16 februari 2011

"Mitt möte med Erna"

En modig norska, Bjørg Irene Ljones (bilden till höger) frågade Höyres partiledare Erna Solberg om hon har ändrat sig angående sharialagar, men tyvärr inte.

När Solberg (bilden nedan) satt i regeringen ville hon nämligen införa ett muslimskt shariaråd baserat på sharialagar i Norge. Som tur var blev det inget med det. Men om hennes parti återkommer till makten kommer hon alltså att visa sig lika opålitlig i islamfrågan som partikollegan Reinfeldt i Sverige.

I det fallet är borgerliga politiker trots allt inte lika stora landsförrädare som socialdemokrater, miljöpartister och kommunister. En muslimsk dissident som mördades i Oslo år 2005 hade vittnat om att familjeöverhuvuden och ledare för moskéer gjorde upp med företrädare för socialistpartierna, "Hur mycket pengar får vi om vårt folk röstar på er”?

Den mördade hette Samira Munir (bilden till höger) och var politiker i Norges konservativa parti, Höyre, ett parti som svek henne när hon försökte göra något åt den dåliga situationen för muslimska kvinnor. Hon motarbetades av Erna Solberg, hon med sharialagarna.

Politiker som Solberg är ack så vanliga. För dem är feminism bara läpparnas bekännelse. Eftersom muslimer anses vara i underläge så är det "rasistiskt" att motarbeta kvinnoförtrycket.

Att kvotera in kvinnor i styrelser och olika sammanhang kan möjligtvis ha en kosmetisk effekt, men påverkar naturligtvis inte muslimska kvinnors situation.

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Ja just det, var är alla "feminister" när dom behövs?! Det enda dom är bra på numera är att trakassera den europeeiske mannen, men dom säger inte ett ljud om den muslimske... Fega, ynkliga kräk är vad dom är!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.