26 februari 2011

Har myror religion?

Jag läste på Uriasposten om en dansk som var på besök i Egypten under upproret för några veckor sedan. Han såg från sin balkong på sjätte våningen människor bli skjutna av polisen.

"De såg döda ut och släpades bort av sina vänner," sa han och tillade att när det var dags för bön, blev striderna mellan demonstranter och polis avbrutna.

"Det verkade paradoxalt. Polisen respekterade att de skulle be. De klappade i händerna åt polisen när bönen var slut, och så fortsatte de."

För att få lite perspektiv kan man kolla på myror, de har ju liksom vi avancerade samhällen. Men myrorna har tur, de är moraliskt konstruerade från början.

De kan nämligen inte äta själva, de måste bli matade. Deras föda hamnar först i en mage som är en återvändsgränd. För att maten ska hamna i rätt mage så måste de få den från en annan myras mun. Det verkar som detta att mata varandra ger dem en outsäglig njutning, någonting både erotiskt och religiöst.

Precis som människor strider olika myrfolk mot varandra, och kan ibland avbryta striderna för att mata varandra, ja de är rent Kristus-lika eftersom de till och med älskar att mata sina fiender.

Eftersom människor inte är myror behöver vi moral och religion. Men det är skillnad på tro och tro... Muhammedanernas religion är inte är speciellt "ridderlig" trots att de de tydligen kan avbryta strider för att be. Moral är det kitt som håller ihop en civilisation, men en moral som uppmanar till lögn och bedrägeri och stöld och mord, den fungerar bara mot fiender, inte mot varandra. Det är därför islams spelregler inte fungerar och muslimernas civilisation håller på att braka samman.

Varför blir det så här, varför har vi släppt in dyrkan av en människofientlig profet och hans gud i vårt land? Är det för att vi inte längre fattar hur viktig den kristna moralen är?

3 Kommentarer:

Knute sa...

Myrorna har "förstått" något vi alla haft problem med: om man ägnar alltför mycket tid åt att kommunicera, får man inget gjort. Kanske har de, genom evolutionens försorg, blivit varse att för mycket information i praktiken är ingen information. I så fall är deras samhällen, genom sin skenbara ineffektivitet, på sätt och vis effektivare än våra egna nätverk.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ineffektiva-myror-forvanar-forskare

Knute sa...

Fyra typer av drivkrafter bakom det mångkulturella vansinnet: skam, godhet, lydnad och förakt.

http://janmilld.wordpress.com/2011/02/27/fyra-drivkrafter/

En ung tjugoettårig invandrarkvinna mördades av sin styvfar, därför att hans "heder" blivit kränkt av att hon ville skilja sig från sin man.

"Aftonbladet, försvarare av det mångkulturella samhället, skriver om händelsen. Jag förmodar att journalisten kände sorg för att behöva bevisa för svenska folket vilka kulturella seder vi tillåter i Sverige.

Det mångkulturella samhället, som förespråkas av politiker och andra till vänster stående personer, ger oss en kvinnosyn som inte hör hemma i Sverige på 2000-talet."

http://missionxp.webblogg.se/2011/february/stenalderskulturernas-baksida.html

gäster sa...

Först föll Sovjetunionen samman. Sedan förlorade de rödgröna valet. Och till sist visar det sig myror, som tillhör de mer kollektivistiska varelserna i naturen, är synnerligen ineffektiva. Tre hårda slag mot tanken om det centralplanerade samhället där alla strävar mot samma mål. Egoismen och den spontana ordningen triumferar.

http://www.ekonomism.us/?e=3578

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.