03 mars 2011

Godtrogenhet och hjältemod

Godtrogenhet ledde till döden. Två svenska officerare har skjutits ihjäl i Afghanistan. Men inte i krig! ”Svenska kulor dödade de två svenska officerare som sköts till döds i Afghanistan i februari i fjol”.

Deras död är tyvärr ett resultat av svenskarnas hopplösa, gränslösa godtrogenhet, som man träffar på i alla möjliga situationer - och alltså till och med i försvaret! Sverige stoltserar över att inte ha haft krig på 200 år, men de har heller inte lärt sig något under 200 år.

Den 25-åring som sköt skulle bli polis och var därför i det svenska lägret. Medan de två svenskarna pratade med några poliser, ryckte han han till sig ett vapen från en av dessa och sköt. Han blev själv skjuten omedelbart efter.

Man bör känna sin fiende. Man bör veta att i muhammedanernas vapenarsenal ingår begreppet taqiyya som kan översättas med ord som lögn, svek, bedrägeri.

8 Kommentarer:

Johan sa...

Framförallt är det vidrigt hur journalisterna ligger på. Två soldater och en tolk har dött, det är en tragedi. Om det är svenska soldaters kulor så är det också en tragedi men sådant som tyvärr kan hända i eldstrider. Vad är poängen med att blåsa upp det mer än att journalister vill straffa några soldater som redan lidit för sitt land lite extra?

LP sa...

De svenska soldaterna bör omedelbart kallas hem. Deras insatser behövs hemma i Sverige för att skydda svenska medborgare mot muhammedanslöddret som lever rövare här.

Lämna Afghanistan åt sitt öde. De får ta sig från grottstadiet på egen hand. Om talibanerna använder Afghanistan som bas för att angripa väst är det samma förhållningssätt som gällde då vi stod under hot från kommunistblocket som bör gälla, nämligen kallt krig och en kärnvapensköld.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Håller helt och hållet med föregående talare. Afghanistan, Irak och Somalia är inte vårt problem även pladderhumanisterna tycks anse det. Dessa länder bör lämnas åt sitt öde och då menar jag även ekonomiskt bistånd. Kanske skärper dom sig så småningom även om jag tvivlar på det.

LP sa...

Det är tråkigt att det är så. Det är ju faktiskt ett folkmord väl i klass med det Hitler, Stalin och Pol Pot bedrev, som vi kommer att se om talibanerna än en gång får fritt spelrum i Afghanistan.

Men vi måste vara realistiska och se till vår egen säkerhet först och främst. Där borta dödas våra soldater. Här hemma dödas, misshandlas, våldtas och förnedras civila svenskar och olika tjänstemän av de som säger sig ha "flytt" från de islamska teokratierna.

Det är ett utslag av en fruktansvärd hybris som gör att vi tror att vi kan hantera situationen, och säkra demokratin och de mänskliga rättigheterna både på bortaplan och här hemma i västländerna samtidigt.
Allting kommer att rulla på tills bubblan spricker. Det som följer är konflikter på hemmaplan, kanske tom fullskaliga inbördeskrig. Därborta kommer man för sent att kallas hem eller överges och de mest konsekventa muslimerna vinner slaget.

EU kommer kommer att få förlita sig på kärnvapennationer som Indien, Kina och Israels goda vilja och där tror jag inte vi har mycket att hämta. USAs utrikespolitik kollapsar av ekonomiska skäl och på grund av fatala felsatsningar som tex Irakkriget. De räddar inte r*ven på Europa en gång till. De amerikanska isolationisterna vinner nog den striden denna gång.

Jag förespråkar definitivt inte utomparlamentariska/revolutionära metoder för att hindra katastrofen, inte än, men jag tror att vi under min livstid definitivt kommer att nå en punkt där sådana åtgärder blir den enda utvägen.

Stackars mina barn...

Leif Ekstedt sa...

Hörde en militär talesman denna morgon som försökte vifta bort mörkläggningen i ärendet med de skjutna svenska soldaterna. Ynkligt.
Läser vidare om Björn Söder som försöker rida på osanningar och övertolkningar i ett invandrarårende. Lika ynkligt det.

LP sa...

@Leif

Vad syftar du på då det gäller Björn Söder?

Ditt inlägg är helt OT, men det kan ju kanske stå kvar om du utvecklar ditt resonemang.

Knute sa...

För inte allt för många år sen kunde hundratusentals man mobiliseras på en månad, nu behövs ett helt år för att få ihop några hundra. Hur avskaffandet av det svenska försvaret gick till verkar vara ett mysterium. Och varför?

Knute sa...

Om Taqiyya:

I storpolitik har det vist sig svært at indgå bindende aftaler med muslimer. Men også i almindelige dagligdags politiske religiøse forhold er aftaleforpligtethed anderledes end hos europæere.

I dansk omgang med muslimer giver det anledning til frustration, forundring og tvivl om, hvordan man overhovedet skal forstå hinanden.

http://www.catholic-web.dk/Islamfundamentalismen.htm

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.