01 februari 2011

Vad kan det bero på?

Det är ett e-mail i cirkulation där man bl.a jämför Nobelprisvinnare bland jordens muslimska befolkning med vinnare bland judar.
*Namnlistan är alldeles för lång att lägga ut här men det kan sägas att antalet muslimer i världen är ca. 1,200,000,000 ( ONE BILLION TWO HUNDRA MILLIONER), vilket är 20% av jordens befolkning.
Antalet Nobelpris bland muslimer är totalt 7 stycken.

Antalet judar i världen är uppskattningsvis 14,000.000 (FJORTON MILJONER) vilket utgör 0,2% av jordens befolkning. Bland dessa kan man finna 129 vinnare!

Vad kan det bero på?

Judarna marknadsför inte hjärntvätt av barn i militära träningsläger och lär dem inte hur man spränger sig själva för att orsaka maximal död av judar och andra icke-muslimer. Judarna kapar inte flygplan eller dödar deltagare i OS, eller spränger sig själva på tyska restauranger. Det finns inte en enda jude som har förstört en kyrka. Det finns inte en enda jude som protesterar genom att döda människor.

Judarna ägnar sig inte åt slavhandel, inte heller uppmanar deras ledare till Jihad och död för alla otrogna.

Kanske världens muslimer bör överväga att investera mer i standard-utbildning och mindre i att skylla sina problem på judarna.
Muslimer måste fråga sig vad de kan göra för mänskligheten innan de kräver att mänskligheten ska respektera dem.

Oavsett dina känslor, vad gäller krisen mellan Israel och palestinierna och de arabiska grannarna, även om du tror att Israel har mer skuld, måste du ändå hålla med om att följande två meningar säger allt:
"Om araberna lägger ner sina vapen idag, skulle det inte bli mer våld. Om judarna lägger ner sina vapen idag, skulle det inte finnas något Israel." Benjamin Netanyahu

General Eisenhower varnade oss.

När de allierade styrkorna och general Dwight Eisenhower fann offren för dödslägren, beordrade han att man skulle ta mängder av bilder och hämta tyska civila från omgivande byar för att komma till lägren och begrava de döda.

"Samla alla bevisen nu - filmerna - vittnena - eftersom, någon gång i framtiden kommer någon jävel att säga att detta aldrig har hänt"

Nyligen har man diskuterat i Storbritannien att ta bort "Förintelsen" från sina läroplaner för att det sårar "den muslimska befolkningen, som hävdar att det aldrig inträffat. Det är inte borttaget än så länge. Detta är dock ett skrämmande förebud om den rädsla som griper världen och hur lätt varje land ger efter.

Det är nu mer än 60 år sedan andra världskriget slutade i Europa .
Detta e-mail kommer att skickas till minne av de 6 miljoner judar, 20 miljoner ryssar, 10 miljoner kristna, och 1.900 katolska präster som mördades, våldtogs, brändes, svalt, blev slagna, experimenterade med och förnedrade medan det tyska folket såg åt andra hållet.

Nu mer än någonsin, när Iran bland andra, påstår att Förintelsen är en myt, är det nödvändigt att se till att världen aldrig glömmer.

Hur många år kommer det att ta innan attacken på World Trade Center "aldrig hänt," för att det kommer att kränka någon muslim i USA?

* Det finns en mängd listor på nätet där man i detalj diskuterar om si eller så verkligen var jude eller muslim, men i stort verkar ovanstående ganska riktigt.


10 Kommentarer:

Tobbe sa...

Du har antagligen fel siffra för Judiska Nobelpristagare! På http://www.jewishmag.com/99mag/nobel/nobel.htm
röknar dom in 165 st tom februari 2006

Anonym sa...

Visst beror en del av skillnaden på kulturella attityder till arbete o
utbildningstradition. Men den största skillnaden beror nog på den enorma skillnaden i genomsnittsIQ. Judarna (Ashkenazi) har cirka 110 och den muslimska världen runt 80-85. Spekulationen är att traditionen av kusingiften (inavel) i den muslimska
världen inte varit hälsosam. Pss har
Judarnas hårda livsvillkor genom århundradena krävt en hög IQ (relativt den
europeiska omgivningen) för överlevnad.

Ta tex en titt andelen judar som plockar hem USA's nobelpris sedan VW2. Jag har sett siffror på att runt 30-40 procent är judar? En enkel kalkyl ger att detta är rimligt. IQ följer normal-fördelningen med cirka 15 stand.dev. Säg att det behövs runt 165 i IQ för att ha en chans på Nobelprisforskning. USA har 300M invänare
där kanske 6M är judar. Av de 294 ickejudarna bör ca 2200 upfylla IQ>=165. Av judarna bör cirka 750 upfylla IQ>=165. Alltså bör vi förvänta oss att 750/2200=0.34% är judar. Om vi använder siffran snittIQ 85 och 1.2B för den muslimska världen får vi att cirka 60 muslimer uppfyller villkoret.

Ökar vi kravet på snille till IQ>=175 blir
siffrorna ickejudar 84, judar 44. För den muslimska världen blir antalet med IQ>=175 1 person!!!! Då är det inte heller så lätt (lyckligtvis) att tex skruva ihop en atombomb, inte ens 70 år efter att judiska vetenskapsmän utförde detta åt USA.

Den som behöver ytterligare bekräftelse
kan sedan göra ett litet grävjobb för att
titta på vem som äger och leder vad i näringsliv (framförallt finans) o media. Hög IQ verkar inte vara en nackdel i affärslivet heller.

Anonym sa...

Om ditt resonemang är riktigt kommer osökt frågan man kan ställa om de som konverterar. Blir man muslim därför att man har lågt IQ?
Muslimer finns ju bland alla folkgrupper och i alla "hörn" av världen. Är kusingifte tradition och kultur också i Indonesien? Hur är det med hedersmord där?

Lisa/

Anonym sa...

Hur ser fördelningen ut mellan judar och muslimer i de olika kommitéer som (nominerar och) utser pristagarna?
/Xavier Dlem

Berit sa...

Vad jag kan se omfattar listan pristagare ända från 1905 så jag undrar om man kan se en trend där.
Dessutom har vem som helst rätt att föreslå vem som helst i världen.

Anonym sa...

Mycket bra skrivet. Jag vill bara tillägga att tyskar inte är ondare än svenskar eller amerikaner. Det det tyska folket drogs in i av nazisterna kunde hänt även i andra länder, jag har inga illusioner om mänsklig godhet, civilisationens förnissa är tunn hos oss alla. Tyskar av idag ska inte behöva lida för förfädernas gärningar.

Berit sa...

Tack för din uppskattning.
Jag tror inte heller att tyskarna är, eller var ondare än andra människor, så desto större anledning är det för oss att vara vaksamma på de attitydförändringar vi ser i dagens samhälle.
Om du har tid, läs denna posting:
Hur folkmord blir acceptabelt

Ann-Marie sa...

Grovt sagt, man måste ha en ytterst låg IQ om man spänner på sig ett bombbälte för att ta livet av andra människor.

Anonym sa...

Der er faktisk 9 muslimske modtagere af Nobelpriser. De første 7 herunder har modtaget prisen, enten af politiske grunde - en af dem en terrorist - eller som forfattere af romaner:

Anwar al-Sadat (fredspris 1978)
Naguib Mahfouz (litteratur 1988)
Yasser Arafat (fredspris 1994)
Shirin Ebadi (fredspris 2003)
Mohamed El-Baradei (fredspris 2005)
Muhammad Yunus (fredspris 2006)
Orhan Pamuk (litteratur 2006)

Tilbage bliver 2 som kan siges at have fortjent prisen på grund af intelligens og flid:

Abdus Salam (fysik 1979) - Ikke "rigtig" muslim, tilhører Ahmadi-sekten, som af alle andre muslimer betragtes som vantro.

Ahmed Zevail (kemi 1999) - udførte sin forskning i USA.

Knute sa...

Ny studie: Kvinnor har högre IQ än män

http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article3508324.ece

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.