28 februari 2011

Save Our Teachers


Lärare i Wisconsin ockuperar fortfarande statshuset och protesterar mot att Guvernör Walker kräver att de betalar delar av sin sjukförsäkring och pensionsplan så som andra arbetande människor gör. Ledamöterna från Demokratiska Partiet är fortfarande på rymmen för att omöjliggöra en omröstning och Walker hotar med att börja avskeda folk i dag.

Ett alltför vanligt tillhygge som man tar till i konflikter är: "Det är ju för barnens bästa" och så gör man även här , så klart. Men det finns inget större hinder för utbildningskvalitet i Amerika än de statliga skolornas lärarfack. Deras intresse är pengar och makt, inte att utbilda Amerikas ungdomar.

Deras fackförening avser att skydda monopolet oavsett resultat och att skydda jobben för avgifts-betalande medlemmar oavsett kompetens. De kräver ständigt att mer skattedollar ska pumpas in i systemet och nationellt har utgifterna per elev mer än fördubblats (i verkliga dollar) under de senaste fyra decennierna samtidigt som kunskaperna i läsning, matematik och vetenskap har minskat.

Vad gäller kostnad per elev ligger Wisconsin på 12 plats i landet men två-tredjedelar av eleverna kan inte läsa tillfredsställande i åttonde klass. Testet visar också att läsförmågan bland åttondeklassare inte hade förbättrats alls mellan 1998 och 2009 trots årlig ökningen av inflationsjusterade pengar.
I ett privat företag skulle resultat som dessa försätta firman i konkurs, men ändå kräver
det amerikanska Lärarförbundet att vi skall ställa oss på deras sida "för barnens skull."

"Special-intressen" har alltid haft en framträdande roll i alla regeringar. Vi ser det i dag tydligt i lobbygrupper. Den amerikanska fackföreningsrörelsen har växt fram ur Chicagos gangstervälde på 1930-talet och har en framträdande roll i det Demokratiska partiets agenda. De kan snabbt mobiliseras som grupp och "offra" sig för partiet även om det kostar den enskilda individen. De använder sig av en taktik som är vulgär och våldsam och på en nivå som de flesta av oss inte skulle sänka oss till, men som grupptillhörigheten ursäktar.

Ofta lyckas de genomdriva sina krav därför att politiker avskyr högljudda krav och därför att kostnaderna kan spridas ut över ett stort antal människor och "försvinna i mängden"
Denna gång möts emellertid den skrikande hopen av en annan gräsrotsgrupp, nämligen TeaParty, de som såg till att Republikanerna fick en fot i dörren igen.

Republikanerna måste nu visa vad de går för och genomdriva vad de blev valda till att göra.
Om våld och hotelser vinner i Wisconsin kommer man att använda det på andra ställen också. Kolla nyheterna!1 Kommentarer:

Knute sa...

Historikern Niall Ferguson om entusiasmen för de arabiska revolutionerna:

"Americans love revolutions. But they should stick to loving their own."

http://www.newsweek.com/2011/02/27/un-american-revolutions.html

http://www.amnation.com/vfr/archives/018776.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.