25 mars 2011

Nya ord

Oxfords engelska ordbok följer med i tiden och antagit några av de förkortningar som används i " elektronisk kommunikation ". Bilden av ett hjärta är nu ett ord som betyder
I Love.
OMG =Oh my God och LOL + Laughing out loud,
Wag, betyder "wives and girlfriends" och är riktiga ord.

Bilringar runt midjan, ni vet de där som bara jäser över när jeansen blir för trånga (jeansen krymper ju alltid i tvätten!), kallade vi förr för Lovehandles. Nu finns ett annat bra vedertaget namn, Muffin Tops, se bild.
Det beskrivs i ordlistan som en "valk av fläsk som synligt väller över en persons åtsittande linning."

De elektroniska förkortningarna används mest av den yngre generationen men LOL daterar tillbaka till 60-talet, men då betydde det Little Old Lady
Om man letar efter sitt eget namn på nätet håller man på med ego-surfing


1 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det blir ingen moské i Fredrik Reinfeldts hemkommun Täby. Moderaterna, som har styrt kommunen oavbrutet sedan 1982, säger blankt nej till Miljöpartiets förslag om att uppföra ett muslimskt kulturcenter.

”Bygg en moské baby, bygg gärna tre baby” sjöng artisten Mange Schmidt i Moderaternas vallåt ”Flyter” från 2010. Men när Miljöpartiet nu föreslår en moské i moderattäta Täby är politikerna inte lika sugna längre.
– Det finns en moské på Södermalm och även på andra håll i Stockholm. Jag tror inte behovet finns av en i varje kommun. Om man åker kollektivtrafik från Täby till Södermalm tar det 20-25 minuter, så jag gör inte bedömningen att avståndet skulle vara ett stort problem, säger moderaternas Leif Gripenstam till tidningen Mitt i (sid 18).

http://www.friatider.se/bygg-en-mosk...en-inte-i-taby

Tänkte genast på Malmöbos förslag om att kulturberika våra hycklande politiker. Det som låg närmast till hands i all hast var att starta en grupp om det på Fejan. Så om ni gillar idén att Täby skall bli kulturberikade som resten av oss har blivit så kan ni ju gå med här:

http://sv-se.facebook.com/home.php?s...91773704193535

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.