05 mars 2011

Obamas policy


Priset på bensin i USA är nu uppe i nästan 4 dollar per gallon. Jag minns de högljudda klagoropen i media och från Demokraternas politiker när priset gick upp under 2006, 2007, 2008, när Bush var president.
Den 25 april 2006 rapporterade New York Times:


Nancy Pelosi, Demokrat från Kalifornien, kallar samman ett tvåpartimöte för att få ner priserna i slutet av maj. Men som ett svar på Bushs tal sade hon att den senaste tidens prisökning visade att den republikanska administrationen hade varit alltför vänlig med oljeindustrin. Amerika har inte längre råd med George W. Bush som president, sade hon.
Hon tillade också att hon krävde att regeringen vidtog åtgärder mot upptrissade priser och spekulation.
---det är inte rättvist att konsumenter måste betala 100 dollar i veckan för att fylla tanken.

Jag har knappt hört ett knyst nu när Obama är president. Ingen verkar störd över att oljebolagen går med vinst och Pelosi säger inget om att priserna trissas upp.

De tre största nyhetskanalerna hade tillsammans bara ett inslag om stigande bensinpriser i morse. När bensinpriserna steg på samma sätt under 2008 var det en av de viktigaste nyheterna varje dag på alla kanaler och naturligtvis rapporterade man att det var Bush's fel.

Det var läge att använda argumenten för att ondgöra sig över Bush då, men i själva verket är höga priser på olja precis vad Demokraterna vill ha för att tvinga på oss Obamas energipolitik. Obama är den president som är mest emot olja av alla (Carter inkluderad) och han förbjöd all oljeborrning efter BP-olyckan. En federal domstol har senare hävt förbudet men administrationen uppfinner nya tillkrånglade, kostsamma regler för att hindra borrning och inga tillstånd ges ut.
Förbud och regleringar har redan orsakat arbetslöshet och höga priser blir förödande för den redan vacklande ekonomin. Företag försöker låta bli att låta kunderna betala de höjda bränslekostnaderna så i stället avstår man från att utöka och anställa.

Obamas policy består av en ökning av biobränsleproduktionen, ökat antal elektriska fordon och ökning av elproduktion genom sol och vind. De är alla enormt oekonomiska, urusla satsningar.

Den största källan till produktion av biomassa är majs-baserad etanol som producerar mindre energi per volymenhet än bensin, bidrar till prisökningarna på livsmedel och det kostar skattebetalarna 4 miljarder dollar att producera 2 procent av det totala bensin-behovet och dessutom har det tvivelaktiga miljöeffekter.

De elbilar Obamas administration har investerat i är oöverkomligt kostsamma, de möter inte behoven hos de amerikanska konsumenterna och de kan också ifrågasättas miljömässigt.

De andra energikällorna som Obamas administration subventionerar och främjar är vind-och solenergi, som bara utgör 1 procent av USA: s elproduktion och är helt irrelevant för transportindustrin.
Obama har misslyckats med att diversifiera vår energiförsörjning på något meningsfullt sätt, samtidigt som han avsiktligt hindrar möjligheterna till inhemsk energiförsörjning.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Haller med om att det har varit mycket tyst om det har i media, atminstone tills nyligen. Men det verkar som de antligen har hittat en syndabock, och jag har sett flera inslag om det har de senaste dagarna. Alltihopa ar forstas Libyens fel.

tomtom sa...

Om amrisarna skulle börja köra småbilar istället för bensinslukande suvar så skulle kanske gnället vara lite mindre...

Berit sa...

Om Tomtoms kommentar är typiskt för den "överlägsna intelligens " som Vänstern njuter av att klappa varandra på ryggen med, är det ingen överraskning att deras underbara ekonomiska politik aldrig fungerat i den verkliga världen.

Ann-Marie sa...

Det är ju onekligen intressant hur miljövänstern är så totalt emot borrning i USA men säger inte särskilt mycket om borrning i andra länder. Man undrar ju varför, det är ändå samma "Moder Jord" som det borras i?! Och det är ju inte direkt intelligent att vara så beroende av oljan från Mellanöstern i dessa tider speciellt när det finns gott om det på hemmaplan.

Vivian sa...

Vänstern, är det inte dom som skiter i samma tallrik som dom äter från?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.