18 februari 2011

Vi har vårt eget Grekland

Fackanslutna, statligt anställda, däribland lärare, protesterar i Wisconsin över att staten är utan pengar och att de inte får löneförhöjningar och de generösa bidrag till sjukförsäkringar och pensionsfonder som de är vana vid.
2000 lärare kallade sig sjuka under två dagar för att kunna marschera och kräva att alla andra i staten avstår mera av sina löner, så att statsanställda ska få mer betalt och fler fördelar.Fackföreningarna framstår i väldigt dålig dager här, trots att Media gör sitt bästa för att dölja ofördelaktiga nyheter. Det är svårt i dag, när vi har Internet och YouTube. De flesta amerikaner är cyniska och ser medias partiskhet och uppmärksamheten är i dag fokuserad på budgetproblem. Det ser väldigt illa ut när människor som tjänar bra mycket mer än den genomsnittliga arbetstagaren, beter sig så vidrig åt när de erbjuds mycket bättre villkor än vad de flesta skattebetalare har.

Statliga skolor agerar som om alla lärare var lika duktiga och produktiva och fackföreningarna förstärker den strategin. Utvärderingar av lärare måste till varje pris undvikas och slutsatser om lärarnas lämplighet får inte dras av elevernas testresultat.
Undervisningen har stadigt försämrats under de senaste 40 åren, samtidigt som Facken har motsatt sig all inblandning. Eftersom de "äger" skolorna äger de också resultaten.

Inom praktiskt taget varje ämne (utom kanske självförtroende), har amerikanska studenter halkat efter resten av världen. Ändå ska vi tro på de människor som skapat det dåliga resultatet, när de säger att de kan fixa problemet bara vi betalar dem mer? Det är skrattretande!

Vill ni veta hur man rättar till utbildningssystemet? Man eliminerar Dept. of Education, (federala skoldepartementet) skrotar NEA, (lärarfacket, som är den största organisation av arbetare i hela USA), avskedar de ofantliga mängder av byråkrater och administratörer som suger ut systemet och återgår till kontroll på lokal nivå. Man letar reda på de läroböcker som användes på 50-talet, avbryter all "social ingenjörskonst" och politisk korrekthet, lär ungarna att läsa, skriva och räkna, sluta fokusera på att krama träd och återanvända flaskor och burkar.
Vore inte det en bra början?


Så här såg det ut sedan de präktiga "återanvändarna" och allmänhetens tjänare lämnat området!

gp

6 Kommentarer:

Berit sa...

Man kan fråga sig vad de är så upprörda över? Skoldistriktet ber lärarna att bidra lite till sin egen sjukvårds och pensionsplan, så som resten av anställda måste göra. Deras löner är faktiskt ganska generösa
och de lärare som rapporterade att de var sjuka kommer att få betalt av skattebetalarna för den tid de protesterade

Ann-Marie sa...

Löner, försäkringar och andra förmåner är långt bättre bland statligt/kommunalt anställda i USA, än för privatanställda. Lönenivån bland privatanställda sjunker för var dag som går och det är väl antagligen för att den privata sektorn får betala allt högre skatter så att folket i "gräddfilen" ska få sitt. Man undrar vart solidariteten tog vägen.

Knute sa...

OBAMA IS THE UNION PRESIDENT……

Not the union of the republic, but of progressive labour. What would you expect from a community organizer, but organizing “the masses” to keep their entitlements and bloated government.

http://tundratabloids.com/2011/02/obama-is-the-union-president.html

Anonym sa...

Fast äter man av den gren man sitter på, nämligen att det privata finansierar hela spektaklet, så kommer ju hela systemet braka samman. Liknar Sverige, visste inte att de två länderna var så lika varandra. Äter man upp det privata, dvs innovationer och människors drivkrafter att skapa och utveckla, så kommer ju spiralen att gå åt ett håll ! Nedåt !

Berit sa...

I Sverige har man skattat bort viljan och möjligheten att konkurrera. I USA har den fria företagsamheten bevarats , i stället har man betalat de sociala slöseriprogrammen genom att låna pengar från utlandet och trycka nya sedlar.
Den tekniska utvecklingen har hittills balanserat inflationen men det är slut på det nu.

Knute sa...

LO vill utöka meddelarskyddet om du inte är Sverigedemokrat

Varjager skriver:

"Hyckleriet inom LO förbundet vet snart inga gränser. Wanja ”Give me the money” Lundby-Wedin låtsas som att hon står upp för yttrandefriheten. Vad är Wanjas syn på att Transport sparkar ut folk för att de inte har Sosse-åsikter? Så vilken yttrandefrihet är det Wanja vill öka?"

http://varjager.wordpress.com/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.