09 februari 2011

Obamacare är fascism....

...och de som kan fly gör det.


Obama hävdar att hans sjukvårdslag, Obamacare inte är socialistisk och rent tekniskt har han rätt. Vad han föreslår är ekonomisk Fascism, men inte många människor vet skillnaden, åtminstone inte amerikaner.

När jag skriver sitter jag inte alltid och petar med nyanserade förklaringar mellan marxism-fascism-leninism-socialism....de är alla kollektivistiska eller "commune-ismer" och för det mesta flyter de in i varandra där de tillämpas och de är alla barn av samma anda.

*Ett ekonomiskt system där, industri och handel ägs och kontrolleras av regeringen...Socialism
*Ett ekonomiskt system där industri och handel är privatägda, men kontrolleras av regeringen.....Fascism
* Ett ekonomiskt system där industri och handel är privatägda och kontrollerade privat....Fri företagsamhet.

Alla påståenden om Obamacare var falska. Det kommer att öka det federala underskottet med tusentals miljoner. Det kommer att leda till ett fullständigt statligt övertagande av vården snabbare än de flesta inser, när miljoner amerikaner föses in i det nuvarande Medicaid, inklusive de arbetstagare från delstater som nu hotas av konkurs.
Många av guvernörerna hoppas på antingen en juridisk eller lagstiftande räddning från denna hotande katastrof, och det senaste domstolsbeslut i Florida tyder på att det finns en chans.

"Men vi kan inte räkna med ett mirakel - det är bara tillåtet i Washingtonpolitiken," säger guvernören i Indiana. "Vi har inget annat val än att förbereda oss för möjligheten att lagen träder i kraft 2014.
För delstatsregeringar presenterar propositionen nya stora kostnader, eftersom vi är skyldiga att inkludera 15 till 20 miljoner fler människor i vårt Medicaid system. I Indiana kommer det att kosta skattebetalarna mellan 2,6 till 3 miljarder dollar under de kommande 10 åren. Detta är en enorm börda för vår stat."

27 stater stämmer nu Obamacare och Idaho har gått så långt som att förvarna om att man kan tillgripa en rättslig möjlighet, som första gången användes 1799 av Thomas Jefferson. Man kallar det "nullification" och det är en rättslig teori att en delstat kan upphävda lagar, där man anser att kongressen och presidenten "löper amok."
Det att delstaten, inte den amerikanska högsta domstolen, som är den slutliga skiljedomaren i sådana fall.
Idaho är inte den enda staten som överväger att upphäva Obamacare. Sex andra stater, Maine, Montana, Oregon, Nebraska, Texas och Wyoming är också inne på samma linje.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Knute sa...

Zetheus, skymfande kommentarer publiceras inte.

Helger sa...

det kallas demokrati Berit. Men det är du emot, det vet vi ju.

Berit sa...

Helger, en kommentar som denna visar bara hur oerhört lite du vet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.