08 mars 2011

Muslimer måste se sig i spegeln

Hotet från radikala islam växer inom USA och det är dags att fokusera på den frågan. Det är ett allvarligt problem som vi inte längre har råd att ignorera.

Al-Qaida terrorister (och varianter) är upptagna med att sprida sin anti-amerikanska hat-propaganda inom landet. Vad värre är; de gör allt de kan för att påverka amerikanska muslimer och övertyga dem om att Amerika är fienden och att lösningen är terrorism på amerikansk mark.

En republikansk kongressman, Peter King, förbereder öppna utfrågningar om hotet från hemodlad islamisk terrorism och ca. 500 muslimer, de flesta från gruppen Sharia for America, demonstrerade i närheten av Times Square mot utfrågningarna och uppmanade Mr King att utöka sin vittnes-och-utfrågningslista till att inkludera andra grupper i samhället.

President Obamas vice säkerhetsrådgivare talade i en moské i söndags för att lugna muslimer med att "vi kommer inte att stigmatisera eller demonisera hela samhällen på grund av åtgärderna mot ett fåtal."

"Det är absolut nonsens,"säger Mr King och tillade att "al-Qaida försöker radikalisera muslimerna och att deras insatser är det största samhällshotet."
"Hotet kommer från det muslimska samhället. Radikaliseringsförsöken riktas mot det muslimska samfundet så varför ska jag undersöka andra grupper?"

King planerar att påbörja förhör den 10 mars för att utreda "radikaliseringen av amerikanska muslimska samfundet" och granska påståendet att USAs muslimer inte samarbetar med brottsbekämpande myndigheter för att utreda terroristbrott och planering av sådana.
Man kommer att fokusera på Times Square bombningen och Fort Hood tragedin som båda involverar USA-födda muslimer, men också andra incidenter som man ser som ett misslyckande bland muslimska ledare att bekämpa extremism .

King har varit kritisk mot Obama-administrationen för att de inte tar hotet om inhemsk terrorism på allvar och han har också konfronterat muslimska ledare för att de inte vidtagit egna åtgärder för att bekämpa den.
King får stöd från Dr. M. Zuhdi Jasser, muslim och grundare av American Islamic Forum for Democracy, en organisation som förespråkar separation av moské och stat och arbetar för att bygga islams framtid genom frihet och fred.

"Radikala islam drivs av det politiska islam. Ingen vaknar upp en morgon och bestämmer sig för att bli radikal," säger Jasser. "Det är en process som byggs med tiden, och det kan stoppas av andra medlemmar av den muslimska befolkningsgruppen.

Tystnad är en del av problemet. Muslimer ställer sig inte upp och talar emot radikalism"

8 Kommentarer:

Hjalbert sa...

Undrar vad som driver ledare som Obama och Reinfeldt? Fast det räcker att fråga vem som helst. Antagligen var det likadant när nazisterna marscherade på 1930-talet, "de är nog snälla egentligen".

Hjalfred sa...

Rätt trist att det inte finns bättre politiker. Vilka töntar egentligen, och ändå får de sådan makt. Dags att påminna om receptet för maktbalans, men det gillar inte socialister som ovannämnda herrar.

Folk blir förbannade över att inte IKEAs Kamprad inter bidrar med ett öre. Men varför skulle han göra det? han är ju en av de folkhemske som tycker att det är statens uppgift. Varför skulle kapitalisterna uppföra sig ordentligt när inte statens män gör det?

Arlav sa...

Med en lätt travesi; "Never in Sweden"...

Jag börjsr mer och mer undra, Vad ÄR egentligen Reinfeldts mål med Sverige?
"Andra sidan" är ju iofs inte bättre.

Just nu sitter fö en feminist (A Stark) i TV och halvljuger: "Just nu föds det jättemånga barn i Sverige, ett tecken på framtidstro".
Men VILKA är det som kläcker barn på löpande band, 10-12st? Inte är det svenskar som bidrar till landet inte...

Errbe sa...

Väljarnas val av politiker

Varje land har de politiker det förtjänar, sägs det. Hur kan medborgarna välja sådana politiker ?

Grundproblemet är att väljarna valt politiker med så höga ambitioner, att dessa utvidgat politiken till att omfatta nästan allt i samhället. Då kan den enskilde medborgaren inte urskilja vad en enskild politiker verkligen gör. Det skulle ta så mycket tid att han inte hann med sitt arbete.

Och fortfarande finns det väljare som inte är nöjda. Jag såg idag ett inslag på en känd blogg som menade att "rättvisa fordrar att det är gratis." Vad det var som skulle vara gratis just idag är mindre intressant. I morgon blir det ytterligare något.

Hur lär vi medborgaren att det som "är gratis" blir dyrare än alla alternativ.

Dels uppstår en överkonsumtion. Dels krävs en kontrollapparat, som skall se till att förmånen inte missbrukas. Dels kostar det många timmar byråkratitid att besluta om gränserna och annan administration.

Det finns inget så effektivt sätt att fördela världens goda efter behov, som att var och en själv beslutar om användningen av sina egna pengar. Det mycket lilla fåtal som är oförmögna att ta hand om sig själva, skall givetvis få hjälp, en hjälp som lika ofta bör vara förmynderskap som rena pengar.

Hur får vi folk att lita på sin egen förmåga att använda sina pengar ?

Nemo sa...

SE denna viktiga film som avslöjar en hel del i ämmnet!
http://www.axess.se/tv/webbtv.aspx?id=2312

>>Nemo>>

Knute sa...

Skäggförbud på budföretaget UPS gav muslim 75 000 kronor

En sunnimuslim vägrades anställning på grund av sitt skägg. Muslimen vägrade raka av sig skägget enligt hans bisarra tolkning av islam. UPS i sin tur har skäggförbud i samtliga länder där de verkar. Eftersom han inte fick anställningen sprang han till DO. Nu har man gjort upp med UPS eftersom DO anser det var religiös diskriminering.

http://politisktinkorrekt.info/2011/03/10/skaggforbud-pa-ups-gav-muslim-75-000-kronor/

Knute sa...

Journalistene får nok skriveforbudene ut fra ”retningslinjene” om hvordan kriminelle personer som tilhører ”minoritetsgrupper” skal omtales i avisen:

Skriv ikke at det var muslimer som sto bak gjengvoldtekten – at de ut fra ”sin kultur og religion” – har lov til å voldta de urene som ikke bærer hijab. Det er tilstrekkelig å skrive: Tre menn i alderen 19, 22 og 25 år er mistenkte i saken.

Skriv ikke at det er muslimske drosjesjåfører som svindler fellesskapet for 400 millioner – og at de ut fra sin kultur og sin religion har rett til det – etter som de kristne ikke betaler Jizya (særskatt til islam).

Skriv ikke at det er muslimer som hater Vesten og den dekadente livsstil – som er ideologien bak de mange ran, voldtekter og overfall. Ja, fortsett journalister, skriv på en slik måte at leserne føres bak lyset!

http://www.sian.no/node/1364

Knute sa...

Turkiet über alles

En ny turkisk lag har gjort Tyskland till Turkiets fjärde största valkrets, och nyligen uppmanade den turkiska premiärministern, Tayyip Erdogan, tyska turkar att lära sina barn turkiska före tyska.

http://universalgeni.wordpress.com/2011/03/11/tyrkiets-vej-til-kalifatet/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.