15 mars 2011

Bush och Clinton är överens

Bill Clinton och George W. Bush talade vid en konferens förra vecka där de båda var eniga om att USA måste borra efter egen olja.

Bill Clinton gick så långt som att säga att "Obamas borrningsförbud är löjligt"
George Bush sade naturligtvis det som man kan vänta sig och Clinton yttrade: "Ni kommer att bli förvånade att höra att jag håller med honom.
Det är löjligt att stoppa borrningstillstånd när vi inte behöver göra det.
Utvinning av olja från oljeskiffer är också angeläget och har gjorts i Arkansas under lång tid."


Bush och Clinton är eniga, det amerikanska folket håller också med.

Borrning i Mexikanska golfen pågår för fullt av Kina och Ryssland, och jag tvivlar på att de är lika uppmärksamma på miljöskydd som amerikanarna är.

Det skulle skapa mängder med arbetstillfällen och intäkter till statskassan. Landet sitter på den största olje-och-gas-reserven i världen. Priset på bensin skulle gå ner och folk i allmänhet skulle få mer pengar över att spendera på annat är resan till och från jobbet.
Det skulle göra underverk för ekonomin, men det är naturligtvis Obama och hans gäng inte intresserade av.


2 Kommentarer:

Arlav sa...

Utmärkt, men det behöver inte hindra att man ser till att spara på oljan som i sig är ett mycket högvärdigt bränsle.
Dvs inte använder den för slaskändamål som uppvärmning och elgenerering.
Minns på 70-talet när jag bodde i närh av ett kraftvärmeverk, den mängd jvgtankvagnar som avlämnades för tömning varannan dag.
Tyckte det var slösaktigt redan då..

Anonym sa...

Sverige hade sin oilpeak på 70-talet, sen dess har vi förbrukat mindre olja. Men det är som vanligt pengarna som styr, eller politikerna om dom kan lura väljarna. Tex global uppvärmning eller hur farligt det är att köra bil, röka, dricka alkohol etc. Alternativt, hur bra det är med invandring, hur bra det är med kärnkraftverk.

/David

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.