09 april 2011

Det är inte otäckt att vara otäckt

Problemet med maskerade skolfröknar finns (ännu) inte i Sverige, men desto mer i Frankrike och flera andra västeuropeiska länder. I två och ett halvt år fick inte eleverna vid en belgisk skola se ansiktet på matteläraren. Hon använde burka.

Frankrikes burka-förbud träder i kraft den 11 april, men det gillar inte den brittiske integrationsprofessorn Garton Ash, han vill ha frihet såväl för ansiktsslöjor som karikatyrteckningar. Mot detta invänder Hans Rustad att yttrandefrihetens anhängare inte attackerar burkadamer, men när de blivit tillräckligt många kommer burkadamer att attackera karikatyrtecknare.

"Många kvinnor väljer burka själva, ofta som en protest mot omgivningen. Så det finns alltså en konflikt mellan samhälle och burka. Borde inte Garton Ash tittat närmare på det? Är det samma typ av frihet vi talar om, eller är det den islamistiska friheten, frihet för muslimer och tvång för icke-troende?"

Muslimska grupper planerar att protestera i Paris mot förbudet. Här en video som visar tydligt att deras avsikter är mycket mer än att bara protestera mot den nya franska lagen:
3 Kommentarer:

robban sa...

tja ett upplopp med ett par hundra tusen i frankrike är ju i princip samma sak som i libyen eller egypten, ska nato bomba frankrike då med? är ju samma folk som gör uppror mer eller mindre.

Knute sa...

Våld ligger på lur

"På Kulturhuset i Stockholm har man stoppat ett nummer i den dansföreställning som hade premiär i förra veckan. Anledningen var att någon på facebook skrivit att han/hon känt sig kränkt av att numret innehöll korancitat. Det fria ordet tystas effektivt bara med så enkla metoder som ett inlägg på facebook.

Svårt är att förstå hur och varför våra politiker böjer sig och uppför sig som strykrädda hundar. Eller kan det vara som så att det är just det här dom önskar, och därför inte står emot islams påtryckningar om ett förändrat samhälle som passar deras trosutövning. Den som överlever får se."

http://missionxp.webblogg.se/2011/april/uppmarksammat.html

Knute sa...

A darker view of France's burka ban

The French government is not banning the burka in an act of courage to demonstrate that nobody, not even Muslims, are above the laws of the Republic, although this is how it may be perceived by some. In reality, they are banning the burka in an attempt to hide from the eyes of the people the number of Muslims in France. If you don't see any burkas, that means there are no unassimilated Muslims. Assimilation has worked! Multiculturalism has worked! We are all dressed like Frenchmen and Frenchwomen, and we all obey the French Constitution.

But everybody knows this is a lie.

http://www.amnation.com/vfr/archives/019082.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.