05 februari 2011

Kors i taket

Nu kommer det dagligen fler uppgifter som stödjer vad jag skrev om i ett tidigare inlägg, om den inflation som USA har åstadkommit genom att trycka mer pengar, "kvantitativa lättnader", som man så vackert kallar det. Att bönder världen över odlar majs för biobränsle, eftersom det genom subventioner lönar sig bättre än att odla födoämnen, talar man inte heller om.

Hittills har vi bara hört enstaka röster som Peter Shiff och anhängarna av Ludwig VonMises och den österrikiska nationalekonomiska skolan. Nedanstående video kommer från, hör och häpna, MSNBC som alltid stöttat allt som "Big Government" har för sig.

De så kallade "main stream"-ekonomerna börjar också förstå att de senaste, pågående otrevligheterna i Mellanöstern drivs av planetens största centralbanker, som orsakar inflationen på mat-marknaden genom att köra tryckpressarna på högvarv.
Som männen i videon påpekar, måste de fattiga i arabvärlden spenderar 80% av sin inkomst på mat och matpriserna fortsätter att stiga exponentiellt. Befolkningen i dessa länder slår mot det enda tillgängliga mål som de har, deras förtryckande regimer som plågar dem och som i de flesta fall är stöttade av det amerikanska imperiet.

Tills nyligen har USA genom militärt och ekonomiskt stöd till tyranner i regionen kunnat upprätthålla den politiska status quo. De dagarna närmar sig sitt slut eftersom det amerikanska finansdepartementet faktiskt är i konkurs. Mycket sannolikt kommer vi snart att få skörda vad våra korrupta ledare har sått.


4 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

http://www.youtube.com/watch?v=Yk_jToBbpWU&feature=player_embedded
Visualizing Obama's budget cuts. Student Explains Obamanomics in 1 Minute

Ganska talande!

gäster sa...

Egypten är världens största importör av vete och det internationella vetepriset har gått upp 114% det senaste året. Hade där varit ETT parti i Egypten, Mubaraks eller vem som helst, som hade angivit en konkret plan för hur Egypten skulle kunna bli självförsörjande på mat, angivit en realistisk plan som USA och EU kunde stödja, hade det betytt något konkret.

Al Gores helt meningslösa fantasier om miljön har fått 30% av USAs vete att bli etanol i stället för mat. Ryssland har pga missväxt stoppat export av vete, vilket också påverkat Egypten märkbart. Den subventionerade statskontrollerade marknaden i Egypten har många olika problem, en del generade av denna kontroll.

http://israelisverige.info/?p=5290

Ingenjören sa...

"De så kallade "main stream"-ekonomerna börjar också förstå att de senaste, pågående otrevligheterna i Mellanöstern drivs av planetens största centralbanker, som orsakar inflationen på mat-marknaden genom att köra tryckpressarna på högvarv."

Trevligt att du är ärlig nog att erkänna att du ser på demokratisering som 'otrevligheter'. Om fler kunde vara så ärliga...

Berit sa...

Vad du, liksom så många andra, tycks ha svårt att förstå, är att demokrati inte är slutet på sagan, "så levde de lyckliga i alla sina dagar"
Demokrati är ett verktyg, ett bland många andra.
När folk har mat i magen, ett varmt hem och är nöjda och glada bryr de sig inte ett dyft om demokrati eller inte.

Tolka inte in för mycket i det du ser på ytan i Egypten

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.