16 mars 2011

Man börjar äntligen fatta

Förtroendet för den amerikanska regeringen har sjunkit till den lägsta nivån på mer än 35 år. Allmänhetens attityd påverkas av ett fortsatt ekonomiskt missnöje, skyhöga bensinpriser, växande motstånd mot kriget i Afghanistan - och en grusad förhoppning om politiska framsteg efter valet i höstas, som man trodde skulle bli ett försök till två-partisamarbete.

Endast 26 procent av amerikanerna i en ny opinionsundersökning (ABC News / Washington Post) säger att de är optimistiska om vårt styrelseskick och hur väl det fungerar. Det är en minskning med 7 procentenheter sedan oktober och har nu nått den lägsta nivån sedan dessa undersökningar startade 1974. Nästan lika många, 23 procent, är pessimistiska, det närmaste varandra som dessa två kurvor någonsin varit. Resten befinner sig på ett rekordhögt, "osäker om utvecklingen. "

Orsakerna är många. Trots en mängd åtgärder säger fortfarande mer än hälften av de tillfrågade att ekonomin ännu inte har börjat återhämta sig. Ett stort problem som alla upplever är det stigande bensinpriset. Fyrtiofyra procent kallar det ett "allvarligt problem".

Det är lätt att säga: "Vad var det jag sa'". Under de år jag skrivit på denna blogg (och även dessförinnan) har jag hävdat att regeringen kört över folk och agerat mot deras vilja, under täckmantel att de "hjälper" det amerikanska folket, fast de i själva verket varit för att stärka sin egen makt.
I många frågor, där en övervägande majoritet av befolkningen haft specifika önskemål, har regeringen varit fast besluten att leverera något annat. Vi behöver inte gå längre än till ObamaCare, som de absolut allra flesta tycker är ren katastrof men som ändå tvingats på oss. Mängder av företag ansöker om befrielse och undantag.
Eller Bushadministrationen, som verkade för omfattande invandrings-reform, när det var fullständigt klart att amerikanarna ville ha säkrare gränser. Med alla ständiga konflikter mellan de som regerar och de som regeras är det inte konstigt att människor har så litet förtroende.

Obama är den största katastrof som drabbat USA och vem tror sig och vill ta över efter honom om ett par år?

USA har en skuld på 15 miljoner miljoner dollar. Det finns ingen möjlighet i världen att man kan betala tillbaka det. Det årliga underskottet ligger på 1,5 miljoner miljoner dollar.
Nu ger man "tillstånd" att förlänga respiten och öka skulden ett par veckor i taget.
Kina har redan fattat att de kan se sig blåsta på sina pengar. Kombinera det med vad som händer i Japan och Mellanöstern .
Minskade skatteintäkter gör att man inte kan betala utlovade pensioner och bidrag (Social Security, Medicare, Medicaid). Det enda Feds. kan göra är att trycka upp mer pengar, skyffla in dem i aktiemarknaden för att det ska ge sken av en förbättrad ekonomi men det resulterar i inflation och det är en ren stöld från oss vanliga knegare.

5 Kommentarer:

Berit sa...

Errbe, miljoner miljoner, duger det?

(Skrivet med ett stort leende. Jag uppskattar dina kommentarer!)

Errbe sa...

Miljoner miljoner, förskräckande tydligt.

Jättebra!

Hjalbert sa...

Shazam!

Josaine Plateret, kandidat för Sarkozys styrande parti i Frankrike, har blivit avstängd från partiet på grund av "rasistiska" skämt på sin Facebook-sida, bland annat denna pärla:

En arab råkar en dag träffa en ängel. Ängeln erbjuder honom att göra fyra önskningar och lovar att uppfylla dem omedelbart.

Araben tänker en stund och säger sedan: "Jag önskar att jag hade blå ögon".
Shazam! Han har blå ögon!

Ängeln frågar efter hans andra önskan. Araben tänker en stund och säger, "Jag önskar att jag hade blont hår".
Shazam! Araben har blont hår.

Ängeln uppmanar honom att göra sin tredje önskan. Araben svarar: "Jag önskar att jag var svensk och hade ett svenskt pass!"
Shazam! Han är nu en svensk med svenskt pass!

Ängeln frågar efter hans fjärde och sista önskan. Araben tänker noga och svarar sedan ...
"Jag önskar att jag inte behövde arbeta, och kunde få massor av pengar utan att behöva röra ett finger!"
Shazam! Förvandlad tillbaka till arab igen, med bruna ögon, mörk hud och lockigt hår.

Men i fickorna finner han en bidragsförteckning, ett socialförsäkringskort, gratis busskort, en familjekredit, och en ansökningsblankett om bostadsbidrag!

http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/03/shazam.html

Erik, Sthlm sa...

Skyhöga bensinpriser? Inte jämfört med Europa, möjligen jämfört med vad de var bortskämda med innan.

Vivian sa...

The digital run on American Banks.
Det kommer vist en tredje också.

http://www.youtube.com/watch?v=9YruKhRoX28&feature=related

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.