23 mars 2011

Nobels Fredspris


När politiker får fredspriset trodde jag i min enfald att det var för att de på diplomatisk och fredlig väg förhandlar om vapenfria lösningar på konflikter.

Obama slår alla rekord bland fredsprisvinnare. Alla andra tillsammans har inte avfyrat så många missiler som Obama ensam har gett order om.
Tittar man sedan på fredsprisvinnare som orsak till döden bland araber hamnar han på andra plats och vad gäller döda muslimer ligger han på en stark tredjeplats. Detta efter sådana fredsälskande personer som Yasser Arafat och Mikhail Gorbachev.


Men bara för att klargöra att det är skillnad på krig och krig, här är en jämförelse från Ann Althouses blog:

Irak - blod för olja, krig för konservativa krigshetsare och storföretagsintressen och amerikanskt herravälde.
Libyen - inget blod, ingen olja. Obamas motiv är snövita , eftersom det är goda kvinnor som fattar hans beslut - Hillary Clinton, Susan Rice, Samantha Power- och alla vet att när kvinnor (och fransmännen, förstås) bestämmer om krig blir det bra !

Irak - Massförstörelsevapen. Vad då för massförstörelsevapen?
Libyen - inga massförstörelsevapen eftersom... ja, okej, då, eftersom Bush invaderade Irak kissade Gaddaffi på sig av rädsla och gav upp tanken på kärnvapen.

Irak - vänlig diktator som aldrig skadat någon, inte var ett hot mot sina grannar, stödde inte terrorister och genom programmet Oil for Food ville han bara dela sin olja med Europa i utbyte mot mat och medicin för sitt lidande folk
Libyen - Gaddafi agerar som en stor idiot.5 Kommentarer:

Sven sa...

Irak - vänlig diktator som aldrig skadat någon, inte var ett hot mot sina grannar <--LOL! Läs på din historia...

Knute sa...

Sven, det var ett ganska ironiskt citat från

http://althouse.blogspot.com/2011/03/i-really-hope-that-in-future-people.html

Knute sa...

I dag Libya – I morgen Israel?

Kan Obamas beslutning om å omgå kongressen og angripe Libya som en del av en internasjonal koalisjon med såkalt “FN-mandat” i neste omgang bringe USA på en militær kollisjonskurs med Israel?'

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/03/i-dag-libya-i-morgen-israel.html

Carrington sa...

När Araberna är fria.Kanske de bestämma till vilken de vill ge oljan.

Berit sa...

Menar du att de ger bort sin olja nu?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.