15 mars 2011

Producenten av Midsomer avskedad

Brian True-May, verkställande producent i TV-serien om kommissarie Barnaby, har skapat en storm genom att säga att han inte använde svarta eller asiatiska människor i serien, eftersom "med dem skulle det inte vara en engelsk by".

Han beskrev Midsomer Murders som "sista bastionen för engelskhet" som förlitade sig på en "engelsk förnäm excentricitet", och hävdade att det inte skulle fungera om det antyddes att det fanns etnisk mångfald i bylivet.

Just nu går det en TV-serie som heter Downtown Abbey, i vilken man klarade av kravet på mångfald genom att ha med en exotisk turk. Men han dog i samma avsnitt han uppträdde i. Serien utspelas för hundra år sen.

Bakom kraven på historieförfalskning ligger en politisk vilja att få folk att tro att det alltid varit så här multikulturellt. Heder åt producenten som inte böjde sig för att hans deckarserie skulle avspegla det nutida Saudibritannien.

10 Kommentarer:

gäster sa...

Ville inte dölja håret – anmälde skolan

Inför ett studiebesök i en moské fick flickorna i en klass på Teknikgymnasiet höra att de skulle bli tvungna att dölja sitt hår.

En grupp flickor ville inte dölja sitt hår, men fick då höra att om de inte följde med på studiebesöket så skulle de att få ogiltig frånvaro.

Eleverna har nu anmält detta till Skolinspektionen, som bett skolan komma in med ett yttrande.

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/03/personalen-bakom-teknikgymnasiets.html

http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.1135598-ville-inte-dolja-haret-anmalde-skolan

Anonym sa...

Jag njuter av att se engelska serier där man slipper se invandrare. Har ofta tänkt på att de förlägger många sådana program till en svunnen tid så man slipper ha med invandrare och hur människor levde - som t.ex Downtown Abbey.

Midsomer Murders tittar jag på därför den skildrar den engelska landsbygden utan invällare - inte för att morden är speciellt spännande utan just för att den är ett prov på hur England skulle kunna se ut på det speciellt engelska sättet som jag idag är mycket förtjust i.

Heder åt producenten men tråkigt om han inte gör fler avsnitt.

Elisabeth

Viktoria Larsson sa...

Jag fullständigt älskar Midsomer-serien. Det du skriver här har jag faktiskt tänkt på, att det är den sista bastionen för engelskhet.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Då får dom väl satsa på invällarna då för den etnist brittiska och svenska publiken kommer fly serien. Fast jag tror invällarna tycker serien går i för långsamt tempo. Dom får införa drive by-shootings och sånt för att locka invällar-publik.

Knute sa...

In a certain sense, English nationalism has emerged in opposition to the “neo-imperialism” or “neo-colonialism” of a militant wing that refuses to allow minorities to be English, preferring to keep them “minorities” to be used as political pawns.

However, the association of English nationalism with anti-Islamism causes the most alarm: in hoping that radical, anti-Western Muslims would prove useful in instigating revolution, the far-Left has long allied with Islamist organizations.

http://www.hudson-ny.org/1948/uk-authoritarianism

http://universalgeni.wordpress.com/2011/03/16/england-befolkningen-imod-indvandring/

Knute sa...

Den nordkoreanska hotet växer ...
Åtminstone i filmer och videospel

The other day, I wrote that it's getting harder and harder to find fictional movie villains that don't violate political correctness and that the only real country left you are allowed to use is North Korea. I felt a brief pang of conscience after writing that. "I'm being unfair," I thought. “After all, the remake of Red Dawn at least has the Chinese as the invading force.”

Once again, I underestimated the amount of stupidity in the world. Today comes the announcement that for fear of offending foreign consumers, the enemy in Red Dawn has been changed to -- wait for it -- North Korea.

http://www.alternativeright.com/main/blogs/zeitgeist/the-north-korean-menace-grows/

Knute sa...

"Kärlekshormon är även rasisthormon"

När kvinnor ammar stiger deras halter av oxytocin, vilket stärker banden mellan mor och barn. Må-bra-hormonet skapar också sammanhållning inom den egna gruppen men även avståndstagande till främlingar.

Vilket förklarar varför bara engelsmän förekommer i engelska må-bra-serier som den om kommissarie Barnaby...

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/karin-bojs-karlekshormon-ar-aven-rasisthormon

http://www.radda-sverige.nu/aven-engelsmannen-drar-igang/

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Snart kommer dom förbjuda Tolkien också. Orcher är ju mörkhyade och eftersom ordet även används på nätet för att beskriva kulturberikare och Mordor som en analogi för MENA så lär hans verk vara totalrökta inom en inte alltför avlägsen framtid. Allt som krävs är att nån organisation som Ungdom Mot Rasism eller Sveriges Muslimska Råd påpekar det och sådana som Expo och DO kommer plocka upp staffett-pinnen. Man kommer säkert även hänvisa till att en färgad dvärg-statist blev diskriminerad i fallet med den nya The Hobbit-filmen. Hon ansågs för mörk för att spela hob. Därför ett klart utslag av rasism enligt dom politiskt korrekta. Eftersom dom enda mörkhyade i Tolkiens böcker porträtteras som onda så är det lika bra att förbjuda hela klabbet. Dom politiskt korrekta kommer hurra när böckerna och filmerna blir totalförbjuda som en seger för anti-rasism.

Fick ett gratis ex av Helsingborgs Dagblad i morse. Dom slår upp på första sidan att en skåne-moderat beklagar att man ej längre praktiserar tvångssteriliseringar. Har inte hunnit kolla om dom tar upp det på webb-bilagan än men det kan ju betecknas som rätt känsligt så kanske stannar det i papperstidningen.

Anonym sa...

Lånade detta: Jag fullständigt älskar Midsomer-serien. Det du skriver här har jag faktiskt tänkt på, att det är den sista bastionen för engelskhet."
Samma tankar här.
Visst är de underhållande serie där man dessutom talar en riktig engelska och man slipper den bräkande versionen.
//A-v
Att man sen driver med överklassen ("It's all in the breeding"), prästerskapet och vurmandet för WWII får man ta med en nypa salt. Det är nog synnerligen avsiktligt gjort, och dessutom bra gjort!

Knute sa...

Besøk landsbyene som gir den flotte rammen rundt Midsomer Murders — The Lee, Great Missenden, Haddenham, Nettlebed, og du vil oppdage at folk i de lavere klassene forsvinner for hver generasjon som går. I Wallingford, av Midsomers produsenter brukt som kulisse for grevskapshovedstaden Causton, koster de billigste leilighetene med to soverom for unge par med barn 140.000 pund sterling. De ville være nødt til å tjene tilsammen 45.000 pund i året før de kunne tenke på å kjøpe til den prisen, mens minstelønnssatsen er på 12.500.

http://www.document.no/2011/03/midsomer-ikke-noe-sted-for-unge-mennesker/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.