22 april 2011

GLAD PÅSK!

Vi har målat påskägg, jag och barnbarnen. Vi är inte inbjudna till den traditionella "äggrullningen" vid Vita Huset och vi skulle inte platsa ändå, för våra ägg är riktiga, så vi får rulla härhemma i trädgården bland azaleor och rosor.


"Vita huset har meddelat att årets Egg Roll kommer att vara "mer miljövänlig" med ägg gjorda av trä och som tillverkats av en miljöaktivist-organisation och förpackats på ett sätt som kommer att "minimera avfall och miljöpåverkan."

Pressmeddelandet anger att äggen kommer att produceras i USA av lövträd "certifierade" av Forest Stewardship Council, en ideell organisation som finns i 50 länder och vars uppdrag är "att främja en ansvarsfull förvaltning av världens skogar."

Kan någon, snälla, snälla förklara för mig, med enkla ord som jag kan förstå, varför ägg gjorda av trä är "grönare" än de ägg som lagts av hönor?
När ni ändå är i farten, var snäll och förklara för mig att om man blandar in en organisation med byråkrati i 50 länder så blir det man gör "grönare."

Förpackningarna för äggen finns i lila, grönt och gult och är gjorda av kartong som godkänts av Sustainable Forestry Initiative.
Det innehåller inte "fibrer från kontroversiella källor" och kan återanvändas.
Dekorationerna är gjorda med "matoljebaserad färg och vattenbaserad ytbehandling".
Baracks och Michelles signaturer finns tryckta på äggen (matoljefärg så klart) och det kommer att lära barnen att leva ett "aktivt och hälsosamt liv".

Jag tycker Obama borde ta lärdom av detta. Om det är något han borde akta sig för så är det "fibrer från kontroversiella källor". Han borde lära sig att separera fibrerna...

Tänk på all den energi och resurser som slösats på denna politiskt korrekta teater.

GLAD PÅSK!

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

GLAD PÅSK!

Anonym sa...

Varning för ekologiska ägg.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12925223.ab

Knegarn

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.