06 mars 2011

"A Brave New World"


Frånvarande från den senaste tidens rapporteringar om de omfattande oroligheterna i Mellanöstern, saknar man en nyfikenhet om de bakomliggande orsakerna till vad som kan beskrivas som en närmast tektonisk förskjutning i den politiska balansen i så många "tyranniska" regeringar.

De lättvindiga hänvisningarna till ett plötsligt uppvaknande intresse för "demokratiskt" styre, väcker frågan om varför det plötsligt uppstår. Nästan ett århundrade har passerat sedan de europeiska kolonialmakterna lämnade regionen och nu dyker denna önskan upp överallt inom loppet av 100 dagar?

Den gemensamma nämnaren i hela regionen är massornas relativa fattigdom, trots att området välsignats med stora naturresurser som olja. Befolkningen är tvungen att satsa större delen av sina inkomster på nödvändigheter, speciellt mat, som har sett kraftiga prishöjningar under de senaste månaderna. Detta påminner mig om uttrycket, "En hungrig man är en arg man".

För oss här i Västvärlden det svårt att förstå, men sannolikheten för att vi kommer att få uppleva en sådan verklighet ökar obönhörligen dag för dag. Den främsta orsaken?
Svar: Mr Benjamin S. Bernanke och hans kollegor.


Detta yttrandes av guvernör Ben S. Bernanke inför National Economists Club, Washington, D.C.(innan han blev chef för Federal Reserve)
November 21, 2002:

".... Precis som guld, har den amerikanska dollarn värde endast om utbudet är strikt begränsat. Men den amerikanska regeringen har en teknik som kallas en tryckpress (eller, som idag, dess elektroniska motsvarighet), vilket gör att de kan producera så många dollar som det vill i princip till ingen kostnad.

Genom att öka antalet amerikanska dollar som är i omlopp, eller genom att trovärdigt hota med att göra det, kan den amerikanska regeringen också minska värdet av en dollar i form av de varor och tjänster man kan köpa, vilket motsvarar en höjning av priserna i dollar av dessa varor och tjänster. Vi drar slutsatsen att under ett pappers-pengar- system,
kan en målinriktad regering alltid åstadkomma mer utgifter och därmed positiv inflation. "


Fram till augusti 1971 var internationella finansiella konton betalda med guld. Efter det har pappers-dollar varit världens "reservvaluta". När US-dollar oansvarigt tryckts eller skapas på elektronisk väg vet vi att det åstadkommer inflation och denna inflation exporteras globalt till utländska centralbanker som också är engagerade i valuta inflationen.

I fredags var priset på guld över $ 1432,00 per troy ounce.


Välkommen till en ny skön värld av inflation

1 Kommentarer:

Knute sa...

Nå blir Libya komisk!

Amerikanerne kan ikke hjelpe opprørerne direkte selv, og de har derfor bedt Saudi-Arabia gjøre det for dem. Da blir det direkte komisk, URKOMISK. Opprørerne er så antiamerikanske at de vil ikke ha hjelp fra USA, men likevel vil USA hjelpe dem, og ber Saudi-Arabia formidle hjelpen.

Saudi-Arabia – av alle!
Det er er vel knapt noe muslimsk land i hele verden hvor regimet er mer vettskremte av den islamske revolusjonsblgen som skyller over Midtøsten enn nettopp Saudi-Arabia. I opprørsbevegelsens øyne er kongefamilien i Saudi-Arabia frafalne lakeier for vantro kjøtere og burde halshugges omgående. Og disse forventer USA nå at Saudi-Arabia skal HJELPE?

Enten er USA blitt mer muslimsk enn Saudi-Arabia, eller det har klikket FULLSTENDIG for absolutt hele Obama-administrasjonen.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/03/na-blir-libya-komisk.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.