24 mars 2011

Finns det något sunt förnuft i detta?

USA har i sju års tid förbjudit att man borrar efter nya oljefyndigheter utanför landets kuster, både öst och västsidan. Samma förbud gäller också för Alaska samt mycket av Mexiko-golfen.

Och Obama reser till Brasilien och läser från en av sina teleprompters :
"Vi kommer att hjälpa er och stödja er utveckling för att ta till vara er oljereserv på ett så säkert sätt som möjligt. Och när ni är redo att börja pumpa kommer vi att bli en av era bästa kunder."

Närmare tre fjärdedelar (72%) av USAs befolkning vill att vi återupptar borrning efter inhemsk olja. Befolkningen i Texas, som är den största oljestaten, har inget emot konkurrens, 77% av texarna stöder borrning, eftersom de vet vad det innebär.

Medan man lämnar Amerikas olja i marken uppmuntras våra sydamerikanska grannar att borra och utveckla sina fyndigheter så att vi kan importera från dem!

7 Kommentarer:

Anonym sa...

tja reserverna är ju värda hur mycket som helst om det börjar ta slut på andra platser. problemet är ju att den så kallade bristen är påhittad för att driva upp priserna så de kanske biter sig själva i slutändan

Anonym sa...

usa har mer olja än araberna, det var miljöaktivisterna dom gröna som sattestop för borrandet efter olja i usa,, den person som river upp stoppet har goda chanser att bli president ;). araberna skulle må bra av lite konkurs vid utebliven inkomst

Anonym sa...

Jag har tänkt en del på detta men egentligen är det kanske inte så dumt ännu att låta USA:s reserver vara, blir det brist, vilket det blir förr eller senare, är det ju bara bra att ha kvar. Man tänker lite väl kortsiktigt om man vill börja borra som en dåre nu. USA har andra probem som borde tas tag i först. Att börja borra nu oc ta upp löpsedlar och utrymme känns onödigt när miljoner illegala strömmar in i söder och Texas snart har Latinos i majoritet. Bättre använda upp arabrnas olja först. Araberna kommer ändå återgår till nomadfolk direkt oljan börjar sina.

Berit sa...

Du har en intressant vinkling där som jag inte tänkt på, den om nomadfolk.
Här är en annan:

Billig energi är språngbrädan för en växande ekonomi, men billig energi underminerar Statens (Obamas) kontroll. Obama vill ha kontroll över allting; vad vi äter (mindre), vad vi kör (mindre) och hur vi lever (ställ ner termostaten!)

Vår produktion och därmed ekonomi står och faller med energi . Obama saboterar avsiktligt detta för att vinna makt.

Ann-Marie sa...

Anonym 2 har en intressant reflektion där, bättre att använda alla andras olja först, sedan kan man göra vad man vill med resten av världen när deras olja tar slut. Men jag tror ärligt talat inte att O och hans anhang är tillräckligt intelligent för det, alltså måste det ligga något annat bakom. Tror inte ett ögonblick på att det är dom "gröna" heller, för deras tankegång gäller hela planeten... Dom vill öht inte att det ska borras någonstans....
OK, jag vet.. dags att ta fram foliehatten ;o)

Anonym sa...

Ja du har rätt om Obongo. Men jag skulle vilja säga att för USA:s bästa tror jag oljan ska vara kvar tills alla andra har slut, åtminstonde tills mna kan bli av med Obama och hans gäng, eller man kan få en riktig president igen. Det var ett tag sen man hade det nu. Risken att han förstör landet ännu mer är för stor om han dessutom får enorma oljeresurser att styra över. Det är sant om billig energi, men jag tror att hotet från Socialister är det absolut största och deras maktbegär blir som du säger ett problem, inte bara i energinfrågan, varenda del av samhället kräver sin egen lilla kamp mot dom.

Jag tycker nog att man ska koncentrera sig på att få bort Obama och alla RINO:s i första hand, försöka få TEA party att växa. Den här krönikan var rätt bra angående Rinos:

http://biggovernment.com/pdennis/2011/03/24/republicans-shouldnt-take-tea-party-for-granted/


Jag tror inte att Obama skulle spara på oljan och tänka så under några omständigheter, för Obama är ingen Amerikan, han skiter i det USA som gjort att han kunnat bli president, han skiter i det samhällssystem som byggt upp landet. Han har aldrig varit en del av det, han har gått i Islamistiska/Marxistiska skolor med vänsterextremister som Bill Ayers som mentorer. Ett av dom mest talande saker Michelle Obama sagt var ju när Obama blev vald, "Nu är det första gången i mitt liv jag är stolt över USA"..Det säger allt, varken hon eller Barry har någonsin känt sig stolta över landet, dom delar inte den känsla för konstitutionen, historian och landet som övriga Amerikaner gör. Oavsett om Obama är född i Kenya eller inte är det precis där han hör hemma, dom har ingenting att tillföra ett land som USA. Istället för att läsa Amerikansk historia och lära sig uppskatta landet läste Obama Marx och Koranen halva uppväxten. Han hade passat bättre som ny statsminister i svenska socialdemokraterna eller nåt annat kommunistparti i Europa/mellanöstern. - Anonym 2

Ann-Marie sa...

Anonym 2 har så rätt igen...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.