20 mars 2011

Varför är det så stilla i Sverige?

Trykkefrihedsselskabet är en dansk förening som syftar till att skydda det fria ordet när det hotas, t ex av islam.

Snaphanen har filmat deras senaste möte; här talar den svenska journalisten Ingrid Carlqvist bland annat om hur hon själv blev utfrusen och av med jobbet på grund av sin frispråkighet.
9 Kommentarer:

Knute sa...

Från bloggen Generaliseringer:

"Men jeg tror også at det er sandt at danskerne generelt er et mere pragmatisk, skeptisk, ironisk folkefærd end svenskerne

Sagt af Mikael Jalving knap 10 minutter inde i den video fra Trykkefrihedsselskabets debatmøde, som Snaphanen har uploadet.

Og Mikael Jalving fortsatte sætningen:

- hvis vi skal generalisere, og det skal vi jo for pokker, hvis vi skal sige noget generelt om sagerne her i aften.

Pudsigt nok, så bliver man sjældent kritiseret for at generalisere, når man udtrykkeligt gør opmærksom på at man udtaler sig “generelt”.

http://generalisering.wordpress.com/2011/03/19/men-jeg-tror-ogsa-at-det-er-sandt-at-danskerne-generelt-er-et-mere-pragmatisk-skeptisk-ironisk-folkefaerd-end-svenskerne/

Knute sa...

Okänd verklighet

Dockor med utpetade ögon och karatesparkande sexåringar i Botkyrka‏

http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.com/2011/03/okand-verklighet-om-forskola-i-botkyrka.html

Anonym sa...

Detta visar jo på en katastrofal brist på uppfostran hemifrån, dessa barn har tillsyns inte lärt de mest elementära grundar och stimuli där är nödvändig för barnens utveckling.
Hade detta rört sig om "svenska" barn hade det gripits in direkt då föräldrarna inte tillgodoser barnens behov och man hade under hot om tvångsåtgärder pekat med hela handen.
Nu rör det sig in invandrares barn och det kommer med al sannolikhet inte att hända något alls av orsakar där vilar på beröringsångest överför att framstå som främlingsfientliga utan respekt för andre kulturer och andre religioner och därmed komma klassas som "rasist".
Katastrof var ordet.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Dom barnen har en framtid som riktiga psykopater, kanske rent av seriemördare. När dom tröttnat på att sticka ut ögon på dockor så kommer dom övergå till att tortera ihjäl smådjur. Närdom blivit lite äldre går dom över till större djur. Som vuxna kommer dom döda och skada människor. Sanna mina ord. Skicka hem dem till sina länder innan det blir försent.

Knute sa...

TV-par blev beskyllda för rasism därför att de inte ville ha grannar som höll omskärningsfester

http://www.uriasposten.net/archives/23956

Cello Jr sa...

Före valet ville den danska regeringen skicka valobservatörer till Sverige och ta upp situationen här i Europarådet.

Är det inte unikt? Ändå står Expo-/DN-journalisten Lisa Bjurwald i tv och säger att det är en myt att man inte får tala fritt om invandring. Visst får man, men med olika risker för repressalier från de ligister som utgör vår regims motsvarighet till Hitlers brunskjortor och Mugabes "veteraner".

Politiskt Inkorrekt

Vivian sa...

TV-paret, som beskyldes för racism.

Ha, ha, vad trevligt at även de rävröda multikult-mupparna, får del av kulturupplevelserna "the noble savages" berikar vårt land med.

Vivian sa...

Videon med Mikael Jalving.
Dom som förstår danska kommer att uppskatta Jalvings humor och charm.

http://www.youtube.com/watch?v=wu0V-Os1O4s&feature=player_embedded

Knute sa...

Tack för kommentarer Vivian, de är kulturberikande i ordets egentliga betydelse!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.