18 mars 2011

Den upp och nedvända världen

Europa har ett övergripande intresse i Mellanöstern, skriver Snaphanen: att se till att 380 miljoner människor håller sig kvar på rätt sida av Medelhavet.

"Knappt har man sovit och vaknat igen innan Västs moderliga känslor håller på att skaffa oss en ny, utsiktslös militärinsats i den muslimska världen på halsen. Säger vi ja till den, säger vi också ja till nästa och nästa. Om statsvetaren Hamed Abdel-Samad har rätt i att vi är i början av den islamiska världens sociala, ekonomiska och demografiska undergång, så börjar det bli på tiden att vi tittar på utan att ingripa.

Europa har ett övergripande intresse i Mellanöstern, när vi nu inte kan garantera stabilitet: att se till att 380 miljoner människor håller sig kvar på rätt sida av Medelhavet. De kan inte försörja sig själva, de kan inte livnära sig, de kan inte producera (utom olja), de kan inte befolkningsbegränsa sig - men de kan dra med sig Europa i sitt fall. Intressant nog är det den europeiska vänstern, som blir mjuka i kotorna och vill ingripa, medan delar av högern är emot och vill låta dem utkämpa sina klankrig i fred."

9 Kommentarer:

Hebbe sa...

Det var ett gött rasistiskt uttalande.

Arlav sa...

Korrektion:
De kan inte "producera olja".
Möjligen att låta andra tekniskt mer begåvade nationer hämta upp den färdiga råoljan ur underjorden mot viss ersättning.
Arabvärlden håller sig till det de är bäst på, spränga, bomba, skjuta, dvs förstöra vad andra byggt upp.
Vad gör man i Iran ? Elbilar? producerar mat för export, bostäder eller något annat som skulle göra världen bättre?
Men icke, man har ett gigantiskt kärnkraftprogram, officiellt för att "försörja sig med energi" (inofficiellt för att spränga Israel i luften) när man bor i en del av av världen största solbelysta sanddyner!
Solenergiinstrålningen över t ex Sahara skulle kunna försörja hela Europa och mer till../
/EW

Knute sa...

Hebbe, som du använder ordet "rasistisk" har det verkligen blivit urvattnat.

Anonym sa...

Carl Bildt kallade situationen för en "demografisk tsunami" i februari. Han syftade antagligen på diktatorerna som skulle sköljas bort. Men dubbelheten är inte svår att se.

Anonym sa...

Hebbe, varför ser du omedelbart "ras" när man påpekar ineffektivitet?
Varför inte efterbliven kultur/religion/diktatoriska/ korrumperade styrelseskick?
Lisa/

Ann-Marie sa...

Det hela får mig att tänka på boken http://en.wikipedia.org/wiki/The_Camp_of_the_Saints
Skrämmande bok och och kunde ha varit skriven idag.

gäster sa...

Egentlig har Gadaffi hatt rett helt fra starten av da han hevdet at det er al Qaida som står bak opprøret i Libya. Dette innrømmes faktisk nå implisitt av et analyseteam ved den amerikanske krigsskolen ved West Point. I følge en rapport utarbeidet der var det intet annet område i hele den muslimske verden sendte så mange frivillige for å slåss for al Qaida i Irak som Libya i alminnelighet, og i særdeleshet det østlige Libya hvor opprøret hadde sitt utspring. Det som var et drivhus for produksjon av muslimske terrorister til Irak skal altså nå plutselig ha blitt ”demokratiets vugge” i Libya, hvis man skal tro vestlige MSM.

Vesten bomber feil side – igjen

Først gjorde de det i Bosnia, deretter i Kosovo. Vestlig militær støtte til muslimer for å reislamisere Balkan, og fordrive kristne, har gitt oss spiren til to islamske stater i hjertet av Europa. Men de har tydeligvis ikke lært noen verdens ting. Sikkerhetsrådet sitt vedtak 17. mars 2011 om bruk av militærmakt for å såkalt ”beskytte sivile” i Libya åpner veien for nok en fundamentalistisk islamsk revolusjon i Nord-Afrika, i tillegg til de vi allerede har sett i Tunis og Egypt, og etablering av et muslimsk skrekkregime som får Gadaffis diktatur til å fortone seg som en søndagsskole i sammenligning.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/03/vesten-bomber-feil-side-igjen.html

Cello Jr sa...

Bra att Snaphanen och Every Kinda People tar upp detta. Det är mycket oroande. Tänk bara på de destabiliserande effekterna! Ökad kriminalitet, medborgargarden, än mer i vind seglen för invandringskritiska partier, nedskärningar i det sociala för att hjälpa migranterna, ingen ände på problemen.

Jämför med trafikinfarkt eller en brakmåltid med
efterföljande fysiska obehag.

Knute sa...

Ännu en varning mot muslimsk invandring

Man från Bangladesh reser till Storbritannien för att utföra terrorangrepp

Rajib Karim heter han. Han fick uppehållstillstånd och sedan arbete på British Airways - inte för att tjäna pengar, men för att placera en bomb ombord på ett amerikanskt flygplan.

http://hodja.wordpress.com/2011/03/20/endnu-en-advarsel-mod-muslimsk-indvandring/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.