08 februari 2011

Ständiga lögner

Under valkampanjen mot Hillary Clinton 2007 och 2008 kritiserade Obama hennes förslag att nationalisera sjukvården . "Att tvinga folk att köpa försäkring? Aldrig i livet," sa, han.
"Om tvång är lösningen kan vi lösa problemet med hemlösa genom att tvinga alla att köpa ett hus."



Media ignorerar detta fullständigt och ingen ställer honom mot väggen.

En domstol i Florida har genom domare Roger Vinson förklarat att ObamaCare är olagligt enligt Konstitutionen. Regeringen kan inte tvinga någon att inhandla en vara mot dennes vilja.
Obama-administrationen har överklagat och det hela kommer att gå till Högsta Domstolen och under tiden ignorera man domen i Florida och knallar på i ullstrumporna. Det roliga är att domare Vinson citerade Obamas uttalande om de hemlösa i sitt domslut.

Även i O'Reillys intervju hävdar Obama att det är fifty-fifty mellan de som vill ha hans sjukvårdslösning och de som inte vill. Han vill nog inte kännas vid Rasmussens undersökning, som säger att 58% vill att förslaget ändras på olika sätt och 44% vill skrota det fullständigt.

Obama hävdar också att han inte vill "omfördela inkomst" samtidigt som han i sitt tal till handelskammaren i dag sade:
"Om vi kämpar för att reformera skattelagstiftningen och öka exporten, kan vinsterna inte bara leda till mer fördelar och bonus för dem på toppen. De måste delas av amerikanska arbetstagare, som behöver veta att öppna marknader också kommer att ge dem högre levnadsstandard "

Jag undrar om han nämnde för kammarens representanter att han just gjort det mycket enklare för arbetstagare att stämma sina arbetsgivare. De får allt så lov att dela med sig av vinsterna vare sig de vill eller inte.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Ska vi samla poäng vad gäller brott mot konstitutionen så ligger republikanerna bra till. Det där med separation of church and state har dom aldrig riktigt fattat.

/Danne

Berit sa...

Kyrka och stat ÄR separerade i USA. Att de finns människor som kanske inte önskar det, är en annan sak. Republikaner har INTE instiftat någon lag som strider mot det.
Kan du fatta det Danne?

Berit sa...

PS. till Danne: "Ser du Obamas dubbelmoral, lögner och hyckleri?"

Vivian sa...

Få se om Danne fattar den här.


http://www.youtube.com/watch?v=RRRy-QlQyUw&feature=fvw

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.