06 februari 2011

Superbowl söndag

Runt 100-130 miljoner amerikaner kommer att sitta framför TV'n i dag och följa matchen mellan Green Bay Packers och Steelers. Många av dessa slår vad med varandra om vem som ska vinna, men beroende på var man bor i landet kan vadslagning vara ett lagbrott.
Så kan det också vara att spela poker om pengar, även om det sker i ens eget hem.

Att förbjuda spel och vadslagning, vad gäller sport eller vad som helst annat, är bara en lam ursäkt för att skydda specialintressen...eller ännu värre, att tvinga moralregler på vad vi inbillar oss vara: självständiga, fria vuxna.
Varför har man annars restriktioner? De som slår vad, gör det med andra vuxna som samtycker. Och vem skadas? Om jag vinner, skadar jag min väns konto men den risken var han ju medveten om.

Men politikerna tror att de vet bättre än alla andra. Det är därför spel och sportvadslagning fortfarande är olaglig i de flesta av USAs stater. Naturligtvis betyder det inte att folk inte spelar. Allt det betyder är att vadhållning drivs under jord, eller utomlands.

Naturligtvis finns det många spelare som förlorar pengar, men om du någonsin har slagit vad eller spelat poker om pengar vet du att du fått något av värde. Den som går med i ett spel vet att de kan förlora några kronor, men de får garanterat valuta för pengarna i form av underhållning. Det är mer än de flesta kan säga när de spenderar pengar på en biobiljett.

Nu hör jag: "Men folk blir beroende av spel, de spelar bort alla sina pengar!"
Visst, och det finns de som blir beroende av alkohol, cigaretter, fet mat och sex också.

Sex ...sport......det är OK för två män att slå varandra blodiga i en boxningsring för pengar, men det är förbjudet för två vuxna som samtycker, att köpa och sälja sexuell njutning.
Det finns många kvinnor som inte tycker att prostitution är omoraliskt, eller förnedrande, så varför ska de bestraffas?

En ny sport som blir mer och mer populär bland åskådare är Mixed-Martial-Arts (MMA), eller Ultimate Fighting. Det är en 'full kontakt' kampidrottsgren som tillåter en mängd olika tekniker från en blandning av kampsporter, men politiker har beslutat att vi är alldeles för känsliga och att sporten borde förbjudas.

Vet ni att den förste maratonlöparen var så utmattad att han kollapsade och dog efter att ha framfört sitt meddelande. Kan vi verkligen tillåta en idrottsgren som är så livsfarlig?

Tänk er om man idag skulle be om tillstånd från centralplanerarna att organisera två lag, där några av deltagarna väger 150 kilo och man vill tillåta dem att med full kraft springa mot varandra.

En del av dem kommer att få hjärnskakning, förstörda knän och ryggar....
Hur kan vi se till att gräset skyddas och tänk på alla små kryp som lever där?
Kommer spelarna att vara goda föredömen för vara ungdomar? Har vi tillräckligt många kvinnor och handikappade med i lagen? Kan vi minska våldet på något sätt?

Om amerikansk fotboll "uppfunnits" i dag skulle det också förbjudas.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.