05 april 2011

Fascinerande fynd ifrågasätter Koranen

Koranbränning upprör fanatiker till den milda grad att de slår ihjäl oskyldiga icke-muslimer. Kanske deras vrede kunde stillas om de började tvivla på Koranens gudomliga författarskap.

På flera ställen i boken står att den inte är påhittad. Enligt traditionen dikterades verserna för Muhammed av ängeln Gabriel (bilden) och sen har inte en stavelse ändrats, påståenden som borde väcka tvivel.

I den berömda Klippmoskén i Jerusalem finns en fris med en slags mosaik av korancitat. Klippmoskén är byggd år 694 e.Kr. och därför måste Koranen ha varit färdigskriven och känd på denna tidpunkt. Så lyder argumentet i traditionella skildringar av Koranens historia.
Men araberna hade inget eget skriftspråk på den tiden. Om man läser frisen på arameiska i stället för arabiska är den en kättersk-kristen trosbekännelse, vänd mot den bysantinska kyrkans dogm om treenigheten. Morten Rydal skriver:

"Budskapet är: Gud är en och Jesus Kristus är hans tjänare. Klippdomen i Jerusalem är med andra ord inte alls en moské men ursprungligen byggd som en kyrka!
Kan detta nya forskningsresultat inte ses som en hjälpande hand till muslimer såväl som icke-muslimer att komma loss från gamla stela positioner och en fastlåst skriftsyn?"

Säkert kan det vara hjälpande hand. Ett snabbare sätt är emellertid att se denna video som visar hur våldsamma och hatfyllda delar i "ett visst totalitärt politiskt manifest" citeras och bränns.

12 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Hoppas detta fynd blir ordentligt dokumenterat innan mohammedanerna förstör bevismaterialet.

elin sa...

Jag trodde det var precis vad muslimer menar: att Gud är en och Jesus Kristus är hans tjänare ?

Rene sa...

“Kongen over skarene og demonene”. Det er faktisk et helt kapittel i Koranen som kalles Jin-kapittelet. Jin betyr demonene. Han er herre over denne verden og underverdenen
Beviser på dette er utstilt i underste etasje, British Museum.
Her vil du finne arkeologiske funn som viser statuer av måneguden Allah med halvmånen på brystet, sammen med de 3 døtrene som Allah fikk med Solgudinnen.

Disse jentenavnene er også nevnt i koranen:
Sura 53:19-20 (Yusuf Ali)
19 Have ye seen Lat. and ‘Uzza,
20 And another, the third (goddess), Manat?
Sataniske vers av Rushdie handler bl.a. om vers i Koranen som godtar tilbedelse av de overnevnte tre guder. Det er derfor Ayatollah Khomeini avsa en dødsfatwa over Rushdie
http://veggavisen.wordpress.com/2010/03/24/demoner/

Anonym sa...

Anonym SB sade:


Till Elin: Det är inte vad muslimer menar. För det första så tror de inte på Gud utan på Allah ("There is no God but Allah and Mohammed is his messenger") Gud och Allah är inte alls samma entitet utan varandras motsatser vilket muslimerna ganska övertygande visat genom åren. För det andra så erkänner de inte att Jesus var Kristus (dvs. Messias). Muslimerna säger sig alltså tro på Jesus (en "palestinsk revolutionär"). Men du kommer aldrig att höra att de tror på Jesus Kristus.

Knute sa...

En muslimsk anställd i en engelsk bokhandel vägrade att sälja en barnbibel till en mormor. Orsak: boken var "oren".

Detta är bara toppen av en rad episoder där muslimer uppträder klandervärt.

http://www.sian.no/node/1391

Knute sa...

Koran quote stopped dance performance in Stockholm

In true dhimmi fashion, the Swedish lords of multiculturalism respond in drone like knee-jerk politically correct fashion, and cancel art to avoid offending the followers of the Ideology of Perpetual Outrage (IPO). This is how far it’s come, self censorship in the face of totalitarianism. Great going Sweden! Just wait until Islam has real political power in the land of the Three Crowns, you haven’t seen anything yet.

http://vladtepesblog.com/?p=32312

Ann-Marie sa...

Som sagt, det är nog lättare att räkna upp vad som musslor INTE blir upprörda över, så får resten av oss leva efter det.... eller?!

Anonym sa...

Kristna och muslimer ber inte till samma gud, tvärtom. Lyssna på detta:
Walid Shoebat är en f.d. islamistisk terrorist född i Betlehem. Han lyckades sedemera (trots tidigare fängelsestraff i Israel) ta sig till USA för att fortsätta sin terrorverksamhet där och blev ordförande för de arabiska studenterna. För fortsatt subversiv verksamhet behövde han emellertid ett grönt kort och gifte sig i detta syfte med en katolik. Efter en tid började han kräva att hon skulle konvertera till Islam eftersom Bibeln enligt Islam "var förvrängd" av judarna. Hustrun vägrade med motiveringen att det kunde ju inte Walid veta, som aldrig läst Bibeln. Således påbörjade han ett flerårigt projekt att jämföra Bibeln och Koranen. Han upptäckte dock inga förvrängningar i Bibeln men massor sådana i Koranen och fick dessutom en chock då han upptäckte att de beteckningar som användes för Allah i Koranen var samma beteckningar som i Bibeln användes för Satan. (=t.ex. den stoltaste och arrogantaste, den stora förstöraren, den stora bedragaren etc., etc.). Denna totala omkastning av "the good guy" och "the bad guy" i Bibeln och Koranen fick honom därför att konvertera till kristendomen (med en dödsdom hängande över sig förstås, självklart). Titta gärna på Walid Shoebat när han i ett av sina många klipp lägger ut texten om detta: http://www.youtube.com/watch?v=7GPbWXG1BlE&NR=1

SB

Knute sa...

Muhammed är reducerad från en profet till ett tryckfel:

Araberna kände inte till något om Muhammed. Konsonanterna MHMD, som uppträder i Koranen, betydde på arameiska "den prisade", det vill säga Jesus.

Men att kalla den en "kristen" bok är naturligtvis helt fel, det måste i så fall vara en mycket kättersk "kristen" bok.

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/413867:Kronik--KRONIK--Koranen-begyndte-som-en-kristen-bog?all=1

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/04/muhammed-profet-eller-bare-en-trykkfeil.html

Ann-Marie sa...

Knute, nu får du akta dig, snart kommer det ett fartwa på posten för din hädelse!

Knute sa...

Vilks: “Ett slag under bältet”

SVT:s Belinda Olsson till Vilks:

"Jag vet inte hur mycket det kostar skattebetalarna med Säpovakterna du omger dig med, då är det också ganska lätt att säga att vi måste få provocera mer och mer och mer när du har detta beskydd."

http://snaphanen.dk/2011/04/09/vilks-et-slag-under-baeltestedet/

Knute sa...

Om at misforstå Koranen, tre typer

1. En uskyldig muslim der kun har begrænset kendskab til Koranen
eller

2. Nogen der ved præcis, hvordan man 'skjuler' for ikke-muslimer de barbariske dele af Koranen - de dele der praktiseres i ægte islamiske nationer såsom Pakistan eller Saudi Arabien.
eller

3. En velmenende, muslim med kundskab der bare ikke kan bære at se islams ægte ansigt, og fejloversætter Koranen så den fremstår i det mest favorable lys, fordi han ikke kan tro at hans religion er ond.

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/08/om-at-misforsta-koranen.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.