29 mars 2011

Sverige - en gigantisk missräkning

Det är sorgligt att se hur mitt gamla hemland uppfattas av omvärlden.
Från Eternity Road av Col. B. Bunny


För att den vuxna generationen ska arbeta och skapa välstånd som kan beskattas (nuvarande skattesatser för låginkomsttagare ligger på cirka 65% av inkomsterna), lanserar den svenska välfärdsstaten ständigt progressiva program för att skydda befolkningen från incidenter och problem. Frihet i välfärdsstaten är en problemfri, ansvarsfri, och förmånsrik tillvaro skapad av Staten.

Vad vi nu ser i Sverige är en fullkomligt logisk följd av välfärdssamhället. Genom att dela ut förmåner har man tagit bort individens ansvar för sitt eget liv och en ny typ av individ har skapats - de omogna, oansvariga och beroende. I själva verket, vad välfärdsstaten har skapat är en population som psykologiskt och moraliskt är som barn - precis som föräldrar som aldrig låter sina barn hantera problem, ta ansvar och komma med egna lösningar, gör de sin avkomma behövande, bortskämd och ytterst krävande. [1]
Detta tillstånd av barnslighet, detta beroende, förklarar det förvånansvärt loja accepterandet av att Sverige övertagits av en främmande människohord som inte kunde vara mer oförenlig med Sveriges månghundraåriga kultur, även om de red runt på giraffer och levde på kokta gamar.
Att placera munnen på spenen är jobb nr 1 och pappa och mamma tar hand om alla obehag, trots den totala avsaknaden av bevis för att mamma och pappa vill ta tag i obehaget i fråga.

Så måste det fungera i hela Europa där de nationalistiska partierna kippar efter syre och huvudsakligen ignoreras av väljarna.
Låt det bli nationell förintelse. Åtminstone en fransk man i Paris hade anständigheten att fälla en tår när tyskarna marscherade in.

En gång satte dessa personer skräck i människors hjärtan i Europas atlantländer. Idag krälar de i stoftet för sina underordnade utan att veta hur man försvara sig eller ens att de förnedras av avskummet.

Vem kunde ha trott att de progressiva reformerna för att säkra arbetstagarnas rättigheter och välstånd för alla i början av 1900-talet, skulle slå tillbaka så filosofiskt och moraliskt?

1] How the Welfare State Corrupted Sweden.” By Per Bylund, Mises Daily, 5/31/06.

4 Kommentarer:

Knute sa...

Invandrarvåld får skolor att lägga ner

"Folk anklagar SD för att alltid dra in invandringen i alla frågor. Synd bara att invandringsproblematiken påverkar i princip alla områden i samhället – inte minst skolan där effekterna av mångkulturalismen och massinvandringen är speciellt påtagliga."

http://kentekeroth.se/2011/03/29/invandrarvald-far-skolor-att-lagga-ner-sd-har-varnat-for-detta/

Mångkulturell anarki tvingar Lövgärdesskolan i Angered i Göteborg att stänga

"Detta är den andra skolan såvitt PI känner till som stängts ner i ett invandrartätt område – och på grund av just stökiga invandrarelever. För några år sedan stängde Malmö stad ner grundskolan Hermodsdalsskolan av samma anledning. Fullständig anarki där MENA-invandrare hotade, förstörde, sprängde raketer inomhus, eldade och gav sig på lärare."

http://politisktinkorrekt.info/2011/03/28/mangkulturell-anarki-tvingar-lovgardesskolan-att-stanga/

Anonym sa...

F.A. Hayek menar i sin bok Det stor misstaget att välfärdsstaten har ersatt socialiststaten.

Berit skriver:
”Vem kunde ha trott att de progressiva reformerna för att säkra arbetstagarnas rättigheter och välstånd för alla i början av 1900-talet, skulle slå tillbaka så filosofiskt och moraliskt? ”

Jo, Hayek visste det. År 1944 kom hans bok Vägen till träldom ut och hade underrubriken ”Till socialister i alla partier”. Jag tar mig friheten att upplysa om Hayeks klarsynthet.

”Vad vår generation riskerar att glömma är inte bara att moral nödvändigtvis är en fråga om personligt uppträdande, utan också att den kan förekomma endast inom den sfär där individen får bestämma över sig själv och uppmanas att frivilligt offra en personlig fördel för en moralregels skull. Utanför den individuella ansvarighetens sfär finns varken gott eller ont, varken spelrum för moraliska förtjänster eller möjlighet att visa vad man tror på genom att offra det man vill ha för vad man anser vara rätt. Endast när vi själva är ansvariga för våra egna intressen och kan offra dem om vi vill, har vårt beslut något moraliskt värde. Vi har ingen rätt att vara osjälviska på någon annans bekostnad, och inte heller ligger det någon förtjänst i att vara osjälvisk om vi inte har något val. Medlemmarna av ett samhälle som i alla avseenden tvingas göra det rätta kan inte begära att få beröm för det. Som Milton säger: "Om varje handling som är god eller ond hos en man i mogen ålder skedde mot ersättning och under befallning och tvång, vad vore då dygden annat än ett namn, vilka lovord skulle då ges för en god gärning, vilket tack för att han är nykter, rättvis eller avhållsam?"
Frihet att bestämma över vårt eget uppträdande i den sfär där materiella omständigheter påtvingar oss ett val, och ansvar för hur vi ordnar vårt eget liv enligt vårt eget samvete, är den enda luft där sinnet för moral utvecklas och i vilken moraliska värden dagligen skapas på nytt i individens fria avgöranden. Att vara ansvarig, inte inför en överordnad utan inför det egna samvetet, att känna sig förpliktad att göra något även om man inte är tvingad. Att vara tvungen att avgöra vilket av de ting man sätter värde på som skall uppoffras för andra och att ta följderna av sina beslut är själva kärnan i en moral som förtjänar namnet.”

Vad tror Berit om det?


Knegarn.

Berit sa...

Amen, Knegarn!

Knute sa...

Moderaternas politik ska bli mer queer och normkritisk

Vänstern har lyckats infiltrera ännu ett parti:

Moderaterna står just nu i begrepp att skriva om sitt idéprogram, och vill "verka för en skola där killar får lära sig make-up på mellanstadiet". Normer som inte passar modet ska demoleras.

De tror att det är frihet, men friheten hamnar också på soptippen tillsammans med andra ideal som upprätthåller samhället.

http://canuteocean.blogspot.com/2011/04/moderaternas-politik-ska-bli-mer-queer.html

http://www.smp.se/ledare/den-historielosa-normkritiken%282620016%29.gm

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.