12 februari 2011

Utan Obama , inget TeaParty

  
Det är inte många numera som öppet står för och försvarar, att valet av Obama till president var "rätt man på rätt plats". Ett fåtal svarta försöker, men utan saklighet. Det enda de tycks ha att säga är, att om man kritiserar något politiskt beslut eller uteblivet löfte är man rasist.
De enda som spelar med "raskortet" är de svarta.

Även om jag inte riktigt förstår, kan jag i alla fall sympatisera med att det svarta Amerika tappade allt förnuft när de hade möjlighet att bidra till att en färgad person blev president.
De som levde under "Civil Rights-movement" och Jim Crow kan förstå hur otänkbart och otroligt det måste ha varit, att ställas inför möjligheten att en svart man skulle bli Amerikas president.
Att han inte hade någon erfarenhet av affärsliv, aldrig ställt samman en budget, att han inte inte växte upp i USA utan i Indonesien och Hawaii (ja, jag vet, men Hawaii är verkligen inte representativt), att han sökte sig till de mest radikala och umgicks med grupper som hatade USA....Allt detta saknade betydelse när man kunde vara med och skriva historia.

Obama är ett enormt misstag, en oerfaren person som pga. sin hudfärg hamnat på alldeles fel plats. Samtidigt är han farligt fokuserad, beräknande och kalkylerande i sina planer att ta över landet och låta Staten vårda oss från vaggan till graven .

USA är ett exceptionellt land, som har varit ledare för den fria världen i ett århundrade. Amerika är ett exempel på vad som kan uppnås av fria människor som lever under fri företagsamhet.
Landet har varit världsledande i teknik, industri, naturvetenskap och medicin under lång tid.
De människor som arbetar hårt för att leverera service och varor, som förbättrar livet för andra. förtjänar att belönas för det.

Det enda positiva jag kan se att Obama åstadkommit är att han väckt det amerikanska folket. Man börjar äntligen fatta att han vill ta de välförtjänt pengarna från dess rättmätiga ägare, även om landet går på knäna, och ge slantarna till latmaskarna som inte har gjort något för att förtjäna det..... och att det inte är The American Way.

Utan Obama hade vi inte haft TeaParty-rörelsen!

Att Obama är en katastrof för landet och en arrogant, narcissist beror inte på nyansen i hans hud utan på hans politiska beslut.

Men ändå har han svikit en hel generation av svarta amerikaner som röstade på honom, eftersom de verkligen trodde på all den där smörjan om "hopp och förändring." De trodde verkligen att han skulle åstadkomma något stort och det enda han gjort är att se till att deras jobb försvinner och deras sjukförsäkring går upp i rök..

6 Kommentarer:

Arlav sa...

Bra.
Ett av dina bästa inlägg!
Förutspådde (för mig själv) att Obama skulle bli en katastrof. Jag kommer att få rätt.

Berit sa...

Tack Arlav!

Till André; USA anses vara grundat 1 mars, 1781

och????

Knute sa...

USA blev en supermakt när Kuba och Filipinerna erövrades från Spanien år 1898, och kommer nog att fortsätta att vara det i många år.

Polismakt är ett nödvändigt ont, inte bara inom nationer utan också globalt.

Knute sa...

Ron Paul, kongressledamot från Texas, fick flest röster när Republikanska partiet genomförde en provomröstning bland sina egna inför presidentvalet 2012.

Mitt Romney, ex-guvernör i Massachusetts, kom hack i häl. Alaskas ex-guvernör Sarah Palin från konservativa Tea Party-rörelsen kom på efterkälken.

Angående situationen i Egypten har Ron Paul en enkel lösning för USA:s politik: hålla sig borta.

Paul har varit en ståndaktig kritiker av utländskt bistånd, inklusive stöd till Egypten. 2009 motsatte han sig stöd till Egypten och en 108 miljarder dollar lånegaranti till IMF (Internationella Valutafonden) som han menar:

"gör att den destruktiva organisationen kan fortsätta att spendera skattebetalarnas pengar för att stötta korrupta eliter och främja skadlig ekonomisk politik utomlands."

"Utländskt bistånd är att ta pengar från de fattiga människorna i ett rikt land och ge det till rika människor i ett fattigt land."

http://everykindapeople.blogspot.com/2011/01/kamelens-nos.html

Knute sa...

Jag tänker på kommentaren jag skrev om USA som världspolis, det är nog inget som Ron Paul skulle instämma i.

Knute sa...

Man tycker sig höra fåren hela vägen från Uppsala: ”Obäääääma”, låter det nu nästan som.

http://janolofbengtsson.wordpress.com/2011/02/15/ulf-ekman-och-livets-ords-kollaps/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.