07 februari 2011

Norge kommer att förbjuda kusinäktenskap

Utrikesminister Jonas Gahr Støre: "Vi är medvetna om att med den forskning som finns nu, så måste det förbjudas. Fakta är mycket tunga: dödfödda, spädbarnsdöd, dödsfall i unga år och en lång rad sjukdomar."

Dagligen ser norska läkare medfödda missbildningar och allvarliga sjukdomar hos invandrarbarn. Nu kräver barnläkare Ingvild Heier förbud mot äktenskap mellan kusiner:

"Jag går ut med detta av hänsyn till de ännu ofödda barnen. För deras skull borde äktenskap mellan syskonbarn förbjudas."

Ingvild Heier är barnläkare på barnavdelningen vid Oslo Universitetssjukhus, och hon säger att hon är trött på hemlighållandet av medfödda sjukdomar hos invandrarbarn, där mamma och pappa tillhör samma släkt.

Ja, det är vi flera som är, skriver Veritas Universalis. Hur länge måste vi vänta på ett förbud här hemma? Invandrare från en viss religiös kultur sitter i mycket stor skala på förtidspension därför att de är synnerligen sjuka. När faller poletten ner?

Läs vidare: Frågan är oerhört känslig, men den får inte tystas ner

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är om det inte är bättre att införa obligatoriska syskonäktenskap för muslimer istället. Varför ska vi hjälpa dem att bli
ännu starkare och farligare?

16830911

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Här kommer det aldrig att bli förbud någonsin. När musslorna tagit över kommer även vi pursvenskar att tvingas att gifta oss med kusiner därför då kommer det bli dom som sätter agendan och alla brott mot deras heliga koran kommmer att straffas hårt.

gäster sa...

Problemet i Danmark er blevet mere udbredt med indvandringen

http://danmark.wordpress.com/2006/10/26/indgifte-og-handikap-2/

gäster sa...

Situationen bliver ikke bedre af, at kusine-fætter-ægteskaber ofte foregår i den ene generation efter den anden.

http://spydet.blogspot.com/2011/02/ozlem-sara-cekic-vil-ikke-forbyde-ftter.html

Anonym sa...

Ja en kan jo bare se i land hvor det er vanlig med søskenbarnekteskap, hvor mange utseendemessig deformerte mennesker en møter.

Eks kjempemessige ører, overkraftig under/ overbitt o.l. Dette kommer jo av at mennesker i samme slekt ofte har noe av det samme utseende. Dette er jo for så vidt "uskyldige" ting. Det er verre med store psykiske skader, dødfødsler osv. Alt dette er blitt en stor belastning for helsevesenet i Norge.

Folk som driver med avl av kuer eller sauer ville ikke engang pare en sau med sitt eget "søskenbarn" av frykt for arvelige skavanker.

Det er helt forferdelig at vi skal se landet vårt og resten av Skandinavia "gå rett til helvete" på grunn av innvandring fra den tredje verden. Det er jo ikke uten grunn at de greier å ta seg helt hit til den ytterste utpost, hadde det ikke vært for å leve på velferdsgodene våre og formere seg som kaniner, uten å jobbe.

Kari

Anonym sa...

Obamam har enorme ører

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.