18 februari 2011

Obamas budget, ett stort skämt

USA är bankrutt och Obama och pressen hanterar det som vore det ett skämt, en lek på skogården.
Tafatt...du är!
Ha,ha Obama presenterade ett förslag till budget och han rörde inte Social Security eller MediCare, de verkligt stora posterna som är lagstiftade och som, tillsammans med försvarskostnaderna, är de verkliga problemen.

" Ha, ha, vad ska Republikanerna säga nu? Nu kan vi Demokrater hota med att det är Republikanerna som vill ta vällingen från spädbarn och låta gamla mormor ligga i sin avföring, för ingen har tid med henne."
Politico skriver: Har Obama satt fällan för Republikanerna? Har Obama utklassat de där killarna på ett briljant sätt ännu en gång?

Här är ett diagram över utgifterna. Eller åtminstone hur det är budgeterat.

Vi talar om en budget på 3,7 amerikanska trillioner dollar* (se nedan), vilket är nästan en fördubbling sedan Bush var president.
Titta på var Obama tycker att man ska skära ner och jämför det med de stora pajbitarna som han inte har rört. (klicka på bilden så blir det tydligare)

Social Security, längst upp till höger, har varit på fallrepet länge och kommer att vara helt försvunnet inom 25 år. Det har aldrig funnits någon Fond för pengarna; regeringen har för länge sedan använt dem till andra projekt.
Privatisera! Låt alla under 50-55 år använda 75% av de pengar som nu tas från deras lön och låt dem placera dem i en egen pensionsfond. Höj pensionsåldern för SS-mottagare till 70 år.

Försvarskostnaderna (kl.2 till kl.4) borde kunna nerbringas med 50%. Lägg ner alla baser i Sydkorea, Tyskland, Filippinerna.... Ta hem soldaterna och låt dem försvara våra gränser här hemma.

Från kl. 4 till kl. 7 har vi välfärdsprogrammen. Hjälp de efterblivna, mentalsjuka och de gamla. Ge alla andra en bildekal som säger : Yngla inte av dig om du inte kan försörja dem!

Från 7 till 9 har vi Medicare och Medicaid som kan revolutioneras om de öppnas upp till den fria marknaden och inte som nu styrs av läkemedelsföretagens och sjukhusens monopol och regeringens barriärer.

Vid kl.9 ser vi lån och räntor. Sluta låna!


Obamas plan kommer att ta bort 1.1 (amerikanska) trillioner* från underskott (inte skulden, bara det årliga underskottet), under en tioårsperiod.
Kan ni föreställa er hur det kommer att se ut ?Republikanerna lovade under sin 2010- kampanj att skära ner utgifterna med 100 miljarder och nu är det dags att de lever upp till det. Även om Senaten inte godkänner det eller presidenten stoppar det, kommer det att driva ner Obamas popularitetssiffror ytterligare.

-------
trillion i brittisk engelska: en etta följd av 18 nollor
*trillion i amerikansk engelska: en etta följd av 12 nollor

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.