04 februari 2011

TweetSnälla Egypten!

Förstör inte pyramiderna! Vi kommer inte att bygga upp dem igen.

Hälsningar, Judarna.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Bra tweet!

Men, har du källa på att det verkligen var judarna som byggde upp dem?

16830911

Berit sa...

Meningarna är delade om det och jag var inte med på den tiden, men lite humor måste vi ha....alltid retar det någon.

Det sägs att araber byggde pyramiderna och använde sig av slavar, mest Black Nubians- från Kemit-Sudanese, samt en liten andel judar. Sedan finns det folk som tror att det inte ens var möjligt att människor kunde uppföra byggnadsverk som dessa, med den begränsade teknologi som var tillgänglig.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Alla vet att det var ET som byggde pyramiderna. :p

Arne sa...

Det var egyptierna, inte araberna, som byggde pyramiderna. Men efter att Alexandria erövrades av araberna år 641 blev egyptierna delvis utrotade och de övriga tvingades att byta religion och språk och sudda ut sin tidigare historia.

Berit sa...

Egypten är inte det ursprungliga namnet på området, som var del av de äldsta befolkade områdena i världen men jag tror att egyptier vill bli erkända för det gamla anrika Egypten.
Arabiska språk, kultur och blod är definitivt i det egyptiska folket, vissa är även nubier som inte är araber utan afrikaner som finns i både Egypten och Sudan och fast de talar arabiska betraktar de inte sig själva som araber och de talar sitt eget språk också .

Egyptier vill ofta inte kalla sig araber och det är vanligare bland kristna och judar.
Inom islam anser man att alla som talar arabic är araber.
Arabic är det officiella språket i Egypten

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.