21 februari 2011

Israelisk TV om Sverige


Ett israeliskt tv-reportage på 24 minuter om den nya antisemitismen i vårt land. Smickrande att utlandet finner vårt samhälle intressant eller hur? ;-)

18 Kommentarer:

Anonym sa...

Som en vanlig jude i Sverige kan jag säga att allt där i programmet stämmer. Jag upplever antisemitismen i hög grad! Sorry!

Sheela Greg

Cello Jr sa...

Jag fann det israeliska klippet på eller via en annan blogg. Minns inte vilken. Kanske var det via Fria Tider? I så fall hatten av åt det hållet.

Mvh

Cello Jr alias 476

Anonym sa...

måske min blog?

http://semit.wordpress.com/2010/09/15/reportage-om-antisemitisme-i-sverige/

Her fra Danmark, kigger vi gerne over sundet og ser hvad der sker i malmö især.

Jeg har mange artikler om Sverige med fokus på anti-zionisme, anti-semitisme.

http://semit.wordpress.com/category/sverige/

Berit sa...

Några tankar om "Varför"?

Bara ytligt och utan att få svar snuddar man i programmet vid dubbelmoralen gentemot Israel...hur lite "världen" bryr sig om konflikter där Israel inte är inblandad, (tex. Kambodja, Tibet, Darfur)
Ingen i Europa oroade sig särskilt mycket över det ständiga regnet av missiler från Gaza, men skrek i högan sky när den sk. flottiljen stoppades.
Ingen i Europa sa ett ord när Nordkorea torpederade och slaktade sydkoreaner på öppna havet. Ingen protesterade när iranierna kapade ett brittiskt fartyg och förödmjukade gisslan.

Antisemitismen göms ofta bakom kritik av nationen Israel och man kallar det anti-zionism och då är det legitimt.
Hatet mot Amerika finns också under ytan och judarna får ta smällen. Kanske hatet beror på feghet och rädsla för terror? 350 miljoner arabiska muslimer...bara 7 miljoner judar? araberna sitter på nästan hälften av all olja...

Att kritisera judarna ger oss ingen fatwa eller judiska självmordsbombare.
Integreringen av muslimer har fullständigt misslyckats och någon måste få skulden för att terrorister är arga på oss, trots att vi vänder ut och in på oss och fjäskar.

Denna någon är återigen judarna.

Anonym sa...

helt rigtigt.

Der blev demonstreret imod flotillaerne med 9 dræbte, mens venstrefløjen ikke demonstrerer mod de 500-1000 dræbte i de seneste arabiske demonstrationer. Det er også dobbeltmoral og forskelsbehandling og diskrimination af arabiske demonstranters død

Anonym sa...

Knute sa...

En kommentar togs bort på grund av personliga beskyllningar mot bloggförfattarna, och inte minst därför att den bestod av en katalog över judiska konspirationer från ryska revolutionen och framåt.

Sådant vill jag inte publicera utan att att försöka vederlägga påståendena punkt för punkt, men jag blir helt matt... snälla, håll den där diskussionen på ett annat forum, eller i en hövligare ton och på mina villkor.

John Olsson sa...

I'm a Swedish-American and feel sad of how my old country has become. When visiting Sweden where I grew up, it feels like another country nowadays.

John Olsson sa...

Berit you got it all right. Jag skäms för svenskarnas feghet.

John Olsson sa...

Via Berit's blogg fann jag denna link som visar vilka enorma problem europeerna (inklusive svenskarna) har framför sig:

Europe's Multiculturalism Leading to Civil War?


http://www.cbn.com/cbnnews/world/2011/February/Europes-Multiculturalism-Leading-to-Civil-War-/

Cello Jr sa...

CBN-länken träffar huvudet på spiken: slöj- och burkaförbud är bara rökridå.

Exemplet från Marseille, med kvinnor som trotsar burkaförbudet utan polisingripanden, liksom att polisen tillåter bedjande muslimer att blockera gator visar att det är så.

Många drar för höga växlar på Sarkozys negativa omdöme om mångkulturalismen. Han kallar den ett misslyckande, men det är ju bara ett sakligt konstaterande. Vad säger att han vill avskaffa den?

Döm själva:

http://www.amnation.com/vfr/archives/009190.html

Glöm inte att det är presidentval i Frankrike 2012. Vi kommer antagligen att få lyssna till än mer "politiskt inkorrekt" retorik från Sarkozy,eftersom han som vanligt vill sno röster från Le Pen.

Knute sa...

Polisen värvar aspiranter till polishögskolan i den beryktade Södermalmsmoskén.

"Om Stockholmspolitiet er pålagt å rekruttere terrorister fra politisk hold eller om de gjør det på eget initiativ vites ikke, men det spiller i grunnen ikke så stor rolle, virkningen blir den samme uansett.

I et oppslag på JihadWatch for en tid tilbake ble det imidlertid hevdet at muslimske politifolk (les: uniformerte terrorister) i Ummah Kingdom aktivt saboterte etterforskning av typiske muslimske forbrytelser som tvangsekteskap, æresdrap og kjønnslemlestelse ved å forspille bevis, lekke informasjon og advare mistenkte."

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/02/sverige-rekrutterer-sharia-gestapister.html

Vivian sa...

Naturligvis kommer muslimska poliser att sätta en käpp i hjulet för utredningen, av brott begångna av muslimer.
Enligt Koranen får inte en muslim vittna mot en annan muslim, i en 'infidel' domstol.

Knute sa...

Den välvilliga attityden till invandring i Sverige och västvärlden beror på skuldkänslor för Förintelsen och för kolonialismen. Det verkar som att det är de kristna som är de största pådrivarna av massinvandringen - och dessutom ofta eldsjälar för islam!

Vad har dessa 'kristna' för bevekelsegrunder, har de tagit Jesus ord om att vända den andra kinden till allt för bokstavligt? Är deras okunskap så stor? Allah är faktiskt inte densamme som Bibelns gud.

Det är alltså känslor av kollektiv skuld som ligger bakom invandringsliberalismen, inte det judiska folket, som antisemitiska konspirationsteoretiker påstår. Det finns få judar men många fler kristna. Det är ologiskt att judar skulle vilja ha invandring av folk från länder där judehatet är utbrett.

Bloggen 476 skriver bra om detta:

http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.com/2011/02/en-kristen-standpunkt-i.html

MS sa...

@ John Olsson

Det är ett helt annat land och tyvärr inte till det bättre. I Det Nya Sverige;

*Uppmanas vi kvinnor att se till att ha större "säkerhetszoner" när vi rör oss utomhus.

* Gruppvåldtas unga tjejer och övergreppen filmas och skickas runt till allas beskådan.

* Uppmanas judar i Malmö att inte bära symboler som visar att det är judar. Blonda tjejer färgar sitt hår mörkt för att undvika att “uppvaktas” av MENA-män.

* Finns det områden där ambulans och brandkår inte går in utan poliseskort

* Åker 12-åriga tjejer hem på sommarlovet och kommer hem gifta och gravida

* Får våra äldre bara 3 koppar kaffe om dagen och tillfälle att duscha 2 ggr i veckan medans s k ensamkommande barn med högt hårfäste har i snitt 2 vårdare" per person och kostar oss 2000 kr om dagen. Den summan täcker bara kost och logi.

* Finns det nu ca 70 kommuner i Sverige som håller på att gå bankrutt p g a försörjningsstödet, f d socialbidraget, nu är en allt för stor del av budgeten.

* Finns det skolor som trots att det regnar resurser över dem så går inte ens hälften ut med godkända betyg.

* Tar det nästan ett dygn innan statsministern kommenterarade, d v s mumla om religionsfrihet, en terroristattack som kunde ha dödat oskyldig människor.

Sverige har förvandlats till ett u-land på bara några decennier. Vi vet alla vad det beror, inklusive våra politiker, men av någon anledning så tillåter man att vi sjunker ännu längre ner i skiten. Du gör rätt i att hålla dig borta.

Karl Martell sa...

Är verkligen inte antisemit eller konspirationsteoretiker men jag finner det märkligt att människor med judisk bakgrund bekymrar sig över islamiseringen i Sverige och Europa. Många judiska intellektuella (kanske inte alla judar) stöder det mångkulturella samhället och invandring av muslimer till Sverige och Europa. De är aktiva i kampen mot "rasism" Exempel: Stiftelsen Expo stöds / har fått stöd av de Robert Veil, Mikael Kamras, Robert Aschberg. Ett annat exempel är Henry Ascher som är mycke angelägen att Sverige ska ta emot s k "flykting" . TV4 som ägs av människor med judisk bakgrund sänder regelbundet propaganda mot "rasism"

Knute sa...

@ MS, jag publicerade din kommentar här

http://canuteocean.blogspot.com/2011/02/sverige-har-blivit-ett-helt-annat-land.html

gäster sa...

En liten faktaupplysning:

Malmö är den första europeiska storstaden
med över 30 % muslimer.
Samtliga islamiströrelser opererar i staden.
Den socialistiska kommunledningen uppmuntrar exempelvis Hamas aktiviteter i staden och delar ut kommunpolitiska poster
till islamister.
Judar och Israelvänner utsätts konstant för hot och terror. De flesta polisutredningar läggs ned...

http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/03/det-bubblar-i-det-antisemitiska-trasket.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.