness är danskarna det nöjdaste och lyckligaste folket i världen. Men halalhippisar som den svenska journalisten Lena Sundström begriper inte det där med lycka, hon använder ordet ironiskt i en usel dokumentärfilm om ”Världens lyckligaste folk”.

Lycka är att förstå att det finns dåliga värderingar och att det finns bra värderingar (för att citera min medbloggare LP). Även i länder som är indoktrinerade med totalitära ideologier som islam finns en naturlig moralisk känsla som vill komma upp till ytan, trots risken att bli anklagad för hädelse mot Muhammed och hans alter ego Allah. Medan man här i Väst riskerar att falla offer för en multikulturell värderelativism och förlora fotfästet.

Studera platser där människor blir riktigt gamla, den japanska ön Okinawa och den italienska Sardinien, där vaknar människor varje morgon och känner att de har ett mål i livet, att se till att deras familj och sociala och kulturella sammanhang frodas och lever vidare. Något av samma mentalitet finns hos danskarna, det är därför de är lyckligare än de flesta folk...

Utan sin nationella sammanhållning hade inte Danmark klarat av lika bra att försvara yttrandefriheten när Muhammed-karikatyrerna väckte ilska i den islamiska världen. Statsminister Anders Fogh Rasmussen gav då ett mycket mer rakryggat intryck än Fredrik Reinfeldt i Sverige.

Vad göra åt Sverige? Uppgiften att rekonstruera vårt land verkar oöverstiglig. Till exempel det svenska försvaret, det finns inte mer. År 1982 fanns det ca. 700.000 män i det svenska försvaret efter en mobilisering på ett par veckor. 25 år senare fanns det ca. 40.000 män och kvinnor som tidigast skulle kunna mobiliseras inom ett år.

Okontrollerad invandring tar kål på välfärdsstaten. Framförallt måste juristerna i Migrationsöverdomstolen komma i strålkastarljuset, det är de som är skuld till att somalier och andra muslimska befolkningsgrupper automatiskt får uppehållstillstånd.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Hade inte vi haft så in i helvetes korkade politiker, så hade vi utan tvekan kunnat vara världens lyckligaste folk...Blodsven

Knute sa...

En bok om demokratins utveckling i Norden 1740-1940, Bonde, stat og hjem. Nordisk demokrati og nationalisme – fra pietismen til 2. verdenskrig.

"Nielsen antyder i inledningen att ett syfte med boken är att visa att demokratin ständigt har förändrats och därför också måste skötas och utvecklas framgent. Den demokratiska flathet som många, enligt författaren, visade under Muhammed-krisen, när en fundamental demokratisk rättighet som yttrandefriheten plötsligt visade sig inte vara så fundamental för många debattörer, skulle peka på ett sådant behov. Det hade varit intressant om Nielsen fördjupat resonemanget om dagens hot mot demokratin."

http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/nationalism-grund-i-nordiskt-demokratibygge_5908191.svd

Knute sa...

Islam är fullständigt främmande

För tjugo år sedan, när den muslimska invandringen var ny, hölls informationsmöten där svenskar skulle få möjlighet att möta muslimer. Syftet var givetvis att motarbeta ”fördomar”. Vid ett sådant tillfälle reste sig en intellektuell muslim och höll ett kort tal:

”Ni svenskar måste förstå att vi inte uppfattar er kultur som särskilt högstående. Vi uppfattar er kultur som primitiv och barbarisk. Vi kommer inte att överge islam. Vi vill inte bli 'svenskar'. Muslimer anser att svensk kultur är principlös, promiskuös och depraverad. Vi har ingen som helst lust att anpassa oss efter era så kallade 'värden'.

Jag säger er uppriktigt: Ni måste förstå vad som står på spel! Om ni vill behålla er kultur i fred så har ni möjlighet nu [dvs 1992] att sätta stopp för ytterligare invandring av muslimer. Men ni måste säga ifrån nu! Ni skall inte inbilla er att vi kommer att vilja omvända oss till 'svensk' kultur. Om tio-tjugo år är vi så många att ni inte längre kan stå emot oss. Ni skall inte inbilla er att vi kommer att respektera er kultur.”

Från bloggen Jordfly

http://jordfly.blogspot.com/2010/12/islam-i-sverige.html

Lärdomar Sverige kommer att behöva. Singapores premiärminister Lee Kuan Yew:

"In multiracial societies, you don’t vote in accordance with your economic interests and social interests, you vote in accordance with race and religion."

http://snaphanen.dk/2011/02/03/lee-kuan-yew-hard-truths-to-keep-singapore-going/

Anonym sa...

korkade politiker? yeah right. Korkat och fegt folk skulle jag vilja påstå

Anonym sa...

Vilken tur man inte har några barn som måste leva i detta helvete! Tyvärr är jag själv inte så gammal så man måste väl existera ett längre tag.....fast det kan man ju ända på!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.