10 februari 2011

Saudis kung ger order till Obama

Saudiarabien hotade att stötta den egyptiske presidenten Hosni Mubarak om Obama-administrationen skulle tvinga fram en snabb förändring av regimen i Egypten, rapporterade The Times of London i torsdags.

I ett irriterat personligt telefonsamtal den 29 januari gav Saudiarabiens kung Abdullah order till president Obama att inte förödmjuka Mubarak och varnade för att han, kung Abdullah, kommer att ingripa och finansiera Egypten om USA drar tillbaka sitt stödprogram värt $ 1500000000 årligen.

Detta är naturligtvis precis samma kung Abdullah som president Obama förnedrat sig själv (och vår nation) inför i april 2009.


Obama-administrationen försöker fortfarande samordna sin reaktion på krisen i Egypten och många motsägelsefulla uttalanden har förekommit från Secretary of State, det särskilda diplomatiska sändebudet, pressekreterare Robert Gibbs och presidenten själv.

I en tid när Amerika behöver en stark och vis ledare för att hantera extremt farliga situationer i Mellanöstern, har vi en president som slarvat bort den respekt som fanns för landet och som ses som svag och amatörmässig.

Thomas Lifson från American Thinker


4 Kommentarer:

Knute sa...

Obama höll hemliga möten i USA med Muslimska Brödraskapet

Revolten mot Egyptens premiärminister Mubarak har varit planlagd sedan länge.
Redan 2009, få månader innan Obamas invigning som president, höll han hemliga möten med Muslimska Brödraskapet i USA.
När så för ett par veckor sedan kommandot för den egyptiska militären var i Washington för att diskutera om militär hjälp, ansågs tiden vara inne för revolten. Obama hade sett till att militären inte skulle stå i vägen. Kusligt med tanke på att Brödraskapet är inspirerade av Iran.

Det bekräftar ju ens värsta misstankar om Obama. Med en sådan ledare för Västvärlden kan man inte annat än instämma i Geert Wilders ord om att den mångkulturella eliten för totalt krig mot sina befolkningar..

http://everykindapeople.blogspot.com/2011/02/sista-minuten-resa-till-egypten-med.html?showComment=1297259359948#c583777812868705621

http://www.haaretz.com/news/obama-met-muslim-brotherhood-members-in-u-s-1.277306

Mr Speck sa...

Situationen i Egypten verkar mer svårbedömd än jag först trodde. Enligt gängse mönster väntade man islamistiska framstötar med Al Quaida, Hamas, Hizbollah, Iran e.t.c

Men även om jag inte har höga tankar om CIA och andra västerländska underättelseorgan så tror jag inte att en så omfattande muslimsk konspiration skule ha kunnat ske utan att uppdagas.

Iran verkar lika besvärade som USA och EU över det instabila läget i Egypten som trots allt kanske kan slå över till fördel för modernitet
och sekularisering iställer för medeltida sharialagar.

Saudiarabien är väl nöjda med en lagom korrupt och statisk envåldshärskare och vill varken ha sekularisering eller Irankontrollerade shiafanatiker.

Canute sa...

För 30 minuter sedan avgick Mubarak. Nu gäller det. Ahmadinejad:

"USA och Israel är snart ute ur Mellanöstern. Det är den iranska revolutionen som nu har spritt sig till Egypten." Samtidigt förbjuds demonstrationer till stöd för egyptierna, och Revolutionsgardet varnar för att varje försök kommer att krossas.

Vill man ha ett kärnvapenkrig i Mellanöstern, kan man ju glädjas över den sansade Mubaraks fall.

Anonym sa...

Skulle Iran anfalla Israel med kärnvapen eller med mindre väl fungerande kärnvapen - så kommer Thehran inte kunna användas ens som en parkeringsplats på de närmsta 25,000 åren.

Alla Irans kraftanläggningar, ledningar, vatten-reservarer, raffinaderier mm kommer vara ett minne blott. Iran is no more.

Det vore en katastrof för hela världen.

Bosse Larsson

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.