11 februari 2011

Obamacare som seriebok

Nu kommer det inte att finnas någon ursäkt längre. Nu ska alla dumbommar genom bilder och enkla ord lära sig att förstå Obamacare.

Trollkarlen från MIT, Jonathan Gruber som ligger bakom de ekonomiska uträkningarna i Obamas nationella hälso-och sjukvårdplan, ämnar förklara de komplexa och kontroversiella idéerna för de dumma massorna genom att ge ut en seriebok.
Den nationellt erkände hälsoekonomen säger att hans tre barn, som gillar serietidningar, uppmuntrade honom att använda detta format och skapa en "grafisk roman "- i princip en dyr seriebok, för att förklara för 300 miljoner amerikaner vad de 2700 sidorna betyder och hur de 6000 sidorna av nya federala regler kommer att påverka deras liv.

Obama är övertygad om att anledningen till att över 70% av befolkningen är emot planen är därför att de inte förstår den.
Att det kan vara fullständigt tvärtom törs han inte ta till sig.

"Till skillnad från de flesta serietidningar, kommer Grubers bok inte att ha en superhjälte som Batman eller Captain America eller en skurk som Jokern," säger han.
(jag är så besviken, hade hoppats på Obama i trikåer)
"Jag kommer att använda fakta för att berätta historien," "Jag är berättaren som lotsar läsaren genom lagen. Den kommer att ha massor av bilder och text. "


Jag antar att det är på sin plats att tota ihop en serietidningsversion av en lag vi inte vill ha och inte har råd med. Vi vet ju att besparingarna man talade om är ren fiktion.
Det blir nog tvång att köpa boken på samma sätt som det är tvång att köpa försäkringen. Varför inte göra den till målarbok och inkludera några kritor?

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Undras hur dom tänkt sig att komprimera 2700 sidor till en seriebok, speciellt om det kommer att finnas bilder i den också...

Jag är fullständigt övertygad om att världen vore ett bättre ställe med långt färre politiker och byråkrater.

elina sa...

Håller med Ann-Marie. Vi kunde ju börja med att minska riksdagen med 100 pers. Riksdagen är alldeles för stor i relation till folkmängden. OK, hör redan ramaskri. Vi tar 50 nu och 50 senare.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.