27 mars 2011

Snart vet vi

Vi får ge oss till tåls till måndag, men då ska Obama tala till oss och förklara vad som egentligen pågår i Libyen.
Under tiden kan vi trösta oss med att det inte är krig utan en kinetisk militäraktion, så det kommer inte att vara så länge.
Så snart civilbefolkningen är trygg är jobbet klart.

Eller, vänta lite...när Ghaddafi är död, då är det klart...eller när européerna tar över skjutandet...eller, när Ghaddafi har dödat alla rebeller....Det kanske inte blir slut på kriget, (oj, mitt misstag: den kinetiska militäraktionen) förrän fransmännen eller britterna säger att det är slut eller när de radikala muslimerna säger så?

Hur som..på måndag blir det kristallklart vad det är vi gör i Libyen och vilka det är vi hjälper, vilken som har kommandot över USAs trupper och vad som kommer att hända med allas vår gamla kompis Ghaddafi.

Medan vi väntar kan vi njuta av en fin bild från december där EU:s President Herman van Rompuy har trevligt tillsammans med Ghaddafi som då var "rumsren", men ett par månader senare var det annat ljud i källan.


Den brittiske politikern Nigel Farage tog tillfället akt att kräva en förklaring av van Rompuy som nu anser att Ghaddafi är en förskräcklig en, som måste avsättas.1 Kommentarer:

Anonym sa...

I december hade Kadaffi inte skjutit sina egna.

Fredde

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.