16 april 2011

Är det på grund av Julian Assange ...

... som svenska kvinnor inte tas på allvar i utlandet, när de anmäler att de blivit våldtagna? Och är det rasistiskt att koppla gruppvåldtäkter till utländska män, som SD-riksdagsmannen Thoralf Alfsson gjorde på sin blogg?

Den senare frågan är lättare att svara på. Thoralf kan väl inte rå för att den svenska brottsstatistiken inte stämmer med etablissemangets mångkulturella mytologi.Apropå titeln, läs om krigsförbrytaren Assange här >>

13 Kommentarer:

Knute sa...

Den blå kurvan kommer från BRÅ och den röda från Migrationsverket, via

http://snaphanen.dk/2009/04/27/fathi-el-abed-den-kloge-narrer-den-mindre-kloge/

Anonym sa...

Vad skulle en matematiker säga ? Korrelationen överstämmer mer än väl. Att uppehållstillstånden är lika höga nu som vid kriget på balkan förvånar. Inte konstigt att moder Svea sakta men säkert sjunker mot botten.

Unknown sa...

2009 gjordes 38 053 aborter i Sverige, vilket var en ökning från de 37 205 aborter som utfördes året före.

Antalet tonårsaborter var 7561.

333 aborter utfördes den 18 graviditetsveckan eller senare.

En av fyra graviditeter slutar i en abort, bland tonåringarna fyra av fem.

Det är den högsta abortfrekvensen bland tonåringar i EU.

Anonym sa...

Antagligen skulle du kunna finna ett samband mellan antalet sushiresturanger i Sverige och årtal efter 1990. Skulle slutsatsen då vara att bygga sushiresturanger får tiden att gå? Eller att tiden skulle stanna om man slutade bygga sushiresturanger?

Marie sa...

Jan, vad har aborter med detta inlägg att göra??

Hjalbert sa...

Sushi, det skulle naturligtvis falla våra politiker och journalister på läppen! Det är förstås japaner och inte muhammedaner som kommer hit och våldtar.

LP sa...

citat om den svenska lögnaktiga kriminologin:

"Det verkar finnas en ideologisk överbyggnad som dikterar hur man ser på verkligheten.
Jan Andersson, generaldirektör på Brottsförebyggande rådet, Brå, är böjd att hålla med:
- Ja, det kan man säga att det gör och därför tar man gärna till det där med ökad anmälningsbenägenhet. Man är väldigt angelägen om att skapa motbilder till den svarta bild av brottsligheten som ges.
- Kriminologerna vill inte ha strängare straff, eftersom de inte tror på det, och då funderar de på konsekvenserna av vad de säger. Man letar efter argument för att det inte är så allvarligt."
[---]
"Även Eckert Kühlhorn, professor emeritus i sociologi, menar att det finns en tydlig slagsida i svenska kriminologers forskning:
- Kriminologerna är starkt ideologiskt orienterade. Det inte är fel på brottslingarna, menar man, utan på samhället. Kriminologin har genom alla år varit en ideologisk proteströrelse mot den etablerade juridiken.

Denna "68-faktor" verkar vara en nyckel om man ska förstå det perspektiv som ligger till grund för mycket av den kriminologiska forskningen. Åtminstone den äldre generationens kriminologer har sin bakgrund i en tid präglad av "fångrörelser" och en betoning av samhällets ansvar snarare än individens.
Denna radikala eller extremliberala skola återfinns även i många andra länder, såsom USA och Storbritannien. Skillnaden är att det i dessa länder också bedrivs en mer konventionell och empiriskt inriktad forskning."
[---]
"Jan Andersson vittnar om hur han ofta får mothugg när han hävdar att det faktiskt går att göra något åt brottsligheten med hjälp av åtgärder inom rättsväsendet. Från kriminologhåll framhåller man i stället grundläggande samhällsstrukturer, såsom ojämlikheten och skilsmässorna - det vill säga sådant som är väldigt svårt att göra något åt. Kontentan blir att det är lönlöst att bekämpa brottsligheten så länge samhället ser ut som det gör.
Eckert Kühlhorn går så långt att han hävdar att kriminologerna blockerar forskningen:
- Om man går in och kritiserar så får man på käften. Det finns bara plats för en skola. Sverige är för litet för att få fram en professionell kriminologi. Det har funnits några uppstickare genom åren, men de har flyttat utomlands eller tystnat."

källa
http://www.expressen.se/ledare/1.1126114/kriminologernas-dolda-agenda

Kolla även den oslagbara satiren från Affes Statistikblogg:

http://affes.wordpress.com/2011/03/24/jimmie-och-jerzy-debatterar/

LP sa...

Lite nattläsning för den lille amatörkriminologen:

http://www.ulfpettersson.se/2008/03/19/den-okande-brottsligheten-i-sverige/

http://imittsverige2.wordpress.com/category/eckert-kuhlhorn/

http://frokensverige.wordpress.com/2008/04/17/kriminologernas-dolda-agenda/

http://www.expressen.se/ledare/dahlberg/1.1121281/problemet-med-kriminologerna

http://erixon.com/blogg/2010/01/sa-ar-sa-kallade-kriminologer-igang-igen/

http://www.expressen.se/ledare/1.1126114/kriminologernas-dolda-agenda


Är det någon som på fullt allvar tror att den ökade kriminaliteten inte har något att göra med den ökade invandringen?

Är det någon som på fullt allvar tror att man kan släppa in tiotusentals halvapor från MENA i den svenska biotopen utan att detta har negativa konsekvenser.

Är det någon som på fullt allvar tror att en person som är marinerad i en extremt patriarkal heders- och våldskultur, kan fungera i en kultur där skuld, plikt och konfliktundvikande är de främsta dygderna?

Är det någon som på fullt allvar tror att en man som kommer från en kultur där kvinnan till största delen hålls åtskild från mannen och förväntas agera efter ett förutsägbart underkastelse- och kyskhetsmönster, att han plötsligt kan hantera åsynen av frigjorda vackra unga kvinnor som visar upp sina kroppar helt ogenerat utan skydd av närstående män?

Anonym sa...

Eller så finns det ingen korrelation alls. Brottsstatistik vs verkliga antalet utförda brott kan vara rätt missvisande. Begås det fler våldtäkter i Sverige eller är benägenheten att anmäla bara större? Sen 70-talet har attityden gällande övergrepp mot kvinnor gradvis förändrats och det är inte bara överfallsvåldtäkter som anmäls. Inte nolltolerans än men det kanske är på väg åt det hållet (bra!). Dvs det är en annan orsak till kurvans lutande utseende. I många av länderna som enligt vissa många av de s k misstänkta förövarna kommer ifrån har knappt några våldtäkter alls enligt brottsstatistiken. Så poängen är att det är lite svårt att luta sig mot statistik utan att ta hänsyn till alla tänkbara faktorer samtidigt. Kurvan som vi aldrig får se med antalet verkliga utförda våldtäkter kan mycket väl vara betydligt mer horisontell.

Berit sa...

I många av de länder som de misstänkta förövarna kommer ifrån blir de våldtagna kvinnorna stenade och piskade så det är ju inte underligt om de inte anmäler någon.

LP sa...

@Anonym tisdag, 19 april, 2011

Du plockar fram "anmälningsbenägenhetsargumentet". Detta är de sk "kriminologernas fovritargument.

Om du läser Expressenartikeln jag länkar till ovan, kan du se att det finns de som ifrågasätter detta argument.

Jag tycker att det är tydligt hur de som ständigt drar fram "anmälningsbenägenhetsargumentet" hör till just den grupp av "forskare" som med sitt strukturalistiska synsätt skapat oerhört stora problem i våra västerländska samhällen de senaste decennierna - allt skall förklaras av strukturer och system och detta kallar man till vardags ofta för "samhället". Det individuella ansvaret har man mer eller mindre totalt avfärdat.

Förutom att senare tids forskning kunnat peka på att detta sätt att se på verkligheten helt enkelt inte är sant och riktigt, så inser alltfler vilken skada ett sådant synsätt gör mot en kultur och en nation. Om man friskriver individen och ständigt lägger ansvaret på en annan högre nivå, kommer vi med tiden att bete oss alltmer hänsynslöst mot varandra. Hela tiden kan vi hänvisa till orsaker som vi inte råder över.

Detta är egentligen samma korkade argumentation som extrema biologister och vissa religiösa eller politiskt hjärntvättade personer ägnar sig åt - Man hänvisar alltid "uppåt" då man beter sig mot andra på ett sätt som man vet egentligen inte är acceptabelt.

En kritik (bland många) man kan rikta mot "anmälningsbenägenhetsargumentet" då det gäller just överfallsvåldtäkter, är att invandrare är överrepresenterade i statistiken. I Oslo visade det sig tom att samtliga överfallsvåldtäkter begåtts av invandrare under en viss period. Man kan också se vilka länder som utmärker sig.

Man behöver varken vara islamolog, kriminolog eller sociolog för att förstå att en man som kommer från en extremt misogyn och primitiv stamkultur som finns i tex Afghanistan, får problem att anpassa sig till en kultur där kvinnan äger och vaktar sig själv. Det är liksom öppet mål och obevakat smörgåsbord, ingen vakar över dessa halvnakna läckerheter och samhället reagerar extremt slappt om man tar för sig mot kvinnornas vilja.
Kanske är det så att man INTE bör vara just islamolog, kriminolog eller sociolog för att förstå detta...

Anonym sa...

@LP
Ha ha, ja nu blev det ju klart som korvspad :)

Anonym sa...

@Berit
Som jag skrev i ungefära ordalag, brottsstatistik är rätt svårt att dra stora växlar på.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.